torstai 30. tammikuuta 2014

Tuulahdus

Tuulahdus on minun mielessäni aina positiivinen sana. Tuulahdus on raikas tai kepeä, virkistävä.

Kuvaavimmillaan tuulahdus on helteisenä kesäpäivänä, tiedäthän sellaisena kun ilma ei liikahda mihinkään ja kärpäset surisevat. Sitten jostain, tyhjästä, tulee kevyt tuulahdus joka mukavasti hetkellisesti viilentää ihoa. Oi onnea! Missä se kesä viipyy, saisi tulla jo.

Tuulahdus menneisyydestä tuli koettua tänään kun Arabian myymälässä piti pinnistellä ja muistella Muumihahmojen nimiä mukihyllyllä. Yksi nimi oli pahasti hakusessa, mutta taisin sittenkin muistaa sen jälkijunassa. Kyseessä taisi olla Vilijonkka (pitkä punanuttuinen pitkäkuonoinen otus) jos en ihan väärässä ole. 
Hauska oli muistella Muumiasioita. :) 

14 kommenttia:

 1. Vilijonkkapa se ;-)

  Mulle riittäisi kans jo tää talvi. Yksi päivä pakastimen sulattamiseen ja toinen vuodevaatteiden tuulettamiseen. Tai jos oikein pitäisi pinnistää, niin saattaisin saada nuo molemmat hommat mahdutettua yhdelle päivälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tarkoitus oikein etsiä kuvakin, mutta jotenkin postaus karkasi lapasesta enkä jaksa korjailla jälkikäteen. :)
   Mun piti nääs kysellä yhdestä toisestakin hahmosta, että mikä sen nimi on, mutta se kaivannee kuvaa selittämään itseään. Ehkä seuraavassa postauksessa sitten.

   Mulla on vielä pakastin sulattamatta kun se tulipalopakkasviikonloppu meni ihan muissa hörhöilyissä. Petivaatteet sentään olen ulkoiluttanut. Vaan vielähän sen pakastimenkin ehtii.

   Mutta kyllä, talvi saisi jo loppua, vaikka nyt näyttää siltä, että se vasta alkoi ainakin lumimyräkän puolesta...

   Poista
 2. Entäs jos se on Tuulahdus, isolla Teellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten pitää toivoa, että kyseinen henkilö on nimensä veroinen ihminen eikä ylly pyörremyrskyksi. ;D

   Huvinpäiten kuukkeloin sanan tuulahdus ja löysin Tuusulasta seurakunnan kuoron, jonka nimi oli Tuulahdus. Että hyvällä asialla varmaan jos tällainen nimi on. :)

   Poista
 3. Jep, Vilijonkka oli se punanuttuinen sangen tiukka tätihahmo jonka penskat olivat aikamoisia riiviöitä.

  Kuulin tänään niin masentavia sääuutisia, että ryömin takaisin kolooni seuraaviksi viikoiksi. Ahistus!! Tuulahduksista (posit.) voi vain haaveilla. Tulee hyisiä hyydähdyksiä *brrrrh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliks sen penskoja ne sellaiset hassut "tötterönenät"? Kääk, Muumiajoistani on selvästi aivan liian kauan. ;D

   Joo, valitettavasti ne pahanilmanlinnut ovat aina silloin oikeassa kun ei tarvitsisi. Täällä tuuppaa lunta jo urakalla. Se pyry, jonka piti tulla vasta illalla/yöllä/huomenna. *huoh*
   Ehkä se edistää paranemistasi kun joudut kökkimään sisätiloissa? Että sillä tavalla positiivinen juttu olis tää karmea keli... (juu, en usko sitä itsekään ;) )

   Poista
  2. Ne tötterönenät oli Tiuhti ja Viuhti, Vilijonkan riiviöt on miniatyyrejä hänestä itsestään.

   Poista
  3. No niin tietty! Mut mikäs se neito on, jolla on valkoinen mekko ja valkoinen "yömyssy" päässä? Sitä en millään saanut mieleen, vaikka kuinka yritin.
   Mörkö on tuttu Nyyti-sadusta, joka on edelleen aivan ihana mielestäni. :)

   Poista
 4. Minulle on ainoa oikea tuulahdus on se, kun maaliskuussa tulee oikein keväinen päivä ja tuo tuulahduksen kesästä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se! Tuon olinkin ihan unohtanut. :)
   Muistuupa mieleeni joku ihanainen maaliskuinen lomapäivä muutama vuosi sitten kun Siippa vaati hiihtämään lähtöä ja minua ei huvittanut. Ongelma ratkaistiin sillä, että Siippa sivakoi ja minä istuskelin urheilukentän katsomossa auringonpaisteessa imien lämpöä itseeni. Ihan täydellinen urheilusuoritus osaltani! ;D

   Poista
  2. Teillä on ihan samanlainen urheilutapahtuma ollut kuin meillä on keväisin. Minä lumikenkäilen jäällä kameran kanssa jokusen sata metriä ja mies hiihtää sillä noin 20 kilometriä :-)

   Poista
  3. Juuri näin, ihan oikea suhde noiden urheilusuoritusten välillä. :D
   Lumikengät voisivatkin olla hauskat. Minkäslaiset sinulla on ja mitä maksavat suurinpiirtein?

   Ehkä tämä urheilutapahtuma toistuu meillä tänä keväänä kun Siippa suunnitteli talvilomaansa maaliskuun loppupuolelle. :)

   Poista
  4. Taisi olla toissa talvena kun hankin lumikengät. Alle satasella sain, kun en mitään luxusmallia halunnut. Ovat tosi kätevät, sekä metsässä lumihangessa että keväällä jäällä kun on enempi lunta. Viime keväänä kävin jäällä huhtikuulle asti. Suosittelen.

   Poista
  5. Okei, pitää käydä urheiluvälineliikkeissä kyyläämässä. Se voisi tosiaan olla oikeasti kivaa liikuntaa. Meikäläinen kun on vähän sitä mieltä, että kaikki muu paitsi kävely on ihan typerää...

   Poista