torstai 5. tammikuuta 2012

Tosi-TV:n orja

Niinkuin kaikki ovat jo varmaan ymmärtäneet, minä olen Sohvaperuna, ihan isolla S:llä. Eli köllin mukavassa laiskanlinnassani ja tuijottelen telkkaria. Toisinaan kudon sukkaa tai jotain muuta siinä ohessa.
Toisin sanoen olen kartalla siitä, mitä sieltä ihmeruudusta näytetään milloinkin.

Nyt eletäänkin taas tosi-TV:n kulta-aikaa. Alkaa Idols, Voice of Finland, Top chef jne. Ja tämä frouvahan kyylää niitä kaikkia. Idolsia vanhasta tottumuksesta (rakastin Hanna Pakarista ja Jani Wikholmia silloin taannoin), Voice of Finlandia uutuuden viehätyksen pauloissa (enkä pettynyt ekan jakson perusteella), ja kokkiohjelmia koska ne ova Siipan suuri intohimo.


Aina jään pohtimaan, varsinkin Idolsin kohdalla, että kuka niille kaikille yrittelijöille on käynyt sanomassa, että "Sä oot ihan sairaan hyvä, sun pitää päästä levyttämään."
Siis jopa meikäläinen, joka olisi tietysti maailmanluokan laulaja, ymmärtää, että ehkä se suihkuartistin ura on paras, mitä omalle kohdalle sattuu. Toisille se on karaokebaarin känninen yleisö ja monille ihan vaan se "sisäänpäin" eli omalle itselleen mielessä laulaminen.
Ei kai tämäkin ole joku curling-sukupolven tuotos, jossa vanhemmat kehuvat lapsiaan, jotka eivät ainoastaan laula nuotin vierestä, vaan suorastaan aidan takaa. Eihän?
"Kyllä sä Kerttu-Kirsikka olet sitten hyvä laulamaan, sun pitää mennä sinne idolssiin mukaan." Hei kamoon! Pitäiskö yrittää suojella sitä lastaan edes vähän?

Suurta myötähäpeää on siis pakko tuntea näiden yrittäjien kohdalla. Seassa on toki hienoja ja loistavia ääniä, mutta väitän, että suuri osa on sitä huttua.
Siksipä Voice of Finland oli jo yhden jakson perusteella todella positiivinen kokemus. Oikeasti, siellä oli todella osaavia laulajia, joista moni hyväkin jäi rannalle. Jos ette katsoneet ensimmäistä osaa, niin huomenna perjantaina on mahdollisuus hypätä kyytiin kun tulee toinen jakso.


Tämä tällä kertaa täältä TV-raadista. ;)


2 kommenttia:

  1. Ihmettelen sitä kovaa innostusta Idolsiin laulamaan, ja suurin osa ei tosiaan osaa yhtään laulaa. Kynnys on matala.

    VastaaPoista
  2. No niinpä. En keksi muuta kuin sen, että karaokessa jollotetaan ja joku kehuu tai sitten tosiaan oma lähipiiri "kannustaa".

    Minä ihan aidosti tykkään laulaa ja pidän musiikista, mutta ei tulisi pieneen mieleenkään lähteä tyrkyttämään itseäni julkisesti tuollaiseen. Onneksi on ikärajakin täyttynyt jo ajat sitten. ;)

    VastaaPoista