maanantai 13. tammikuuta 2014

Ensilumi

Sanoivat taannoin säätieteilijät, että ensilumen määritelmä täyttyy kun lunta tulee kaksi senttimetriä. No ehkä se nyt nippa nappa täyttyi.
Mutta katinkontit mitään myräkkää perjantaina tullut! Olipahan taas paljon melua tyhjästä.

Vaikka olenkin kovin anti-talvi-ihminen, niin on se myönnettävä, että maisema valaistui noinkin vähästä lumesta. Ei tarvitse käsikopelolla otsalampun kanssa mennä metsään vaan näkee eteensä ihan ilman lamppuakin. Ja onhan se mukavaa kun on paikkasen myötä kuivaa.
Sitä paitsi tänä aamuna huomasin, että päivä todellakin pitenee! Sellainen valonkajastus oli taivaanrannassa jo kahdeksan kantturoissa. Ihanaa!

Hauska oli myös nähdä muiden riemu moisesta valkoisesta maanpeitosta. Naapurin pojat kaivelivat eilen rattikelkkojaan varastosta, vaikka väitän, että ihan mäenlaskuun ei tuo lumi riitä.
Urheilupuiston väki ja hiihtokisojen järjestäjät luultavasti tanssivat kissanpolkkaa onnesta lumitykkiensä ympärillä. Kisat järjestyvät sittenkin, vaikka viime viikolla pidinkin koko sakkia ihan pöljänä kun valtakunnan kuullen sanoivat telkkarissa, että kisat pidetään. 
Koko viikonlopun onkin tykitys ollut käynnissä ja tänä aamuna oli ihan komean näköiset kasat lunta. Järjestäjien onneksi on tuota vesisadetta piisannut viime aikoina, joten vedenotto-ojassa luulisi riittävän tavaraa lumen tekoon vai pitäisikö sanoa lumen luomiseen... (heko heko, huono puujalka)

Viikonloppu meni lähinnä löhöillen ja syöden sekä töllöä tuijotellen. 
Putousta katsellessa vähän mietin, että mitenköhän ne sketsihahmot siitä kehittyvät vai kehittyvätkö ollenkaan. Putous Idiots puolestaan oli aivan loistava! Ihan nappiin osuneet parodiat. Jäämme odottamaan jatkoa.

Meikäläinen on näköjään jo niin rapautunut, että ei saa viikonloppuna postausta aikaiseksi, koska se edellyttäisi jonkun muun masiinan kuin tabin avaamista... Jospa se tästä taas.

6 kommenttia:

 1. Kiikki oli sekä mun että esikoisen suosikki niistä Idiotseista ;-(

  VastaaPoista
 2. Kyllä sielu heräsi kun tuli lunta! Ja tänään vielä auringonpaistetta siihen päälle, ululululu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aamulla oli perkele 15 astetta pakkasta! Että pitikö heti ruveta liioittelemaan, häh?

   Poista
  2. Ei mitn hädä! Ululululu,

   Poista
  3. Pöh sun kanssas! :D :D
   *kuvittelen miltä toi ululululu kuulostaa ääneen huudellulta* :D :D :D

   Silti, vieläkin on liikaa pakkasta. Puolet pois heti, sanon mä!

   Poista