maanantai 14. tammikuuta 2013

Voihan Campylo!

Kävin Rouva Lääkärin luona kuulemassa tuomioni ja kakkakepposen tulokset. 
Vampyyri otti myös vähän verta ennen lääkärin tapaamista, mutta vain sormenpäästä tällä kertaa kun tarkoituksena oli vain kartoittaa mihin suuntaan tulehdusarvot ovat menneet.

Tulehdusarvo oli vielä koholla, mutta laskenut perjantaista, vaan senhän kertoi jo kuumeen poistuminenkin. Vatsa ei vielä ole ihan normaali, mutta se kuuluu taudinkuvaan.

Tämän kamalan taudin aiheutti siis campylo-bakteeri (tai suomeksi kampylo), jonka kuulemma yleisimmin saa Egyptin reissulta tai sieltäpäin. Heh, etelästähän minäkin tämän hain. ;)
Joka tapauksessa Rouva Lääkäri oli kovin iloinen kun kuume oli poistunut ja parantumista tapahtunut. Sain vaikutelman, että hän ihan aidosti välittää potilaistaan.
Alkaneesta paranemisesta huolimatta hän halusi kuitenkin syöttää antibioottikuurin enkä minä käynyt vastustelemaan. Että Kymmenen päivän kuuri naamariin sitten vaan.
Lisäksi antoi vielä kaksi päivää lisää saikkua eli torstaina töihin. Ensin arvelin, että noinkohan sitä tarvitsee, mutta kun laahauduin kotiin asti, olin lääkärin kanssa samaa mieltä, että jaksaminen ei vielä ole ihan huipussaan. Taidan siis kiltisti noudattaa lääkärin määräystä ja huilia vielä pari päivää.

Sain siis matkustaa taas metrolla, oikein kaksi kertaa. Olen viimeisen neljän päivän aikana matkustanut enemmän metrolla kuin pitkään aikaan.
Metro pelottaa minua hieman, ei siis laite itsessään, vaan se, millaisia ihmisiä sillä matkustaa. Jos siellä joku kesken matkan alkaa riehumaan, niin mihinkään et pääse karkuun. Siellä sitten olet suljetussa boksissa jonkun riehuvan hullun kanssa.
Kaikenlaisia nistejä ja spurguja siellä näkeekin ihan joka kerta. Jos ei metrossa, niin asemalla ainakin. Vainoharhaisena tyyppinä tietysti kyttään aina, että kuka niistä on se, joka yrittää ryöstää käsilaukkuni ja puristan veskaani tiukemmin itseäni vasten. Tulisin varmaan hulluksi jos mun pitäisi joka päivä matkustaa metrolla. Tai sitten siihen tottuisi...

Olin liikkeellä hyvissä ajoin, koska päräytin koirankuljetusvälineen tulille ja karautin sillä metroparkkiin (oikeamminkin Prisman parkkihalliin sulamaan). En ollut ollenkaan varma, kuinka kauan auton esiinkaivamisessa menee, joten pelasin sitten varman päälle.
Tupsahdinkin Kampin keskukseen tuntia ennen lääkäriaikaani ja päätin nauttia oikein ostokahvit siinä sitten aikani kuluksi.

Siinä sitten hörpin kahviani ja närkin toastiani. Olen kuulkaa viikossa oppinut elämään paahtoleivällä ja mustikkakeitolla, mutta ilman kahvia en pysty olemaan, vaikka vatsa pörisisi kuinka.
Kaikenlaista väkeä soljui edestakaisin. On totta, että Helsingin keskustassa voit pukeutua miten vaan, kukaan ei katso pitkään. Kyllä siellä sen verran monenlaista viheltäjää kulkee.

Päivän paras oli kuitenkin eräs vanha rouva turkishatussaan. Ihmettelin kun hän kierteli lippuautomaattien ympärillä hämmentyneen oloisena pidemmän aikaa. Arvelin, että ei vaan osaa käyttää, mutta en ojentanut auttavaa kättäni kun en minä ole moista härveliä ikinä käyttänyt. Minulla on matkakortti näitä hommia varten. 
Tein siis lähtöä ja olin ohittamassa tätä rouvaa kun hän tarttui käsivarteeni ja sanoi: "Anteeksi, osaattekohan auttaa? Haluaisin pelata tätä peliä, mutta en tiedä miten se toimii. Tiedättekö te?"
Oli ihan pikkusen pokassa pitämistä! Vastasin: "Rouva hyvä, kun tämä ei ole peliautomaatti ensinkään vaan tästä saa ostaa bussilippuja. Jos te haluatte pelata jotain hedelmäpeliä, niin menkää tuonne R-kioskin puolelle."
Rouva kiitti olematta tippaakaan hämmentynyt ja lähti turkishattu viipottaen kohti Ärrää kolikot kädessään poltellen. :D

Metromatkalla takaisinpäin oli rauhallista Kulosaareen asti, josta kyytiin pompahti joku hörhö. Siitä näki jo naamasta, että se on jollain tapaa hullu. Rahaahan se kerjäsi. Oli kuulemma menossa kirjastoon, mutta haluaisi käydä kahvilla ennen sitä, että jos olis kolikoita antaa. Rouvitteli sentään kaikkia meitä vanhempia akkoja joilta jokaiselta kävi erikseen kysymässä "Olisko rouvalla kolehtia antaa?" Se oli vähän pelottava tyyppi, onneksi taisi jäädä heti seuraavalla pysäkillä pois.

Loppumatkan ajan katselin pienen pojan isoa iloa, jonka aiheuttaja oli oranssi kumikäärme. :)

4 kommenttia:

 1. Aika paha se mummeli joka aikoi pelata lippuautomaattia :) Tainnu jäähä lääkkeet väliin siltä aamulta...

  Joo, aina siellä metrossa luuraa densoja tai muuten vaan kaheleita. Tänä aamuna tein perusvirheen, eli täydessä junassa yksi paikka vapaana. Note to self, älä ikinä mene siihen istumaan. Syykin selvisi, joku itsekseen höpöttelijä ja naureskelija sekin oli... Saas nähdä millainen on kotimatka.

  Terveisin: 2 kertaa päivässä metroa käyttävä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummossa oli parasta se, että se ei häkeltyny ollenkaan siitä ettei ollu ihan kartalla. :D
   Toivottavasti kukaan ei kolkannu sitä kun oli vähän höpsö...

   Juu, ruuhkametrossa ei kannata luottaa vapaisiin istumapaikkoihin.
   Ehkä mä oppisin hallitsemaan pelkoni jos joutuisin päivittäin metroa käyttämään, mutta nykyisellään se tosiaan aiheuttaa ahdistusta ja vainoharhaisuutta.
   Maailman metrot ovat paljon kansoitetumpia ja vilkkaampia kuin Hesan, mutta niissä meikäläinen ei ehdi miettiä tappajia kun pitää keskittyä siihen oman laukun varjelemiseen taskuvarkailta. ;)

   Poista
 2. Voi kauhee! Naapurit herää tähän mun nauruuni. Voi mummelia. :D

  Mä lohduttelen metrossa itseäni sillä, että asemien väleihin ei usein mene montaa minuuttia, joten ehkä just ja just pääsee jollain tapaa karkuun. Tai ainakin voi toivoa. Mutta kyllä, se on jotenkin pelottavaa. Onneksi täällä Turussa ei ole metroa, joten ei tarvitse kovin usein enää uhrautua.

  Kiva, kun olet paranemaan päin. Jos Tallinna vai mikä se nyt oli käy Egyptistä, niin mäkin haluun sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo pelasti mun päivän! Nauroin sille jutulle lämpimästi monta kertaa eilen. :D

   Mäkin olen yrittänyt tota, että asemaväli on normisti sen kaks minuuttia, mutta silti se jotenkin ahdistaa.
   Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän pidän tollasista ryysispaikoista.

   No ainakin tautikannan suhteen Tallinna ON uusi Egypti. ;D

   Poista