sunnuntai 23. joulukuuta 2012

PIparintuoksua ja joulun taikaa

Tänään onkin ollut puuhakas päivä kun on pitänyt yrittää laittaa huusholli sellaiseen kuosiin, että kehtaa appivanhemmat ja mutsin huomenna laskea eteisen kynnyksen yli.

Eilen olimme siellä Pörssin dinnerillä eikä tarvinnut tänäkään vuonna pettyä. Ryysistä ei ollut ollenkaan niin paljon kuin kuvittelimme, itse asiassa koko keskusta oli aika hiljainen. Ilmeisesti kaikki olivat joko lähteneet muualle joulun viettoon tai panikoivat kotonaan jouluvalmisteluja. Ihan miellyttävää oli kun ei tarvinnut ruuhkassa rynniä.

Tänään oli sitten kello laitettu kilauttamaan kymmenen kantturoissa, että ehtii valmistautua kinkun noutoon, joka siis oli Siipan toimesta tilattu etukäteen kotihypermyymälän lihatiskille.
Puolen päivän kantturoissa sonnustauduimme liikkeelle ja parkkihalliin päästyämme totesimme maailmanlopun alkaneen. En ole kyseisen puodin parkkihallia ikinä nähnyt noin täynnä. Hetken kiersimme ja Siipalta luonnollisesti käämi kärähti. Minä jäin kyydistä ja Siippa lähti parkkeeraamaan autoa ulkopuolelle metron pysäköintialueelle.

Kaappasin kärryn ja suunnistin kohti lihatiskiä jossa oli myöskin helvetti valloillaan. Onneksi ovat syksyn aikana ottaneet käyttöön vuoronumerosysteemin, että ei tarvtse enää verissäpäin tapella omasta vuorostaan. Numeron otin ja vuorot tuntuivatkin vaihtuvan ihan jouhevasti. Siippakin ehti sopivasti paikalle ennen meidän vuoroamme sillä kalan ostaminen olisi saattanut olla minulle hieman haasteellinen tehtävä. Näin allergikkona kun ei oiken kykene hahmottamaan, mikä on hyvää kalaa ja mikä ei. ;)

Pari tuntia meni shoppaillessa, mutta mielenterveys pysyi kuitenkin tallella. Kotona pyöräytimme pienimuotoisen joulusiivouksen siten, että huomisellekin jäi vähän vielä puuhaa.

Vaan sitten seurasi tämän joulun ihme. Meikäläinen leipoi piparkakkuja! En oikeasti muista koska olisin viimeksi piparkakkuja leiponut, mutta nut jonain heikkona hetkenäni lupasin moiseen ryhtyä, jotta saadaan vähän joulun tuoksua huusholliin.

Kun ette kuitenkaan usko otin valokuvia todistusaineistoksi. :D


Mieleeni palautuivat lapsuuden joulut jolloin kilpailimme siitä, kuka saa käytettyä taikinan kaikista tarkkaan. Vaatii suunnittelua ja sijoittelua, että ei tule hukkapaloja. Yllä tämänpäiväinen taidonnäyte. 


       
Ja yllä valmiit tuotokset. Ihan hyviä niistä tuli, vaikka yksi pellillinen toki meinasi palaa, mutta eihän se ole mitään piparintekoa jos ei edes jotain käräh.
Maku oli hyvä ja paksuus Siippaa miellyttävä (eli tarpeeksi ohuita). Sunnuntai-taikinaan voi siis edelleen luottaa kaikkien näiden vuosien jälkeen. ;)

Nyt on kinkku uunissa ja valvojaiset siis menossa. Edessä lasi punkkua ja mieli aika rauhallinen. Huomenna pyyhkäisevät appivanhemmat paikalle ja itse käyn noutamassa äitini koirineen ruokapöytää täydentämään.
Tiedättekö, tämä taitaa olla ensimmäinen joulu pitkään aikaan, että ei vituta normaalit joulupuuhat. Olen varmaan tullut vanhaksi... Olo on jotenkin seesteinen ja rento.

Koskapa en varmaankaan ehdi huomenna paljoa koneella roikkua (pakollisia kurkkauksia lukuunottamatta), haluan toivottaa kaikille teille ihanille blogistaniaystävilleni 

Rauhallista ja ihanaa Joulua!   
 

4 kommenttia:

 1. Kiitos samoin Oikein Rauhallista ja Onnellista Joulunaikaa sinulle ja läheisillesi ! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Hyvää ja Rauhallista Joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin, Oikein Hyvää Joulua teille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, oikein ihanan rauhallisia ja leppoisia Joulupyhiä sinulle ja siipallesi, rekkusia unohtamatta!

  VastaaPoista