torstai 6. joulukuuta 2012

Posliini kiiltää


Mitäs sitä ihminen muuta tekisi itsenäisyyspäivän ratoksi kuin siivoaisi. Juu, kaikkihan varmaan muistavat kuinka paljon vähän pidän siivoamisesta ja siksi sitä vitkutellaan ja vanutetaan tässä huushollissa viimeiseen asti ennen kuin toimeen ryhdytään. Pyykit ja tiskit ynnä muu "näennäinen" hoidetaan kyllä, mutta se sellainen iso siivoaminen on kyllä niin arsesta, että. 

Työnjakohan on selvä jo entuudestaan. Siipan valtakuntaa ovat imurointi & kosteapyyhintä, meikäläiselle kuuluu sitten kaikki muu.

Aloitinkin kuulkaa räväkästi ja hurruuttelin kirjaakaappien kaikki lasiovet hienolla ikkunanpesumasiinallani. Se on sitten hyvä keksintö. Ei jää ärsyttäviä raitoja tai valumajälkiä. Samalla energialla hurruuttelin kaikki huushollin peilitkin samantien ja makuuhuoneemme ikkunan, sisäpuolelta tosin vain.

Sen jälkeen hilluin pölyjenpyyhinnän ihanassa maailmassa. Se on kanssa jotenkin älyvapaata hommaa, mutta onhan se tehtävä. Ja kivaltahan sitten näyttää kun pinnat kiiltävät. Että huomaa jonkun tason olleenkin tumma, miltei musta eikä suinkaan pölynharmaa. ;)

Viimeiseksi säästin herkun ja sen, joka jostain syystä tuottaa minulle eniten tyydytystä näissä siivoushommissa. Vessa ja pesuhuone. Suurella pieteetillä kuurasin pöntöt juhlakuntoon ja heiluin höyrypesurini kanssa kiillottaen lavuaareja ja lattioita. 
Helvetillinen hikihän siinä tuli ja sen höyrypesurin kanssa seurustelu on aina lämmintä hommaa. Mutta se on myös keksinnöistä parhain. Enpä ole karhunkieltä kaivannut sen jälkeen kun moisen härvelin hommasin.

Nyt voikin hyvillä mielin lojua laiskanlinnassa odotellen vuoden "muotinäytöksen" alkamista. 
Karjalanpaisti muhii uunissa ja kuohari odottaa avaamista. Telkkarissa pauhaa Tuntematon sotilas.  

Mitähän erilaista ja uutta se Sale on sinne juhliin nyt keksinyt? Vai ovatkohan juhlat Jennin käsialaa kuitenkin? Odotan myös oman pomoni näkemistä kättelyjonossa, joten pitää olla tarkkana ettei livahda huomaamatta ohi rouvineen.
Jos minut olisi kutsuttu, toivottaisin kättelykohdassa hyvää itsenäisyyspäivää ja sanoisin, että äänestin kyllä Pekkaa. ;-P
Toivottavasti Nollis kirjoittaa perinteisen mekkopostauksen niin on taas jotain mitä odottaa Linnan juhlilta. ;) 

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa kaikille! 
Muistetaan iloita itsenäisestä isänmaastamme ihan joka päivä.      

17 kommenttia:

 1. Joo, pomo bongattu. Voi sitten sanoa nähneensä. ;)

  VastaaPoista
 2. Sullahan on ollut virtaa, kaikki muut löhöilevät ja syövät mutta sinä likka siivoat! Siinä on otetta ja eipähän sitten tarvitse tehdä sitäkään hommaa vähään aikaan. Hyvät illanjatkot ,kiva kun mainitsit sen karjanlanpaistin - ei mulla juur nälkä ois ollutkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Muuten olis nakki napsahtanut lauantaille, mutta meikäläinen suuntaa Messukeskukseen koiranäyttelyyn töihin. Ja kun huomenna pitää mennä töihin, niin tää oli ihan passeli vaihtoehto.

   Karjalanpaisti oli hyvää, kyllä se Siippa osaa. Ja tietysti ilman porkkanaa, se ei kuulu oikeaan karjalanpaistiin. ;)

   Poista
  2. Jos näet ystäväni Svante Friskin (tuomari) niin kerro terveiset :D Mä seisautan hänen verensä sitten Maailmannäyttelyssä Peetun kanssa!

   Kyllä meillä muuten pari porkkanaakin pääsee Karjalanpaistiin, hyvä maku niihinkin tulee lihaliemestä :D

   Poista
  3. Huikkaan jos nään sen kun käyn omaa kotihomoani noutamassa aamulla. ;)
   Mulla on Cocozza ja siinä jos missä menee ulkonäkö hukkaan näin heteron kantilta. Maailmannäyttelyyn taidan mennä ihan vaan turistiksi kun edellisessä tuli oltua orjahommissa.

   Meillä todellakin laitetaan lihaa ja sipulia, ja that's it. Tai siis mausteita tietty. Työkuppilan versiossa on sitä porkkanaa jase riittää. :D

   Poista
 3. Darling. Mun muotipostaus tältä vuodelta jää tosi laimeaksi. Pahoittelen jo etukäteen, mutta jouduin tekemään sitä systerillä ja nuoriso mekasti niin, etten kaikkien nimiä kuullut ja siksi homma valui reisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis muahämmästytti se, että muutamaa hasardia lukuun ottamatta puvut oli nättejä. Hämmentävää. Ja hämmentävä oli se yks klänninki, joka ois muuten ollu hieno mutta helmassa oli joku kuollu elukka...

   Poista
 4. Eikö meitä tänäkään vuonna kutsuttu? Toi höyrypesuri on varmaan ihan ylivetojuttu. Senhän kans ei vissiin tarvitse edes pesuaineita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, kele. Pomoja vaan kutsutaan.

   Juu, höyrypesurissa pesee se kuuma höyry. Ja tehokas onkin. Tykkään kovasti, sillä voi pestä kaikki kovat pinnat ja esimerkiksi keittiön kaakeleiden rasvaroiskeet lähtee tosi hyvin ilman myrkkyjä.

   Poista
 5. S, sulle on Tunnustus blogissani, huomaat sen kyllä, aristokraattina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oohhhh!!! Kuninkaallista tunnustusta! Lähdenpä kattomaan mistä on kysymys. Kiitos etukäteen. :)

   Poista
 6. Höyrypesurin etu on siivouksen lomassa tuleva kasvojen höyrytys ikään kuin kaupan päälle, säästyy kosmetologikuluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! :D
   Pyydänkin ensi kerralla alennusta kosmetologilta kun olen tehnyt itse puolet töistään. ;)

   Poista
 7. Sitten voisitkin siirtyä tänne sen höyrypesurin kanssa, kun tuo näyttää sujuvan sinulta niin helposti :D Täällä olis paljon hommia - ruokapalkalla tietty! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän passaa! Maksan sen muutaman kuukauden majailuni siellä teillä heiluttelemalla höyrypesuriain. Välillä käydään kantapubissa siiderillä ihailemassa Thamesia. :D
   *lähtee pakkaamaan höyrypesuria*

   Poista
 8. Tää ny tulee ihan myöhäs ja on muuteski asiaa ihan kuulumaton. Otsikosta vaa pamahti ekaks mielee, et oot varpaittenvälin kiillottannu. Sen isojen varpaitten. ;DDD (Anteeks!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli Partikselle pisteet! Sä olit AINOA joka tajusi kieli poskessa otsikointini. :D
   Tai ainakaan kukaan muu ei kehdannut sanoa. Ihanaa, ei mennyt hukkaan vitsini. Kiitos! :D

   Poista