perjantai 13. tammikuuta 2012

Mainoksia ja sloganeita

Tässä presidentinvaalien hulinassa olen mm. katsellut ehdokkaiden kampanjasivustoja.
Yleensä minua pääsääntöisesti ärsyttävät erilaiset sloganit ja mainoksissa sitä huttua vasta onkin. Mutta koska huumorintajuni on kohtuullisen pervo-mallinen, tulee joistain mainoksista tahatonta komiikkaa tai sitten mainos- ja iskulauseiden veivaajat ovat samalla tavalla kieroutuneita kuin minä.

Nyt testaankin teitä armaat ystäväni, että oletteko kanssani samalla kartalla. Jos pääsee tyrskäys, niin hyvä niin. ;)
Vai mitä sanotte näistä:

Pekka Haaviston slogan: "Kakkonen on ykkönen". 
Juu, mielestäni se on sanomattakin selvää hänen kohdallaan...

Ikaalisten kylpylän mainos muinoin: "Meillä tehdään uusia ihmisiä". 
Niin varmaan. Kiitos, mutta ei kiitos...

Sitten niitä vihattuja mainoksia, joissa ei ole mitään huvittavaa, ainoastaan ärsyttävää. Esimerkkinä mainittakoon Activia-mainokset.Voi perkele sentään! Kanava vaihtuu heti kun tämä lähtee pyörimään. Nyt ovat värvänneet sen Miia Nuutilan mannekiinikseen kun ilmeisesti tavisten "nyt ei enää nillitä" -jutut eivät lisänneet myyntiä tarpeeksi.


Ja Siippa vihaa näitä "intiimialueen hiivatulehdukseen" -lääkemainoksia. Vihasi vielä enemmän kun siinä aiemmassa havainnollistettiin käyttötapa. ;)

Ja tästä päästäänkin sujuvasti sarjakuviin. Pertti Jarlan Fingerpori kuuluu ehdottomiin suosikkeihini juuri niiden hauskojen oivallusten vuoksi. Eikä minua haittaa useimpien strippien "tuhmuuskaan", päinvastoin! ;)
Kuitenkin näiden joukossa ihan ehdoton suosikkini näkemistäni ja lukemistani on tämä:

Kuva lainattu täältä

Ja tässä stripissä ei ole mitään tuhmaa, ainoastaan loistava oivallus! Jaksaa naurattaa minua aina uudelleen. :) 

**************
JälkiJuttu:
Tämä on nyt varmaan niitä kirjoituksia, joissa ei ollut päätä eikä häntää. Mutta tiedoksi Nollikselle, että en tod. yritä olla älykkö! ;D


6 kommenttia:

 1. Buahahaa, kakkonen on ykkonen!!! Mita helkuttia se muka oikeesti tarkoittaa? Miten oiva assosiaatio. Harmi, silla Haavisto on muuten niin kerrassaan charmantti mies.
  Hyi, ikina en mee mihinkaan porealtaisiin lillumaan just ton takia. Yak.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa ! Mäkin tajusin !! :D Noi Fingerporit on mun suosikkeja ja Rivo-Riitta erityisesti, mut se ei tainnu tulla yllätyksenä. ;D

  Ai niin ! Meillä se perkeleen Pullava-mainos on koko perheen kestoärsykki.

  VastaaPoista
 3. Asiaa aasin sillalla hipoen, ootteko nähneet Paavo Lipposen TV-mainoksen: "Pö! Hei, ei ole mitään pelättävää." Tsiisös nyt mua vasta pelottaakin.

  VastaaPoista
 4. Marianne: eiköhän tuolla sloganilla viitata Pekan äänestysnumeroon näissä pressanvaaleissa. Ja sehän on kakkonen. ;)

  Nollis: Rivo-Riitta on munkin ehdottomia suosikkeja. Joskus joutuu duunissa kahvipöydässä selittämään, että mikä on ollut päivän Fingerporin idea kun ei ne kaikki vaan tajuu.
  Ja joo, hyihyihyi! Mä olin sulkenut sen Pullava-mainoksen mielestäni. Ihan karsee.

  Tsompi toi mieleen toisen inhokin. Sanotaanko näin, että Lipposen Pave on kyllä kaikilla tempauksillaan, tämä mainos mukaan lukien, pitänyt huolen, että en häntä äänestä.

  VastaaPoista
 5. Höhöhöö!! Toi Haavisto on kyllä helmi! Oon hihitelly sitä itsekseni jo tovin. (Se muuten käveli miehensä kanssa eilen ohi. Nyt oon melkeen pressan melkeen sukulainen) ;D

  Kieltäydyn järjestelmällisesti ostamasta Activiaa niiden ärrrsyttävien mainosten takia..

  VastaaPoista
 6. Ooh, Paha Täti, saanks mä koskettaa sua? Sähän OLET julkkis tolla perusteella. ;D
  Joo, Activia-mainokset on kyllä perseestä, aidosti.

  Mutta mainos, joka sai mut oikeasti hyvälle tuulelle, oli Saunalahden taannoinen, jossa mies sai toivoa pullon hengeltä jotain. Ja kundi sano: "Toivon rauhaa maan päälle", ja sitten putkahti se mummo paikalle joka sanoi: "Täs mie oon." Se oli ihan loistava jo siitä syystä, että mummoni oli Rauha-nimeltään, joten näitä rauha-vääntöjä on ollut meillä aina. :D

  VastaaPoista