perjantai 31. tammikuuta 2014

Mainettaan parempi?

Nyt kun vuoden ensimmäinen kuukausi on miltei lusittu, on vuorotteluvapaa jo todella lähellä! Pahoitteluni tästä intoilusta, mutta en pysty hillitsemään itseäni, joten jos ei nappaa, jätä lukematta.

Neljä viikkoa. Neljä lyhyttä viikkoa enää ja sitten olen vapaa sielu hetkeksi tästä yhdeksästä viiteen -systeemistä. Tuntuu uskomattomalta kaiken sen haikailun ja suunnittelun jälkeen, että nyt se on jo ovella.
Samalla kun tunnen hillitöntä iloa ja riemua, hiipii puseroon pienoinen haikeuskin. Ei sillä, että varsinaisesti hommia tulisi ikävä, mutta monen ihanan työkaverin jokapäiväisestä seurasta jään paitsi loppuvuodeksi.

Eräs ihana työkaveri, jota uskallan ystäväksenikin tituleerata, osoitti huumorinsa ja ystävyytensä eilen mitä loistavimmalla tavalla.
Saatesanoin "Koska virkavapaalla sinulta kuitenkin katoaa ajantaju, tarvitset ehdottomasti tällaista." Ja ojensi minulle tämän:

www.tampereenkandit.fi
Uskotte varmaan, että kyllä siinä tädin sydämessä läikähti moisen aarteen äärellä! Toki mieleen hiipi ajatus, että saatan jäädä luuppiin johonkin kuukauteen (jos ymmärrätte mitä tarkoitan) ja sittenhän ei aika etene eikä virkavapaa pääty ikinä. ;)
Mutta ihana lahja, kertakaikkiaan! Ystävä ripusti kalenterin tilapäisesti työhuoneeni seinälle, jotta siitä on iloa huoneessani vieraileville ihmisille naisille. Miehille voi aina selitellä, että hyväntekeväisyyttä vaan moinen ostos ja naisethan sitten tietävät totuuden...

Tänään eräänkin rouvan kuolatessa kalenteria lähietäisyydeltä, tuli mieleeni, että pidetäänköhän minua kauhean seksistisenä puumana tai jonain Rivo-Riittana? Myönnän, että moni rekkamieskin saattaisi kalveta välillä juttujani kuullessan ja työpaikalla käyttämäni kahvimukin (ystävältä saatu sekin) kyljessä lukee "Keitto, kahvi ja miehet on parasta nauttia kuumana." Mukin äärellä olen joskus kahvipöydässä kuullut vähän vaivautunutta hekottelua miespuolisten virkakollegojen taholta.

Ehkä joskus villissä nuoruudessani olikin paljon roisimpi versio itsestäni, mutta nykyään olen vain keski-ikäinen rouva, joka mielellään harjoittaa esteettistä silmäänsä ihailemalla nuoria kauniita komeita miehiä vain kaukaa. Ja jutut on vaan juttuja, mutta kivahan se on jos niillä jonkun saa joskus hämmentymään. ;)

Nyt sitten äänestys pystyyn arvon naiset (ja miksei miehetkin), että haluaisitteko minun julkaisevan kuukauden kuvan täällä samaan tapaan kuin Hirnakka viime vuonna paljasteli niitä kilpisotureitaan? Vai joko kyseinen seinäkoriste kaikilta löytyy jolloin kuvien julkaisu olisi ihan turhaa.
Vastaukset kommenttilaatikkoon, kiitos, eikä tönitä siellä jonossa sitten. 

JälkiJuttu:
Ei, en edes aloita tuosta lumimyräkästä. En halua pilata tätä hyvää tuultani moisella valituksella.
Ja ei, en myöskään aio vääntää päivän sanasta mitään kun ei siitä mitään muuta tule mieleeni kuin Jenni Vartiainen.

14 kommenttia:

 1. Vapaan tarpeessa olet, kun edes kyselet: jakoon vain ! *slurps*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ajattelin kerrankin olla kohtelias ja kysellä lukijoiden mielipidettä. ;)

   Poista
 2. Tarviiko mun edes vastata tuohon kysymykseen? Tiedät kyllä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän juu ja sua kyllä ajattelinkin tällä ideallani ilahduttaa. ;-P

   Poista
 3. Kuukauden kuva tietysti, mutta näillä ehdoin: Susta, nakuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranen aika sentään! Eihän tässä nyt ole tarkoitus kenenkään mieltä järkyttää! Että ainoat kuvat meikäläisestä täällä voivat olla niitä tukkakuvia kun niissä olen tarpeeksi laiha. Tai no, minulla kuulemma on sievät nilkat, että ehkä... ;)

   Poista
 4. KYLLÄ! Me vaaditaan kuukauden kuva! Mikä lumimyräkkä? *sitä odotellessa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumimyräkkä näköjään laantuikin iltaa kohti ja tuli yöllä. Aamulla oli ihan stanasti lunta kun ikkunasta kurkkasin!
   Mutta kyllä, kuvia tulee. :)

   Poista
 5. Ää sä veit mun idean! Mä sain tänään Miehiä ja kissoja -kalenterin ja ihan varmaan aion julkaista joka kuukausi kuvan. Kissablogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori! Mutta kyllähän blogistaniaan kalenterikuvia mahtuu. Miehiä ja kissoja kuulostaa aika... hmmmm.... hyrisyttävältä. Että jakoon vaan reilusti! Minä ainakin haluan nähdä kaiken kun en kehtaa ihan jokaista mieskalenteria kotiin ostaa. ;)

   Poista
 6. Minähän viimeisen Kilpisoturin esiteltyäni vetosin: laittakaa hyvät ihmiset hyvä kiertämään! Ja nyt jos koskaan on syytä tarttua … öööh… kandia luupista eikäkun sanoista tekohin!! Heti sen virkavapaasi aluksi kuvaat joka ikisen sivun ja ajastat ne tänne bloggeriin. Se on ihan helppoa se ajastaminen.

  Kiitos jo etukäteen *slurps*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se olikin! Ja kyllä, aikamoista herkkua on luvassa, sen verran voin odotusta pilata. Taidan jo tietää mihin kuukauteen jään itse luuppiin. NAM!!!

   Poista