tiistai 17. tammikuuta 2012

Kummitteleva mikro

Kehitys kehittyy ja silleen. Kehityksen piikkiin kai tämänkin voi laittaa. Tai sitten halpatuotannon.

Meillä oli vanha, siis suorastaan kivikautinen, mikroaaltouuni. Päätimme päästää sen autuaammille mikromaille tuossa joskus alkusyksystä sen jälkeen kun kirottu rakkine päätti, että riittää kun lautasellisen sapuskaa lämmittää vain toisesta reunasta ja on ihan OK lämmittää hitaammin kuin mitä tavallisessa uunissa lämmittäminen kestäisi.

Pätevinä ja nohevina tarkan pohdinnan jälkeen sitten hommasimme hypermarketista uuden, kiiltävän, mustan ja edullisen mikrohärvelin. Tämä oli huikeaa edistystä vanhaan mikroon verrattuna, sillä kahden valintakytkimen sijaan tässä on nippeliä, nappelia, diginäyttöä ja elektroniikkaa vaikka muille jakaa. 

Alkuun olimmekin kovin tyytyväisiä uuteen vempaimeen, joka oli nimensä veroinen ja lämmitti kaiken tasaisesti ja nopeasti.

Sitten se kai päätti, että ei pidä meistä tai huushollistamme ja ryhtyi kummittelemaan...
Juttu menee niin, että kun olet ensin lämmittänyt jotain evästä ja poistanut sapuskat aikamerkin kuultuasi, on hetken aikaa kaikki ihan normaalia. Kunnes hetken kuluttua (ajan pituus vaihtelee) vekottimen sisävalo syttyy ja tuuletin pyörähtää käyntiin. Itse uuni ei siis käynnisty, ainoastaan valo ja se tuuletin. Kuuluu sellainen matala humina.
Kun sitten menet masiinan luo, se ei tottele mitään nappuloiden käskyjä, humisee vaan itsekseen valo päällä. 
Ainoa keino saada vimpain tokenemaan, on avata luukku ja paiskata se kovaa kiinni. Tämä toimii säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus se ymmärtää ensimmäisestä kerrasta vinkin, toisinaan se ilkikurillaan toistaa huminoitaan useaan kertaan, mutta mielellään niin, että ehtii ensin poistumaan härvelin luota. Sitten hetken päästä kuuluu taas humina.... hhhhhuuuuuuuuuuuu...

Eilen se saatanan masiina härkki minua kolmesti tällä systeemillään. Nyt olen päättänyt, että toimitan sen takaisin hypermarkettiin takuun piikkiin. Antakoot uuden tilalle, katsotaan kummitteleeko sekin. ;) 

2 kommenttia:

 1. Joko veit? Mita ne sanoi? Antoiko uuden? Ihme varkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ehtinyt vielä viedä takaisin kun on tuo taivaalta tullut valkoinen aine pitänyt puuhakkaana useamman päivän.
   Itse asiassa, nyt kun kysyit, tuli mieleeni ettei se ole pariin päivään kummitellut.
   Kai saan uuden tilalle kun on takuu voimassa, niin kävi kahvinkeittimen kanssa ainakin. Kerron kuinka käy. :)

   Poista