perjantai 25. tammikuuta 2013

25. Maisema

Talvi ja minä emme ole keskenämme kavereita, kuten varmaankin on selväksi tullut.
Siitä huolimatta täytyy sanoa, että tänä aamuna töihin ajellessa näytti maalaismaisemamme kovin kauniilta kun puut olivat kuorruttuneet kuuraan eilisillan ja viimeöisen pakkasen jäljiltä, ja hanki pellolla oli koskematon. Hyvä etten ojaan ajanut kun jäin ihastelemaan maisemaa.


Silti parhaiten sieluni lepää katsellessa jonkinlaista merimaisemaa tai Skotlannin jylhiä ja louhikkoisia vuoria lampaineen ja saniaisineen. Tai vaikka tämä ihana kylä, johon meillä oli ilo tutustua viime kesänä.

(Kuvat on lainattu sieltä täältä netin syövereistä, sillä omat kuvat ovat luonnollisestikin eri koneella kuin jolla nyt nykertelen.)Ja saman kylän kupeesta oli näin mahtavat näköalat merelle. Sinne ajettiin kapeaa yksikaistaista ja mutkaista tietä aikamoinen pätkä. Mutta kyllä kannatti! Vai mitä arvelette tästä.


Erityisesti skotlantilaisessa vuorimaisemassa minua viehättää valon ja varjon leikki. Värit ovat huikaisevan hienot. 


Yksi kauneimpia kyliä puolestaan on tämä, jossa kaikki talot on kalkittu kauniisti valkoisiksi. Näkymä pääkadulta (eipä siellä juuri muita katuja olekaan ;) ).


Ja loppuun vielä Skotlannin mantereen läntisimmästä kolkasta rantamaisemaa. Valkoista hiekkaa ja kirkasta vettä. Hieno paikka, sinne pitää päästä uudestaan.


Tällaisissa maisemissa minä viihdyn mainiosti ja niihin kaipaan aina takaisin.

18 kommenttia:

 1. Aikas näpsät maisemakuvat sulla.

  Mäkin talvenvihaaja ihailin aamulla puita ja sanoin sen ääneenkin, kun vein lapsia kouluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kaikissa noissa paikoissa, joista kuvat on, oon käyny. Tai no, toi vuorikuva on semmosesta "The Five Sisters" -vuorijonosta, jossa oon käyny vaan juurella. Pitää kaivaa ne omat turisteerauskuvat, niistä näkee, että aika korkeita ovat. Yli kilsan kaikki muistaakseni.

   Aamun maisema oli kyllä sellainen, että eihän sitä voinut kuin ihailla vaikka ei talvea ihailekaan. ;)

   Poista
 2. Noidat, ajattelin tänään minäkin, joka inhoaa talvea, että talvipäivä voi olla myös siedettävä: upea maisema, tyyntä ja pakkasta vain -5°.

  Lumoavia maisemia on skoteillakin. En ihmettele viehtymystäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän noitien ajatus kulkee samaa rataa. ;)
   Meillä oli kyllä aamulla jotain -12 siinä vaiheessa kun töihin ajelin. Nyt on enää kuus astetta pakkasta ja oli tooosi liukasta tuolla liikenteessä.

   Skotlanti on aidosti henkeäsalpaava paikka. Kuvat eivät tee läheskään täyttä oikeutta maisemien upeudelle eivätkä kerro kuinka armoton sää välillä on kun oikein Atlantilta tuulee ja sataa vaakasuoraan. Mutta sielläkin harmittavat ne typerät turistit, jotka roskaavat eivätkä välitä mistään. Yleensä ne ovat saksalaisia, italialaisia tai espanjalaisia. Harmillista.

   Poista
 3. Upeita kuvia, noita katsellessakin sielu oikein lepää. En ole ikinä käynyt, enkä varmaan tule koskaan käymään, mutta kuvia voi aina ihailla.
  Miten kumma, että minusta on nyt vanhoilla päivillä sukeutunut myös talvi-ihminen, kun tähän asti olen ollut vain kesäihminen. Ehkä nyt toista vuotta nautin myös talvipäivistä ja lumikenkälenkeistä ja pakkaspäivän kävelyistä. En tiedä, mikä muutoksen on saanut aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voit kuvitella, että paikan päällä se sielu vasta lepääkin. :)

   Sä taidat olla menetetty tapaus kun talvesta tykkäät. ;)
   Vaan lumikenkäily on kyllä ihan kivaa ja se on vähän pönttöä kesäaikaan... :D

   Poista
 4. Minnuu niin ahistaa talvi. Ja tämä erityisesti vaikkei edes ole mikään lumi/pakkasennätystalvi. Silti ahistaa :(

  Upeita kuvia, mainitsitko kaupungin/kylän nimen jossain? Hienohienohieno!
  Tuommoinen karu pohjoinen vihreä on kaunis. Vähän tuonnepäin henkeäsalpaavia maisemia näin pohjoisessa Norjassa. Ja ne lammaslaumat ja hevoset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen talven ahdistuksesta. Tänä talvena on omlu liian hoppu tai jotain muuta, että en oo ehtiny miettiä talven koko karmeutta, mutta esim. viime talvi oli ihan helvettiä.

   En tainnu mainita nimiä, joten tässä korjaus:
   Eka ja toka kuva: Gairloch, aivan ihastuttava paikka.
   Kolmas kuva on se Five Sisters -vuorijono kuten aiemmin mainitsin
   Valkoinen kylä on Inveraray, vanha ihana tuttu, jossa käydään miltei joka vuosi.
   Viimeinen on Sanna beach Ardnamurchan niemimaalla.
   Kuten sanottu, kaivelen jostain omat turistikuvat kehiin myös. Niitä riittää. ;)

   Poista
 5. Parasta mitä ihminen saa rahalla on matkustaminen ... Tykkään blogistasi , ihana kun olen löytänyt ja olen tehnyt kiitokseksi pienen napin se on osoitessa http://natalinieminen222.blogspot.fi/ , (tämä on väliaikaisesti toinen blogini (EESTIKSI) sen takia että vuodatus on remontissa ... mutta nappa se itteles kun tykkäät, kiitos sinulle ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa tuossa matkustamisasiassa! Kyllä se niin on, että maailma on nykyään pienempi ja maailmalla on ihania paikkoja nähtäväksi. Oma sydämeni on jäänyt Skotlantiin vaikka mielelläni muuallakin matkustelen. Keväällä mennään taas Sveitsiin. :)

   Kiitos itsellesi, olet ihanan positiivinen ihminen! Ja toki käyn hakemassa "mitalin" seinälleni. Olen aina ylpeä näistä tunnustuksista. Toivottavasti suomenkielinen blogisi tulee pian kuntoon!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Talvi todellakin on perseestä. Miksei aina vois olla kesä, oikeesti?

   Poista
 7. Niin ja en tiedä kyl kenenkään lukijamäärii, mut mun blogilta saa käydä hakemassa sydämen ihan vaan senkin takia, että haluun jakaa :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tämähän on ihan prenikkapäivä! :)
   Mullahan on vaan alle kakskyt julkisesti tunnustautunutta lukijaa, joten täyttyy kriteerit prenikassa. <3

   Poista
  2. Onhan meitä "en kyllä tunnusta"-lukijoitakin :) En kyllä tiedä, miten sitä tunnustaudutaan.

   Poista
  3. Juu, siis täällähän on nykyään keskimäärin 60 käyntiä päivässä enkä usko, että ne tapahtuvat noiden 16 toimesta ainoastaan. Eli anonyymejä vierailijoita on paljon, sellaisia, jotka eivät jätä kommenttiakaan. Sä oot sentään "puoliksi tunnustava" kun kommentoit. ;D

   Poista
 8. Talvi on kyllä todella syvältä pylleristä. Ihan tasoa nielu jo.

  Skotlanti on kyllä ihan must-paikka, oon aina halunnu sinne, mutta kaverini asui siellä 3,5 vuotta enkä kertaakaan siinä ajassa "ehtinyt" siellä käymään, ja nyt hän ei enää suostu sinne menemään kun se on kuulemma niin nähty. Irlanti ja Pohjois-Irlanti ja Wales on tullut kierrettyä, huisia maisemia sielläkin ja aika samankaltaisilta näytti kuin tuo skotlantikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Vois loppua jo. Tänäänkin oli sellainen hiivari aamulla, että melkein sielu jäätyi vaikkei kauheesti pakkasta ollutkaan.

   Voi kai sitä meikäläinenkin sanoa, että Skotlanti on niin nähty, mutta en sano. Puolet riemusta on sitä, että palaa johonkin tuttuun paikkaan. Ja vaikkei menisi Edinburghia "kauemmas", niin sielläkin on aina kiva käydä sen N:nnen kerran.
   Irlanti on jotenkin ehkä väehemmän karu siinä karuudessaan.
   Tai siis vertaan nyt Skotlannin länsirannikkoon. Eroa ja yhteneiväisyyttä on, mutta sitä on vaikea pukea sanoiksi. Pitää itse nähdä. :)

   Poista