keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Guggenheim my ass!

Nimikin kuulostaa joltain serbokroatian kieliseltä kirosanalta.
Nyt on tainnut viimeinenkin järjenvalo kadota Helsingin herrojen päästä.

Ensin maksavat pari miljoonaa siitä, että ulkopuoliset kertovat kuinka nopeasti Hesasta pääsee Tallinnaan tai kuinka monta kertaa päivässä Lontooseen.
Sitten "kunnianarvoisa" joukko tulee ja kertoo, että "Joo-o, kyllä Hesa olis todella hyvä ja hieno paikka kukkenhaimimuseolle".
Ja heti sen perään Helsingin kaupungin johtohahmot tokaisevat, että haluavat kyllä kovasti tämän museon Helsinkiin ja Katajanokalle.

Mikäs tässä nyt ei täsmää? No vaikka se, että justhan ne samat törpöt torppasivat sen modernin hotellin rakentamisen siihen samaan kohtaan, mihin nyt kaavailevat tätä Kaikkien Museoiden Äitiä.
Onkohan niistä kukaan oikeasti katsonut millaisia ne muut Guggenheim-rakennukset ovat? Eppäillä tuota soppii kun kerran se hotelli olisi ollut "liian modernia arkkitehtuuria" ja verrattuna näihin maailmalla oleviin Guggenheim-pytinkeihin, väitän, että aika konservatiivinen hotla olis ollut.

Ja muutenkin, eiköhän tällä maalla ja armaalla pääkaupungillamme ole muitakin rahareikiä kuin tuollainen? En usko, että yksi museo pelastaa tämän kansakunnan talouden muka nostamalla turismin johonkin megalukemiin kuten se joku Gallén-Kallela-Sirén (vittu, mikä nimi muuten) väitti silmät kirkkaana jokaisessa mahdollisessa uutislähetyksessä ja ajankohtaisohjelmassa.
Että propsit kyttyyriministeri Arhinmäelle joka sanoi pontevasti ei valtion tuen osalta hankkeelle ihan metromatkalla sivulauseessa, vaikka perusteet eivät ehkä olleet ihan oikeat tai vakuuttavat. ;)

Mun puoleasta voitaisiin pitäytyä han näissä nykyisissä, jo olemassa olevissa museoissa. Ei tässä voi kuin ihmetellä herrain järjenjuoksua ja todeta jälleen tähänkin asiaan, että vittu, mitä paskaa...

2 kommenttia:

  1. Aamen!

    Luulisi tosiaan, että ois niitä parempiakin kohteita syytää rahaa, vaikka ihan vaan perusterveydenhuoltoon. Kun hyvinvointivaltiokin oltiin ainaki joskus kerta!

    VastaaPoista
  2. Joo ja huvitti kun jälkijättöisesti vielä Häkämieskin loihe lausumaan, että Arhinmäen hommia tää on. :D
    Todellakin luulisi, että Helsingillä olisi petrattavaa ja rahareikää ihan perusterveydenhuollossa tai vaikka mielenterveyspalveluissa.

    VastaaPoista