keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Etelän lomamatka kutsuu

Juuh, kuulkaa, loman kohokohta on ihan justsillään käsillä! Tai no, huomenaamulla, mutta sehän on ihan kohta jo. Eikä kukaan arvaa minne kauas olemme menossa, eihän? Ei varmaan niin... :)

Sinnepä sinne, viinaturistien lempilähimatkakohteeseen elikkäs Tallinnaan. Syksyllä pohdimme jonain viikonloppuna, että mitäs tekisimme joululomalla kun sitä lomaa on kuitenkin ruhtinaalliset kaksi ja puoli viikkoa (mihin se alkuosa on jo kadonnut??), ja olisi kiva jossain käydäkin.

Tutkailimme pohjoismaiset vaihtoehdot: Tukholma (pläääähhh), Oslo (liian kallista), Kööpenhamina (no ei kyl oo mikään talvikohde!) ja lisäksi tsuumailimme pidemmän tähtäimen reissujakin, mutta koska keväällä varmasti lähdemme taas perinteiselle Euroopan lomalle, arvelimme että rajansa reissaamisellakin joskus. Vaikka kivaahan se olisi jos aina voisi reissata mielin määrin minne vain. 

Joka tapauksessa päädyimme sitten lyhyehköön Tallinna-pyrähdykseen yöpymisen kanssa. Niinpä lähdemme huomenna aamulla ja palaamme perjantai-iltana. Emme olekaan käyneet Tallinnassa noin puoleentoista vuoteen, joten kivaahan sinne on mennä pitkästä aikaa kun matkustamiseenkin menee vain pari tuntia suuntaansa
Ja yleensä aina on tullut käytyä kesäaikaan. Kerran olen ollut siellä lokakuussa ja silloin satoi ensilumi, mikä tapahtui hieman yllättäen.

Koirat on jo toimitettu "keskitysleirilleen" eli kenneliin ja nyt pitäisi miettiä mitähän sitä laukkuunsa pakkaisi. Paljoahan ei tarvitse noin lyhyelle reissulle ja tuliaisillekin pitää jättää laukkuun tilaa.

Joten soromnoo, olkaahan ihmisiksi! Palaan raportoimaan viikonloppuna. Hauskaa meillä varmasti on, ainahan meidän reissuillamme on hauskaa. 

JälkiJuttu:
Neo esitteli tammikuulle tarina päivässä -haastetta. Vähän tekisi mieli osallistua, mutta en tiedä saanko joka päivä puristettua jonkun stoorin... Ehkä pohdin tätä reissun yli ja päätän sitten. Ei kai sitä ihan joka päivä ole pakko kirjoittaa jos ei ehdi tai pysty keksimään mitään. Vai saakohan siitä jonkun sanktion jos ei kirjoitakaan joka päivä. Iiikkk, ahistaa, en osaa päättää!!! 

14 kommenttia:

 1. Lähde mukaan! Ilman paineita, niinhän se Neokin kirjoitti. Sitä paitsi aasinsilloilla pääsee pitkälle.

  Nimin. Aasinsiltojen kruunaamaton kuningatar.

  P.S. Mahtavaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sitä minäkin ajattelin, että aasinsilloilla pääsee pitkälle. ;D
   Eli tämänpäiväinen Jotain uutta -> kävin kampaajalla. ;)

   Kiitos, kiitos, varmasti tulee ihan hauska reissu. Illallispöytäkin on jo varattu eli ei tarvitse metsästää mitään kuppilaa. Ihan relasti mennään.

   Poista
 2. Niin, piti myös sanomani, että tuo keskiäkäinen on aivan mainio termi ;-D Ja tervetuloa lukijaksi matalaan majaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mummoni aikoinaan sanoi olevansa "tasainen luonne - aina vihainen", mutta kun meikäläisellä se naurukin välillä helähtää, niin ehkä tuo keskiäkäisyys on sitten lähinnä totuutta. :D
   Ja se on kyllä varmaan joltain varastettu termi, mutta en nyt muista keneltä...

   Kiitos, kiitos. Tulin nyt julkisesti kaapista. Salavierailulla olen aina silloin tällöin käynytkin. :)

   Poista
  2. Toi mummosi lausahdus oli myös Isän kuvaus meikäläisestä. Ei paljonkaan pieleen... :D

   Hauskaa reissua !

   Poista
  3. Noh *köh* jos ihan totta puhutaan, olen kuullut saman omalta äidiltäni ja se on kohdistettu allekirjoittaneeseen, että... ;)

   Ja kiitos, raporteerataan sitten, mitä kaikkea (turhaa) lapaseen tarttui.

   Poista
 3. Mukavaa reissua! Tallinna on kyllä niin kiva kaupunki, jos vaan onnistuu välttelemään känniääliötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks!
   Tiedättekö, tää on ihan hirveetä... Hotelli on todella täynnä ja "jouduimme" presidenttisviittiin! :D
   Tää on helvetti soikoon öpaut isompi kuin meidän kämppä ja saunalla tietysti. :D
   Raportti kera kuvien tulee kunhan kotiudumme.

   Poista
 4. Oikein hyvää ja antoisaa reissua, koita olla riehaantumatta siellä presidenttisviitissä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei riehuttu, paljoa. Mutta ei myöskään raaskittu poistua pahemmin kämpästä. Liian hieno huone siis. :D

   Poista
 5. onneks olkoon oisin ittekin halunut päästä sinne EESTIMMAALLE .. viimeksi olin äitini syntymäpäivinä toukokuussa .. IHANAA matkaa teille ja se kuvaa Raekoja plats kuva IHANAAAAA ... anteeks eksyn tänne sivulle Neo ansiosta ja ei ole paha mieli ,on hyvää mieli ... kun voin vieläkin vierailla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivaa oli. Enpä ollut minäkään käynyt pariin vuoteen ja kyllä oli paljon tullut rakennuksia sinne sataman läheisyyteenkin lisää.

   Eikä tarvitse anteeksi pyytää, kyllä täällä saa käydä lueskelemassa. Tervetuloa toistekin. :)

   Poista