perjantai 6. tammikuuta 2012

Jääkirppu

Sukelsin sitten minäkin ostoshelvettiin tänään kaikkien idän ihmeiden kanssa.
Ja ostin, yllätys yllätys, kengät! Juu, ette olisi ikinä arvanneet, ettehän?
Mutta se, mitä ette arvanneet, on se, että ostin järkevät käyttökengät. Nimittäin Icebug-merkkiset nastakengät.
Meikäläinen kun on tällainen iskias-vaivainen, niin ei kauheasti tee mieli nitkauttaa selkää. Olen käytellyt niitä kaikenlaisia "mummorautoja", mutta totuuden nimissä ne eivät kuitenkaan ole ihan hirveän hyviä. Mallista ja hinnasta riippumatta ne nuljuvat kengän alla sinne tänne. Ja jos satut paljaalle asfaltille, jossa on hiekkaa, on kuin kuulalaakereilla kävelisi.
Icebugeja on moni tuttavani kehunut, joten päätin nyt investoida. Ja kaksi kokeilukertaa on jo vakuuttanut minut. Ensimmäinen kerta urheiluliikkeen liukkaalla laattalattialla ja toinen koirien kanssa lenkillä käydessä. Toimii! :)

Mutta voi hevon helvetti sentään sitä ihmismäärää tuolla Vantaan (ja lähitienoon) suurimmassa ostoshelvetissä! Siis ryssää ryssän perään, mutta näköjään myös maanmiehissä ja -naisissa tällainen "epätavallinen" aukiolo herätti suuria shoppailuhimoja. 
Kaikille on varmasti käynyt selvästi, että ihmisjoukot ja tungoksessa vaeltelu eivät ole minun juttuni. Vaikka suoriuduin kenkäostoksesta nopeasti, kiitos vapaana olleen myyjän, ja eilen unohtuneet elintarvikkeetkin tuli aika äkkiä haalittua (kassajonossa notkumiseen meni pisin aika), niin siellä ostoshelvetin käytävillä ja parkkihallissa luovimiseen paloi käpy aikast äkkiä.
Ilmankos Siipan rattiraivo pääsi taas ansaitsemiinsa oikeuksiin alta aikayksikön...


Niin ja toinen saavutukseni tälle viikolle on se, että olen saanut Siipan suostuteltua harkitsemaan auton vaihtoa. Siis nyt kannattaa vetää ISO ruksi seinään! Tyypillä on vuosituhannen vaihteessa hankittu verovapaa auto, josta ei raaski luopua kun sen on "halvalla" saanut ja nythän siinä vasta halpoja kilometrejä onkin! Mutta nyt saattaa olla joku valonpilkahdus tunnelin päässä. Lupautui huomenna autokauppaan potkiskelemaan renkaita. Otan tästä kunniaa sen verran, että osasin tarjoilla oikeannäköistä ja kohtuuhintaista menopeliä houkuttimeksi. Katsotaan kuinka käy... Ainakin jätti hetkeksi rauhaan koirankuljetusvälineeni josta on yrittänyt sinnikkäästi hankkiutua eroon pidemmän aikaa, mutta ei ymmärrä, että minä tarvitsen auton kun herra on kotimaan retkillään. 


Hyvää loppiaista! Vaikka en jaksakaan muistaa, mistä kirkollisesta asiasta loppiainen johtuu... ;)


Ja tervetuloa joukkoon Maija. :)

6 kommenttia:

 1. Niitä kolmea viisasta miestä (ainoita ihmiskunnan historiassa) tänään juhlitaan, kun tulivat kumartamaan Jesse-vauvelia. Katopas, kuuntelin kuin kuuntelinkin tänään kirkossa. ;)

  Se parkkihalli on ihan helvetti maan päällä ! Ja toinen on se PinkinLinnun -parkkihalli. Molemmissa olen onnistunut hävittämään auton, mutta toi pinkki on pahempi, koska siellä hävisi auto kaksi kertaa 1,5 tunnin aikana. Ei siis vituttanut, ei ollenkaan. Paitsi ihan tuhannesti !!

  VastaaPoista
 2. Se on helvetti ja kaikki sen esikartanot!
  Mutta näin muistelin hatarassa mielessäni, että nyt ne viisaat miehet löysivät Jessen luo. Herää vain kysymys, että kuinka viisaita mahtoivat olla nuo gubet kun noin kauan kesti? Taisivat vain olla tyypillisiä miehiä joiden ei koskaan tarvitse kysyä neuvoa löytääkseen perille. ;)

  VastaaPoista
 3. Noh noh. Eipäs olla nyt niin ankaria. Ei ollu kato namigaattoreita siihen aikaan. Olis tarttenut olla joku akka kartanlukijana. Vaikka eihän ne miehet ikinä usko, mitä niille sanoo ja sitten ollaan taas jossain Siinain aavikolla...

  VastaaPoista
 4. No niin just. Eivät kelpuuttaneet akkaa kartanlukijaks, joten täts it.. Mut eihän ne ukot voi sitä myöntää... Jouluna tässä huushollissa oli pari ukkoa naama nurinpäin kun ehdottelin että ei mennyt ihan putkeen tietäjiltä. Ja tämä salaa äidiltä, joka on himouskovainen ilman huumorintajua. ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos linkistä nastakenkiin! Juu tänään kans juttelin taksikuskin kanssa, et ryssää pukkaa joka suunnasta, ja sen vuoksi erityislupa pitää kaupat auki. (Vaik itelläkin kyl kauppaan asiaa.)

  VastaaPoista
 6. Nastakengät on nastat!
  Voisin tepastella niillä ihan vaan huvikseni edestakaisin tuolla pihalla kun ne on niin kivat. :)

  VastaaPoista