keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Olipa kerran Satuhäät

Avaudun jälleen kerran näistä töllöaddiktioistani. Sohvapottuna on kiva lököillä ja tuijotella töllön tarjontaa. Joku toinen käyttää vapaa-aikansa toisin ja se hänelle suotakoon, minä käytän näin ja se toivottavasti minulle suodaan.

Niinpä haluan kertoa parista ohjelmasta, joita seuraan säännöllisesti. Jos ei kiinnosta, lopeta lukeminen tähän. 

Viime vuoden puolella Nelosella alkoi uusi sarja Olipa kerran, jossa yhdistellään klassikkosatuja ja nykypäivää. Jäin heti koukkuun. Viehätyin tavasta, jolla nykypäivä ja "vanha satumaailma" nivotaan yhteen sarjassa. Oman hauskuutensa asiaan tuo myös se, että yrittää arvuutella nykypäivän hahmon satuversiota sellaisten kohdalta, joiden "satutaustaa" ei ole vielä esitelty.
Tätä viehtymystä toki selittää se, että olen aina ollut jotenkin kallellaan tällaisiin "mielikuvituksen tuotteisiin".

Siippa ei sarjasta innostunut, mutta hän onkin elänyt omituisen lapsuuden ilman satuja. Ymmärrän, että jos vaikkapa Hannu ja Kerttu, enkä tarkoita mitään Disney-versioita, ei ole tuttu, niin vaikeahan se on hoksata niitä yhtymäkohtia ja knoppeja. Enkä minä jaksa selittää koko aikaa katselun lomassa. Pitää vissiin ostaa sille joku Grimmin kootut -satukirja?
Saapa nähdä kuinka kauan sarjaa jatketaan eli kuinka kauan pystyvät ammentamaan jutun juurta vanhoista saduista ja keksimään ilkeälle kuningattarelle, joka nykyään on pormestari, juonenkäänteitä.
Niinpä tämä kuuluu säännölliseen katselurepertuaariini, mutta siten, että tallennan jaksot digiboxille ja katselen sitten ilman mainoksia. Nykyään kaikissa kaupallisten kanavien ohjelmissa on niin paljon mainoksia joka vartin välein, että meinaa hermo mennä. Puhumattakaan niiden mainosten typeryydestä...

Toinen ohjelma, jota seuraan viikosta toiseen ja jota onneksi voi katsoa "livenä" ilman mainoksia on YLE 2:n Satuhäät maanantaisin.
Tätä katselen yleensä aina jonkinlaisen epäuskon vallassa. Ihan ensimmäiseksi aina mietin, että miksi ihmiset haluavat tuoda tällaisen juhlapäivänsä kaiken kansan pällisteltäväksi?
Ja joskus yleensä en vaan pysty ymmärtämään kaikkia niitä mielenliikkeitä ja -käänteitä, joita erityisesti morsmaikkujen päässä liikkuu. Oikeesti. Tämänkin viikon jakson morsmaikku keskittyi mollaamaan kaikenlaisia hääperinteitä sekä sitä, että "pitää olla joku teemaväri ja sitten kaikki on fuksianpunaista". Itse tuleva rouva hamstrasi Espoon Ikeassa liloja servettejä ja teetti lilan värisiä tulitikkuaskeja... Niinpä.
Olen siis ehkä myös jonkin sortin masokisti kun tällaistakin huttua katselen.
Tälle kaudelle YLE sanoi karsineensa kaikista pahimmat juopotteluhäät pois kun viime kaudella ainakin oli muutamat sellaiset perseet olalle -tyyppiset kinkerit. Mutta hei, mistä ne sen etukäteen tietävät, että millaiset puukkohippahäät on tulossa? Vai kuvasivatko homman purkkiin ja jättivät sitten leikkauspöydälle jos oli liian räävitöntä menoa?

JälkiJuttu:
Istun vielä byroossa, mutta vilkaisu ulos ikkunasta antaa olettaa kotimatkan kestävän kauan...
Myräkkä on melkomoinen ja voin kuvitella liikennekaaoksen olevan jotain sanoin kuvaamatonta. No, perästä kuuluu, sanoi torvensoittaja. Raportoin mikäli nyt edes kotiin asti pääsen...

8 kommenttia:

 1. Sattuneesta syystä olen vieroittanut itseni televiissorin antimista mutta Dallasin uusi sukupolvi on The Ohjelma jonka katson. Yleensä tallenteena. Huudathan sitten hemmetin lujaa HEP kun toinen tuotantokausi alkaa.

  Nykyisin seuraan lähinnä ostos-tv:tä ja Avan päiväohjelmia kuten koirantrimmaajat kilpasilla, erinäisiä kokkiohjelmia ja sitten on semmoinen kakuntekijöitten kisa. Erilaisia hää-/kihlajaiskakkuja värkkäävät, ameriikan malliin luonnollisesti. Aika mielettömiä systeemejä värkkäävät, mm. suklaasta tehty shampanjapullo jonka sisällä oli yllättäen -shampanjaa.

  Ja näitä sivistäviä ohjelmia seuraan aina salilla, crosstrainereiden edessä on kaksikin telkkaa. Voi seurata kahta ohjelmaa samanaikaisesti. Kätevää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dallas ei ole koskaan ollut oikein mun juttu. Kyllä mä sitä silloin muinoin katselin, mutta siinäpä se. Eli en ole tähän uuteen tutustunut ollenkaan.

   Koirantrimmaajat on vähän makaaberi ohjelma kans. Varsinkin ne osiot kun tyypit värjäävät ja pukevat ja ties mitä tekevät koiraraasuille. Olen katsellut sitä aikanaan Animal Planetilta sivusilmällä.

   Ja joo, noi kakkukisaajat on aika huimia, ja sit se Charm City cakes -omistaja on positiivisella tavalla hullu. Ne tekee kanssa hienoja teoksia. Siitä on uusintakierros X vissiin menossa ja suomeksi se taitaa olla Kakkutehdas nimeltään.

   Saat vielä jonkun jakomielitaudin kun toisella silmällä katsot ostostelkkaa ja toisella kakkukisaa. ;D

   Poista
 2. Mulla ei pää kestä kattoa Satuhäitä ollenkaan, EI OLLENKAAN. Muuten realityt tuntuu uppoavan: Varastojen aarteet, Pawn Stars, Storage Wars, American Restoration, Top Chefit, Huippikset, Koirantirmmaajat, Kaiken maailman kampaamot jne. Ja huom, olen VÄHENTÄNYT telvarin tuijottelua hevosten tultua. Olen vähentänyt myös netissä roikkumista. Hih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillä mä sanoinkin, että oon vähän masokisti. Jenkkien hirviömorsian (Bridezilla) on kanssa hauska. Siinä jos missä on löydetty aidot drama queenit kehiin!

   Se kampaamojuttu on ollu ihan piristävä, mutta olen katsonut sitä ihan vaan muutaman jakson. Top chef on jees, Master Chef kans. Ja erityinen kunkku on Australian Master Chef.
   Ja mun lemppareita todellakin on Hengenvaarallinen saalis. Jostain syystä mä voisin katsoa sitä loputtomasti. :)

   Poista
 3. Olipa kerran -sarjaa on tullut jokusen kerran katsottua eikä se hullumalta vaikuttanut. Samoin Hirnakan seuraamaa kakuntekijöitten kisaa ( ihan siksi koska siinä on porukka jolla tavan sirvakan teko lähtee lapasesta ja lujaa :D ) sekä tuo Oman tilan ja ajatusten Varastojen aarteet koska on ihan uskomatonta mitä niistä varastoista löytyy. Tyypit tekevät välillä kunnon tilin myydessään rojut eteenpäin.
  Hääohjelmia en katso koska häät on mun mielestä avioparin oma juttu eikä sitä tarvitse koko kansalle kailottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis se Olipa kerran on onnistuttu tekemään jotenkin hyvin, ainakin näin ensimmäisellä tuotantokaudella. Se suorastaan tempaisi mukaansa ihan alusta asti. :)

   Varastojen aarteet -ohjelmastahan liikkui huhuja, että tuotantoyhtiö käpistelisi niiden varastokoppien sisältöä eli "sisustaisi" ne itse. Tiedä sitten mikä on totuus. Olen sitäkin muutaman jakson katsonut, mutta en jäänyt koukkuun. ;)

   Hääohjelmat tosiaan... Kuten sanoin, en ymmärrä mikä saa ihmiset lähtemään moiseen.

   Poista
 4. Mä katson vaan Mentalistia, en mitään muuta =).
  Mutta sää OLI todella melkomoinen. Ja on edelleen, kun eilisillan jälkiä korjataan pois. Suoraan sanottuna ihme, ettei onnettomuuksia ole sattunut enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä en ole katsonut Mentalistia yhtään jaksoa! :D

   Keli oli ja nyt se vasta painavaa onkin se lumi. Aamulla heräsin siihen, että talon toisesta päästä sellaisesta lipasta tuli lumimassa alas niin, että rysähti.
   Sitä mäkin ihmettelin, että ei ollut rytissyt enempää.

   Poista