sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Hämärähommia

Eilen heiluin iltapimeällä kännykkäkameran kanssa kun puolittain lupasin Elegialle kuvia perjantaina tulleen lumen määrästä. Tulihan sitä, omiksi tarpeiksi ja enemmänkin.

Vaikka en talvesta pidäkään, on myönnettävä, että tässä pimeässä lumiajassa on se hyvä puoli, että saa polttaa kynttilöitä tuikuista lyhtyihin ja ulkotuliin. Ja lyhdyt näyttävät paremmilta lumista taustaa vasten.

Eilen viritin myös pikkujoulun kunniaksi ainoan myönnytykseni jouluvalorintamalla eli kataja sai päällensä taas vihreät valonsa ja muuntautui siten joulupuuksi. Tänä vuonna naapurustossa näyttää karanneen ihan lapasesta kilpavarustelu jouluvaloilla. Kaikennäköistä blingiä ja vilkkuvaloa. Mitä enemmän, sen parempi. Sitä suuremmalla syyllä tyydyn minimaaliseen sähkövalaistukseen ja polttelen enemmän kynttilöitä.
 
Ja kun en kerran keksi mitään järkevää kirjoitettavaa, niin suolletaan sitten (rakeista) kännykkäkuvasaastaa. Pyydän jo etukäteen anteeksi kuvien ja niiden laadun huonoutta. ;)

Joulun ihme takapihalla eli katajasta kuuseksi.

Kitumarketista vuosia sitten ostetut korkeat tuikkulyhdyt.

Ulkotuli roihuaa ja lunta piisaa. Tämä kaikki lumi tuli siis noin vuorokaudessa.
 
Yksi monista ulkolyhdyistäni
Joulukaktus
 
Tuo kaktus on ihan villiintynyt. Se kukkii jo toista kertaa tänä vuonna, tällä kertaa se teki kaksi kukkaa kun viimeksi, silloin pääsiäisen tienoilla oli yksi. Ilmeisesti se tykkää olostaan. Kyllähän se monta vuotta tuossa kituuttelikin kasvattamalla vähän lehtiä silloin tällöin ja minä odottelin, että koska se kuolee. Joskus näköjään minäkin onnistun näissä hortonomihommissa.

14 kommenttia:

 1. Hampaita kiristellen katselin kuvaa joulukatajastasi. Tiedäthän suhteeni jouluvaloihin... ;) No, parhaimmillakin meistä on se heikko kohtansa. Onneksi sinulla se on vain rajoitetun aikaa vuodesta akuuttina.

  Mutta eikös joulukaktus oikeasti ole marraskuun kaktus ? Tai näin mulle joku hortonomix kertoi. Nätti se on joka tapauksessa ja loivensi katajan aiheuttamaan kirvelyä verkkokalvoissa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että sulta menee sumpit väärään kurkkuun kun näet valot. ;D
   Ja kyllä, loppiaisen paikkeilla sammuvat sitten nuo meidän valot, naapurusto varmaan loikottaa sinne vappuun asti omiaan mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

   Yhdellä työkaverilla on huoneessaan tuollainen kaktus sellaisena jättikokoisena. Ja se kukkii kaksi kertaa vuodessa valtaisana kukkamerenä. Kukinta alkaa aina maaliskuussa ja marraskuussa, että ehkä se on sitten marraskaktus oikeasti. :)

   Poista
  2. En ole varma, onko sun kukkasi joulu- vai marraskuunkaktus. Marraskuunkaktus on hentoisempi ja joulukaktus tömäkämpi.
   Hillityn hienot valot. Mitä, eiks Nollis tykkää jouluvaloista?

   Poista
  3. Aijaa, mä en tiennyt että tää on sellaista hifistelyä. :D
   Tossa ei ole ollenkaan sellaista puumaista vartta, mikä sen mun työkaverin kaktuksessa on. Sovitaan, että tää on vaan kaktus, joka toivottavasti kukkii jatkossakin. :)

   Nollis saa näppylöitä jouluvaloista, minkä ymmärrän oikein hyvin. Niin minäkin, ainakin kun katselee muutamaa naapuripihaa. Täytyy varmaan käydä salaa ottamassa kuva tuosta yhdestä "sateenkaaripihasta". Siellä on kyllä hankittu taloon kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin jouluvalot, ja kaikki keskenään erivärisiä...

   Poista
  4. Joo, kukkien nimet pitää olla just eikä melkein. Mutta sulla on siis "peruskaktus" ;D

   Joku roti jouluvaloissakin, max 2 väriä.

   Muista sitten, illalla on Finaali!!!

   Poista
  5. En tiedä viittinkö kattoa. Olisin halunnut nähdä Baban siellä Krissen sijasta. En tykkää siitä Krissestä yhtään. Mä saan siitä näppylöitä. ;)
   Mutta jos en keksi muuta viihdykettä niin saatan katsoakin, edes hetken.

   Poista
 2. Jestas tuota lumen määrää! Ja kyllä, kataja on kaunis vihreine valoineen. Ei ole liian bling.

  Ihana valkoinen kaktus. Omani on suunnilleen satavuotias, äljyn punainen eikä onneksi kuki ikinä enää. Kasvattaa vain sitä lehvästöään josta syystä en raaski nakata sitä kompostiin. Juuri eilen kannoin sinne muratin ja pari muuta henkensä heittänyttä huonekasvia. Joulukaktus senkus viheriöi :(
  Niitä on muuten myös Pääsiäiskaktus jos markettien kukkaosaston nimilappuihin on uskominen. Sopivasti keltainen ja myynnissä kevään viikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lunta tuli ihan liikaa kun ottaa huomioon, että se tuli reilun vuorokauden sisällä. Yksi tuttu manaili kun on tänään lähdössä Ylläkselle lomailemaan kun ihan yhtä hyvin voisi hiihtää täälläkin, mutta halvemmalla. Paloheinäänhän on jo luonnollisesti latu ajettu. :D

   Katajan valot miellyttävät silmääni (suuri tunnustus ja kaapistatulo ;) ) ja toivon, että ne eivät hajoa, sillä juuri tuollaista tummempaa vihreän sävyä ei ole oikein missään myynnissä. Tämä on ainoa myönnytys jonka jouluvaloille annan, muutoin vannon elävän tulen nimiin. ;)

   Mulla on töissä edeltäjältä jäänyt pinkki kaktus, joka on kukkinut tasan kerran minun aikanani (n. 8 vuotta). Eikä se oikein kasvakaan, mutta enpä ole tullut heittäneeksi sitä poiskaan. Jostain syystä se vain saa olla. Tämän valkoisen version suon kyllä kukkivan jatkossakin kun se on niin kaunis. :)

   Poista
 3. Hieno joulupuu. Tunnelmallista. Miten sä sait ton kaktuksen kukkimaan? Mä en oo varma onko mulla joulu- vai pääsiäiskaktus, kun se ei koskaan kuki!

  VastaaPoista
 4. Se onkin ihan mysteeri, että miks se kukkii. Keväällä teki sen yhden kukan, ekaa kertaa ikinä. Siitä taitaa olla joku 5 vuotta kun pelastin sen joulukorista ja istutin ruukkuun. Mä varmaan hoidan sitä tarpeeksi huonosti. Mitään lannotteita en oo antanu enkä vaihtanu multaa kertaakaan. Se kasvaa tommosessa kaktusmullassa, joka on aika kova klöntti, tuskin irtoais edes ruukustaan... ;D

  VastaaPoista
 5. Kaunis kaktus vaikka en värillisistä jouluvaloista niin pidäkään, mutta vihreä sopii vihreään. Muutenkin oli hyviä kuvia ja kaktusasiaan en ota kantaa koska olen ihan pihalla kukista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minimalismia sähkövaloissa. Olen muutenkin "hämärä" tyyppi, en kotona esimerkiksi pidä kattovaloja juuri koskaan päällä (vessaa lukuunottamatta). Mieluummin pieniä spottivaloja kuin laitosvalaistus, kiitos.

   Poista
 6. Jee, lumikuvia! Ihanan tunnelmallista. Olisi pitänyt tehdä visiitti hieman myöhemmin, niin olisi saanut kokea kinokset livenä! Se on hauskaa, kun tietää pääsevänsä niitä pakoon ;D

  Tuollainen kukkiva kaktus olisi kiva. Sellaisen voisi melkein hankkia, koska kaktukset ovat ainoita, joita minun edes kannattaa hankkia. Muut kuolee ennemmin tai myöhemmin - yleensä ennemmin.

  Tällä hetkellä on vain rahapuu kotikasvina ja se voi tosi hienosti! Sitä ei haittaa, vaikka sen jättää kuukaudeksi yksin. Se ei silti suostu kuolemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pääsisikin karkuun. Eilen illalla oli -17 kun vein koirat viimeisen kerran ulos.
   Aamulla sai kaivaa autoa kinoksesta kun se oli seissyt siellä perjantain myräkästä asti... Jihuu, talvi... not.

   Voisin ostaa toisenkin kaktuksen jos olisi jotain takeita, että se sitten kukkii tulevaisuudessakin. Siksipä taidan nyt tyytyä tuohon yhteen. Meikäläisellä myös kaikki muut rehut kuolevat, ennemmin tai myöhemmin. :)

   Poista