tiistai 4. joulukuuta 2012

Unen puutetta

Kylläpä voi ihmistä väsyttää. Ja vituttaa. Että ihan normaalilla sapluunalla mennään.

Siippa lähti sunnuntaina työreissuun ja vaikka en haluaisi myöntää, on tosiasia kuitenkin se, että hänen poissa ollessaan nukun aina huonosti. Kaksi yötä on mennyt torkkuessa koiranunta ja herätessä joka risahdukseen ja naksahdukseen. Asiaa ei ole auttanut ympäri yläkertaa hiihtelevä ja piipittävä Peräkammarin Poika. Siinä on kuulkaa rasittava koira. Ja mitä vanhemmaksi se tulee, sitä rasittavammaksi se muuttuu. *huoh* 

Huonoa nukkumista ja unen laatua on toki edesauttanut se, että olen sekä sunnuntai- että eilisiltana uinunut ruususen unta sohvalla pari tuntia. Eilenkin öögasin Maajussit tallenteelta ja tilttasin sen jälkeen eli siinä noin klo 22... Tietäähän sen kuinka siinä käy. Heräsin puolenyön paikkeilla todetakseni, että sataa, vittu, lunta. Taas.
Eipä auttanut kuin pakata itsensä pihalle koirien kanssa. Höttöä oli tullut jo muutama sentti, joten luvassa oli jo etukäteen aamulle vitutusta herättävää auton kaivelua hangesta.

Ulkoiluhan piristi kummasti ja jumetuin tuijottamaan jotain hömppää töllöstä vielä. Kello oli todella paljon kun sammutin valot, liian paljon. Heräilin monta kertaa niiden muutenkin lyhyiden yöunieni aikana. Ja kun kello aamulla soi, olisin voinut antaa palan taivasosuudestani jos olisin saanut nukkua.
Siippa kotiutuu tänään joten ehkä ensi yö mene vähemmillä katkoilla jo ihan senkin takia, että univelkaa alkaa olla yli omien tarpeiden.

Jos kaikille ei ole tullut vielä selväksi, niin sanon vielä kerran, että mua vituttaa tämä lumisade ja pakkanen. Aamulla sai taas lapioida lunta pari kuutiota auton päältä, vaikka se "onneksi" oli pakkaslunta. Onnea olisi se, että sitä lunta ei tulisi metritolkulla ja että pakkasta olisi korkeintaan viisi astetta.
Ja mua vituttaa se, että aletaan saavuttaa se pimeyden kulminaatiopiste jolloin on aamulla pimeää kun lähtee töihin ja illalla kotiin palatessa on vielä pimeämpää. Vaan positiivisesti ajatellen, kohtahan se talvipäivän seisaus jo on, kahden ja puolen viikon päästä. Siitä sitten valoa kohti. 

Ja jotta ei nyt menisi ihan pelkäksi valittamiseksi tämäkin postaus, kerrottakoon, että Maajussit valitsivat mielestäni kaikki oikean ehdokkaan jatkoon. Myös se kieroilija Pekka, joka oli morsmaikkuaan jo salaa tavannut (ja kikkinytkin varmaan) etukäteen. Vakka kantensa valitsi tässäkin tapauksessa. Rumaa touhua tuollainen, olisi sitten rehdisti tunnustanut heti ja antanut paikkansa ohjelmassa jollekin muulle.

Iloitsin myöskin Brittiuutisesta, että Kate ja William ovat vihdoinkin raskaana. ;)
Tosin taitaa olla kovin alkutekijöissään tämä pulla vielä ja toivon, että kaikki sujuu hyvin ja että pahoinvointikin siitä laantuu. Brittimedian kanssa olen samaa mieltä, että eivät varmaankaan olisi kertoneet vielä asiasta ellei Kate olisi joutunut sairaalaan.

Lopuksi muistutus nimikilpailusta. Tsiigaa siis edellinen postaus ja laita runosuoli sykkimään. ;D

8 kommenttia:

 1. Täällä myös yksi nimimerkki Voiko vitutukseen kuolla?

  Lunta tulee helvetillisellä volyymillä ja vain vaivoin sain autohallin ovet aamulla auki. Auto itse oli lumeton ja putsis mutta hemmetti tuota valkoista huttua on jo kaikkialla aivan laittomat määrät. Eihän se talvi yllätä mutta kyllä se hetkittäin vtuttaa.

  Kaamos on totisesti nyt synkeimmillään. Siinä mielessä tämä lumi on tervetullut valontuoja.

  Nimiehdotus muhii jo mielessä, pitää vähän tsiigailla blogistaniaa onko sama nimi jo käytössä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vankasti sitä mieltä, että vitutukseen VOI todellakin kuolla.

   Ja olet asian ytimessä, ei se talvi tosiaan koskaan yllätä, mutta vituttaa. Muistan tämän myös mainita aina, silläkin uhalla että toistan itseäni. ;)

   Autotalli olisi ylellisyyttä, vaikka iloitsen kyllä nykyisestä tehokkaasta sisätilalämmittimestäkin.

   Kynsiä pureskellen odottelen ehdostustasi. ;D

   Poista
 2. On aina hieno huomata että on olemassa ihmisiä, jotka eivät ihannoi tätä valkoista helvettiä. Lumi on perseestä, samoin pakkanen mutta ykköseksi nousee kuitenkin niiden yöunien puute. Siitä sympatiat sulle, toivottavasti Siipan tulo auttaa. Pitempi valvominen käy ainakin meikäläisen psyyken päälle niin paljon ettei aina tule varotuksi mitä suustaan päästää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti lumesta pitävät lapset ja koirat, ja lapsenmieliset aikuiset (yleensä miehet). Näin ovat empiiriset tutkimukseni osoittaneet.

   Kyllä se uni sitten sieltä tulee kunhan ei mene yliväsyn puolelle. Sitten ei tule. Koitan olla nukkumatta päikkäreitä tänään, siten on yöuni varmempaa. Luulisin.

   Poista
 3. Mun vastarannan kiiskeys nostaa tässäkin päätään. Eli toisin kuin muina vuosina, kun olen rutkuttanut lumesta, pakkasesta, jäästä ja talvesta ylipäätään, niin nyt mua ei häiritse tämä vallitseva säätyyppi pätkääkään. Mä luulen, että viinan vähyydellä on jotain vaikutusta asiaan. Muu sitä ei selitä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinan vähyys tai sit se, että oot just ollu lillumassa lämpimässä pari viikkoa. Eli vitutuksesi tulee jälkijunassa kunhan toivut siitä, että et oo ehtiny valmistautua jouluun koska olit siellä lillumassa. ;)

   Mutta toisaalta se on hyvä asia, että emme kaikki rutise ja rutkuta samoista asioista. :D

   Poista
 4. Joo, siis eihän kukaan lumesta pidä, kaikkihan sitä inhoaa. Ja eniten ehkä ärsyttää se toteamus, että "kyl maar se sentään valoo antaa" kuten Lahtisen pohdinta tähtien tarkoituksesta Tuntemattomassa sotilaassa. Pimeyskään ei haittaa kunhan saa kävellä kesätakissa palelematta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, palelematta ja kahlaamatta metrin hangessa!
   Meikäläisen psorikin taas on eskaloitunut arvaamattomiin mittoihin kun tuli kertalaakista karseet pakkaset. Ei kiva.

   Poista