lauantai 19. tammikuuta 2013

19. Herkullinen

Eilen nautimme iltapalaa, joka oli herkullinen. Juustoja, valkosipulipatonkia, keksejä ja päärynää. Nam! 
Olen todellakin tervehtynyt kun pystyn nauttimaan erinäisistä herkuista. Taudista oli kuitenkin se hyöty, että ruokamäärät ovat selkeästi pieniä, täysi olo tulee aika nopeasti. Ja sehän on vaan hyvä juttu jos vaikka laihtuisi vahingossa vähän. ;)
Kunto puolestaan on ihan kuralla. Kyllähän tuollainen viikon kuume & varpusparven ylläpito verottaa, etenkin kun ei se lähtötasokaan ollut kummallinen. Niinpä yritän tässä hissuksiin lisätä kävelylenkkien pituuttaa ja vauhtiakin kunhan tuo perkeleen pakkanen vähän hellittää.

Huomennakin on luvassa herkullisia hetkiä. Nimittäin kummilapseni saavutti männäviikolla täysi-ikäisyyden (onneks oon ite aina vaan kakskytkuus...) ja äitinsä on kulmakunnan kuuluisuus leipomuksistaan. On suolaista ja makeaa, montaa sorttia kumpaistakin. 
Ja äitinsä myös sanoi, että tämä on viimeinen kerta kun hän järjestää synttärikekkerit. Likka on tosi fiksu, on halunnut pitää synttärit dinosauruksille ja muumioille sekä lähisuvulle jopa teinihelvetti-iässä kun tajusi jo pienenä, että dinosauruksilta (kummit) ja muumioilta (isovanhemmat) saa parhaat lahjat (ja vanhempana niiden kirjekuorista on löytynyt eniten rahaa). 

Nyt menen napsauttamaan saunan päälle, sillä on aika viettää herkullinen, rentouttava ja nautinnollinen saunahetki.
Illalla on luvassa vielä Siipan valmistama, taatusti herkullinen ateria. Meillähän tunnetusti syödään etelämaiseen tyyliin myöhään, joten saunan jälkeen voi huilailla rauhassa eikä tarvitse hirveän jälkihien kourissa ahtaa sapuskaa napaansa. 

Mukavaa lauantai-iltaa!   

4 kommenttia:

 1. Yleensä tulee nälkä, kun lukee herkuista. Nyt ei, sillä söin pitkästä aikaa omatekemää pitsaa. Ja söin liikaa. Se oli niin herkullista!
  Leppoisaa lauantaina sinne myös!
  Ps. nuorena oot pääsyt kummiksi, mites?!?? (jää laskemaan sormilla...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, omatekoinen pitsa on kyllä aina liian hyvää! Ja mulla on niin loistava ohje pitsapohjaankin, että. Perimätietona äidiltä saatu ja menestyksellä jaettu kaveripiirissä.

   Juu, nuorenapa hyvinkin. Sä vaan laskit väärin. ;)

   Poista
 2. Kunnon herkuttelu on aina paikallaan, varsinkin silloin kun sitävoi tehdä kiireettömästi ja pitkin iltaa.
  Kummeilla ja isovanhemmilla tuntui silloin lapsena olevan kaikki maailman raha, niiltä sai hienoimmat lahjat ja sitä rahaa aivan tolkuttomasti. Silloin kun ei vielä tajunnut että mutsi oli yksin (isän kuoltua) rakentanut talon ja yritti siinä lainanlyhennysten ohessa elättää meitä neljää kakaraa. Nyt on vettä virrannut Po-joessa eikä enää ole hengissä kummeja eikä isovanhempia mikä sinänsä on kurjaa kun rahatilanne on säilynyt samanlaisena kuin silloin kakarana ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, syöminen on kivaa. Että ei pidä ihmetellä meikäläisenkään, että miksi se läski pysyy kyljessä ja perseessä...

   Sehän se meikäläiselläkin oli kersana ihanaa saada kummeilt ja mummeilta ihania lhjoja kun himassa elettiin todellakin kädestä suuhun.
   Mulla on vielä kummit elossa, mut lahjoja ei oo kauheesti viime aikoina näkynyt. ;)

   Poista