sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kysymyshaaste

Nollis se aina pitää huolen, että kirjoittamista riittää. ;)
Sain siis Nollikselta tällaisen kysymyshaasteen. Kiitos Nollis!  
Yritänkin nyt vastata parhaan kykyni mukaan. 

1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Hmmm... En ole oikeasti mikään haaveilijatyyppi. Jokainen kai sitä lottovoittoa toivoo jne. mutta ei minulla mitään erityistä haavetta ole. Tai no, ehkä haaveilen siitä isommasta pihasta, että saisin enemmän toteuttaa sitä vasta viime vuosina löytynyttä sisäistä puutarhuria. 

2. Millainen oli vuosi 2012?

Toisaalta varsin tavallinen ja "tylsä" eli elämä kulki niissä uomissaan joihin se on asettunut jo vuosia sitten ja toisaalta sitten tapahtui erinäisiä asioita. 
Työssä koin aidosti hetkittäin (ja monta kertaa!) motivaatiovaikeuksia. Vaikka vuosi toi mukanaan uusia haasteita, joista olin ja olen edelleen ihan innostunut, oli mukana myös tietynlaista leipääntymistä ja tympääntymistä. Toisaalta, tämä on pitkäaikaisin työpaikkani ikinä, joten ei kai tuo niin ihmeellistä ole, että alkaa ottaa pattiin samat "seinään törmäämiset"
Yksityiselämän puolella mentiin ihan "normisettiä". En ainakaan muista, että mitään suurta ja ihmeellistä olisi tapahtunut. Siippa on ollut oma ihana ja välillä ärsyttävä itsensä. Reissuja teimme muutamia, hääpäivän seutuvilla Prahaan ja kesälomalla iki-ihanaan Skotlantiin. Syksy oli todella hektistä työn saralla, joten "normaalia" syyslomaa ei tullut pidettyä ja takki olikin aika tyhjä kun jouluun asti päästiin.
Vuoden menetys tuli helmikuun ensimmäisenä päivänä kun Mummeli-koira saateltiin vehreämmilli paimennusmaille. Vaikea pala meikäläiselle vieläkin, melkein vuotta myöhemmin, se koira oli Persoona isolla kirjaimella ja sen tassunjälkien täyttäminen on suuri haaste vaikkei koira ollut koolla pilattu. Se on myös ollut ensimmäinen lemmikki, jonka Siippa on menettänyt ja kokemus taisi olla aika kova hänellekin...  

3. Oletko aamu- vai iltaihminen?

Ehdottomasti iltaihminen! Vaikka nykyään olen alkanut heräilemään huolestuttavan aikaisin vapaapäivinäkin... Olen tainnut tulla vanhaksi. Mutta minun on kovin helppo kukkua aamuyöhön ihan arki-iltoinakin. Yleensä nukun ne päikkärit, mikä tietysti auttaa ja toisaalta arkiyöt menevät aika vähillä yöunilla, mutta velat kuitataan viikonloppuisin. 

4. Minne haluaisit matkustaa nyt?

Nyt? No ainahan minä haluaisin matkustaa Skotlantiin ja erityisesti länsirannikolle. Siellä sielu lepää. Mutta oikeasti haluaisin varmaankin matkustaa Uuteen-Seelantiin. Tietämäni perusteella siellä on aivan huikeita maisemia, joita katsellessa sielu lepää. Mutta se on kovin kaukana eikä sinne pääse halvalla, joten pitänee vastata Pariisiin, siihen kaupunkiin ei kyllästy ikinä. ;)

5. Minkä asian tekisit toisin menneisyydessäsi jos voisit?

*huoh* Varmaan montakin, kyllä sitä sen verran on tullut hölmöiltyä vuosien varrella ja erityisesti nuoruudessa. Mutta jos nyt yksi pitää sanoa, niin en olisi koskaan aloittanut tupakanpolttoa. Se homma piti koukussaan yli kaksikymmentä vuotta antamatta mitään, mutta maksaen paljon.
Kohta on kolme vuotta savutonta elämää takana eikä yhtään ole kaduttanut se lopettamispäätös, joka piti. Aiempia epäonnistuneita lakkoiluyrityksiä ei lasketa.

6. Lempiruoka ja kuka sen valmistaa?

Oman elämäni tähtikokki on tietysti Siippa, joka meillä pääsääntöisesti ruokahuollosta vastaa. Siippa kokkaa kaikenlaista hyvää, mutta jos nyt sitten nimetään yksi hänen bravuureistaan, niin olkoon se Karjalanpaisti. Lisäksi mies suhtautuu grillaamiseen sellaisella pieteetillä, että ei voi kuin ihailla ja nauttia. Mies, joka rakastaa ruuanlaittoa on ilo silmälle.

7. Miten haluaisit viettää eläkepäivät?

Pääsenkö minä joskus eläkkeelle? Tällä hetkellä tuntuu, että eläkeikä karkaa kaiken aikaa kauemmas ja ajatus siitä, että duunia pitäisi pystyä painamaan innolla, motivoituneena ja terveenä vielä sellaiset 30 vuotta tuntuu aika kamalalta... Mutta JOS pääsen joskus eläkkeelle, toivon saavani viettää eläkepäiväni mahdollisimman terveenä elämästä nauttien. Eiköhän sitä jotain tekemistä keksi sitten, uskoisin. 

8. Elämäsi eläin?
No koira tietysti, ylläri! Vai väittääkö joku ettei arvannut?
Vaan mikä koira, se onkin oma juttunsa. Elämääni valssasi tiensä kolme kuukautta vanha suomenpystykorvan ja lapinkoiran rakkauslapsi ollessani melkein 11-vuotias. Käytin kaikki suostuttelutaitoni kääntääkseni isäni pään koiran ottamisen kannalle ja täytyy sanoa, että koira hoiteli loput. Se oli meillä "koeajalla" silloisella kesäpaikalla ja kulki varjona isäni kantapäillä ikäänkuin tietäen kenet pitää hurmata. Koira tuli kuin tulikin kotiimme, mutta valitettavasti jouduimme päästämään sen tuskistaan vain kuusivuotiaana erittäin pahan diabeteksen vuosi. Sen jälkeen ei elämässäni ole ollut koiratonta aikaa. 
Toinen elämäni eläin on varmasti ollut puolalaishevosruuna Amu, mutta se on sitten ihan oma tarinansa. 

9. Sielunmaisemasi?

Haluaisin sanoa, että synkkä tai samanlainen kuin Edvard Munchin Huuto-taulussa, mutta se ei varmaankaan ole ihan totta. Esitän itseni aina pessimistisenä "mitä-minä-sanoin-tyyppinä", mutta ei se ihan koko totuus ole. Nauru on aika herkässä ja ironia on osa minua. Juuri perjantaina nauroin kuumeestani ja karmeasta olostani huolimatta kaverin kanssa puhelimessa niin, että meinasi ruikku turahtaa pöksyyn.
Mutta tavallaan sielunmaisemani on karu, jylhällä tavalla. Jos matkustat sinne Skotlannin louhikkoiselle länsirannikolle ja katselet vastatuuleen merelle taustalla siintävien vuorten välistä, olet sielunmaisemassani. Muistan kun kävin ensimmäistä kertaa Skotlannissa, nimenomaan siellä länsirannikolla, ajattelin itsekseni, että olen tullut kotiin. Tällainen minä olen: karu, tuulinen, louhikkoinen, mutta jylhä ja ylpeäkin. Se ensimuisto saa palaamaan uudestaan ja uudestaan.

10. Tärkein esine kotonasi?

Tämä onkin vaikea... Ehkä se kotiavain. Ilman sitä ei pääse kotiin, jossa ne muut tärkeät esineet ovat. 
Minulla on toki läheinen suhde pieniin lasi- tai kristallikoriste-esineisiini, joita olen matkojeni ja elämäni varrella kerännyt. Muistan jokaisen tarinan ja vaalin niitä lämmöllä.
Mutta kodinkoneista rakkain ja ehkä sitä myöden tärkein on varmasti astianpesukone. En tiedä mihin joutuisin ilman sitä. ;)  

11. Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi?

Pitäisi varmaan vastata, että syön elääkseni, mutta valitettavasti asia taitaa olla toisinpäin... Joskus aikaa ennen Siippaa söin elääkseni, ruoka oli aika toissijaista, mutta Siipan kohtaamisen myötä olen löytänyt ruuan ilot ehkä liiankin hyvin. Viikon vatsatauti on taas laittanut asioita hieman mittasuhteisiin kun ei pysty syömään kovin paljoa. Toivon pitäytyväni tässä, sillä laihtuminen ei olisi ollenkaan pahitteeksi.
Mutta ruoka on hyvää! Siitä ei pääse mihinkään. Pohdittu ateriakokonaisuus hyvän viinin kera on vielä parempaa. Ylensyön enkä ole ylpeä siitä, mutta kai sitä jotain paheita pitää ihmisellä olla... 

En nyt lähde haastetta heittämään eteenpäin, sillä niin moni on jo haastettu, mutta jos joku haluaa ottaa kopin, niin ihan vapaasti vastaamaan samoihin kysymyksiin. Ja jos otat kopin, niin kerrothan vaikka kommenttiboksissa niin tehneesi. 

8 kommenttia:

 1. Kiitooosh ! :)
  Mä oon kyllä iloinen, että Petra haastoi mut ja mä kaikki muut. Nää kaikki vastaukset ovat niin mielenkiintoisia lukea. Eikä kukaan uskalla vastustaa mua ja jättää vastaamatta ! Olen B-stanian pahis ! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Oikeestaan oli ihan kiva vastata kun alkuun pääsi, mutta ainahan se ensirealtio on, että ounou. :)
   Joo, sä et oo pahis, mutta sä oot queen jonka sana on laki. Me muut sitten hännystellään parhaan kykymme mukaan. ;D

   Poista
  2. Ja sä kyllä tiedät, miten leijonia silitellään myötäkarvaan. :D :D

   Poista
  3. It takes one to know one. ;-P

   Poista
 2. Mukavaa näit on lukee, vaik ittekki aattelin ensteeks, et perhanan nollis ku menit mut haastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samaa ajattelin minäkin. :D
   Aina ensin pääsee se ruma sana kun löytää itsensä haastettuna, mutta oikeasti tällaisiin on ihan kiva vastailla ja vielä kivempaa lueskella muiden vastauksia.
   Sullakin oli kotiavain tärkeänä esineenä! :)

   Poista
  2. Ilman koti-avainta on hankalaa päästä kotii. :)

   Poista