sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Haasteen kimppuun

Nollis paiskasi jo tuossa männäviikolla haasteella, jonka tehtävänanto meni näin:

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. Anna eteenpäin ainakin viidelle bloggaajalle."

Olen nyt väistellyt tehtävää jo liiankin pitkään, joten toimeen vaan. Joten kiitos vaan tuhannesti ystävälleni Nollikselle moisesta "helposta" haasteesta. Meikäläinen kun tunnetusti osaa paremmin luetella niitä negatiivisia asioita kuin positiivisia. Mutta yritetään nyt sitten kuitenkin.

1. Toimeentulo
Vaikka raha ei tee onnelliseksi, se rauhoittaa, sanotaan. Ja se on kyllä totta. Vaikka en haikaile kultaisia hanoja ja timanttien täyttämää elämää, on vakituinen toimeentulo hieno asia. Ja se, että ei tarvitse jokaista penniä laskea.
Olen sellaistakin aikaa elämässäni elänyt, jolloin elin kädestä suuhun peläten, milloin jokin katastrofi tulee, joka suistaa hennon talouden lopullisesti raiteiltaan. Osaan siis arvostaa korkeasti vakituista työpaikkaa (vaikka se joskus tervanjuonnilta tuntuukin) ja säännöllistä tuloa.

2. Ystävät
Tätä ei varmaankaan tarvitse selittää sen kummemmin. Jokainen tarvitsee muutaman hyvän ystävän ja sellaiset ovat kultaakin kalliimpia.

3. Siippa
Eipä tätäkään tarvitse varmaan sen kummemmin selitellä. Siippa on sielunkumppanini ja paras ystäväni. Vaikka välillä kinaamme ja kiukuttelemme vähäpätöisistä pikku jutuista, en vaihtaisi häntä pois mistään hinnasta. En, vaikka aikoinaan sanoin, että insinöörin tai diplomi-insinöörin kanssa en ainakaan ikinä lyö hynttyitä yhteen. Vannomatta paras siis. ;)

4. Lemmikit
Nykyiset ja menneet. Tulevista ei vielä tiedä. Minulla on ollut ilo omistaa ihania koiria. Jokaisella on ollut omat heikot kohtansa, mutta kaikkien kanssa olen kokenut olevani samalla aaltopituudella. On vaikea kuvitella elämää ilman lemmikkiä. Ja koiraharrastuksen kautta olen myös saanut tutustua moniin ihaniin ihmisiin yli kansallisuusrajojen.

5. Terveys
Vaikka läski painaa ja on ihan itse hankittua, on ilo olla kuitenkin perusterve. Iskias ei ole lyönyt minua polvilleni kohta kuuteen vuoteen ja siitä olen hyvin kiitollinen. On pelottavaa olla niin kipeä, että ei kävelemään pääse.

6. Tekniset vimpaimet
Joo, olen outo, tiedän. Mutta minulle tuottavat suurta iloa sellaiset laitteet kuten astianpesukone, pyykinpesukone, höyrypesuri, tietsikka, kännykkä yms. Ehkä suurinta iloa saan astianpesukoneesta. Joka kerta täyttäessäni tai tyhjentäessäni sitä hyrisen tyytyväisyydestä kun minun ei tarvitse tiskata käsin. 

7. Auttaminen
Pienikin käden ojennus, mitättömässäkin asiassa jonkun auttaminen tuottaa minulle suurta iloa. Erityisesti jos huomaan, että auttamiseni on tullut täysin yllättäen ja pyytämättä.
Toisaalta vaivaannun kovasti jos joku ylenpalttisesti kiittelee auttamisestani tai haluaa korvata sen jotenkin kun eihän se ole pointti. Minun on vaikea ymmärtää ihmis joiden mielestä toisten auttaminen on jollain tavalla itseltä pois.

8. Laulaminen
Tämä on vähän noloa, oikeasti. Tykkään laulaa, ihan ääneen enkä vain oman pääni sisällä, mutta samalla tiedostan, että en ole mikään "maailmanluokan" laulaja ja vielä vähemmän mikään esiintyjä, sillä ramppikuumeeni on aina valtaisa. Niinpä laulan yksin ollessani ja nautin siitä kovasti. Esimerkiksi autoillessa on ihan loistavaa laulaa radion tahtiin. Kukaanhan ei ole kuulemassa, kailotatpa sitten kuinka kovaa tahansa.

9. Yksin oleminen
Välillä vaan pitää saada olla ihan yksin. Oman itsensä kanssa, vaikkapa tekemättä mitään, mutta ihan yksin. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka sanovat, että eivät osaa olla yksin. Minun täytyy saada olla välillä yksin ja nautin siitä kovasti.

10. Elämä
Tässä ja nyt. Harmaata arkea, normaalia paarustusta. Elämää. Aika harvoin sitä muistaa olla kiitollinen siitä, että elämä kulkee normaaleissa uomissaan ilman draamaa ja katastrofeja.

Eihän se niin vaikeaa ollutkaan loppujen lopuksi. :)
Tämäkin haaste on jo ehtinyt levitä ympäri Blogistaniaa, mutta heitänpä pallon eteenpäin seuraaville bloggaajille:

Ajatusmurusia blogin O.T ja A:lle, Bad Aunt -blogin Pahalle tädille, Lontoon kirjeenvaihtajallemme Elegialle, Tsompille, ja lopuksi Rozille sinne Aution saaren suuntaan
Jos ette hoksaa haastetta täältä käydä poimimassa mukaan, niin tulen kolkuttelemaan blogienne ovillenne parin päivän sisällä.
Ja jos joku muu haluaa tämän haasteen poimia, niin ihan vapaasti. Voi vaikka kommenttilootassa käydä sitten kertomassa asiasta. 
           

14 kommenttia:

 1. Hienostihan se meni eikä ollenkaan huonoja valintoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, mutta aina se rimakauhu vaivaa ennen suoritusta. ;)
   Oikeastaan olisin keksinyt lisääkin aiheita, yllättävää kyllä.

   Poista
 2. Voisin itse allekirjoittaa jokaisen.

  VastaaPoista
 3. Oo-äm-gee! Nyt iskee taas suorituspaineet.. Täytyy paneutua asiaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pitää antaa haastetta ettet kokonaan nuupahda sinne. ;-P
   Kyllä se siitä, usko pois.

   Poista
 4. Hyvin listattu hyviä asioita. Osan voisin jopa allekirjoittaa. Nauratti tuo laulamiskohta erityisesti, sillä minäkin tykkään laulaa. Sillä ei tosiaan ole mitään väliä, vaikken osaakaan. Toki laulan salaa kotona enkä käy hurjastelemassa esim. karaokessa :D

  Kiitosta haasteesta - tartun siihen heti, kun keksin jotain hyvää, hoho :D Joo, on ollut päällä tällainen millään ei ole mitään väliä -kausi, joten täytyy vähän tästä piristyä ennen kuin jaksaa olla taas ilolintu ;)

  Mitä mainiointa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei muakaan sais karaokeen edes kilon kappaleina! Hui! Karmea ajatuskin. :D

   Mä arvelin sun olleen niin hiljaa vähän aikaa, että jotain puuhaa piti antaa. :)

   Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista


 5. http://ibmtuntuu.blogspot.fi/
  Asiaa ja asiattomuuksia. Tuu ny edes moikkaamaan :D jatkan vaan tuota blogia, en lopeta kirjoittamista vaikka jotkut niin väittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuunhan mie! Olin vaan eilen niin laiska, että en jaksanut käydä tsekkaamassa uutta osoitettasi. ;)
   Mutta nyt vaihdan sen tuonne sivupalkkiinkin, niin löydän suoraan perille.
   Että sitten vaan listaa pohtimaan siellä. :)

   Poista
 6. Kiitos haasteesta! Mainiot tykkäämisen kohteet. Minuun kolahtaa tuolta ihan kybällä yksin oleminen, joka on minulle erittäin (!!!) tärkeä, suorastaan elinehto. Valitettavasti vain siitä puhe, mistä puute =(. Lemmikit... tottakai... hyvän listan olit tehnyt. Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!
   Ja kyllä, toisinaan yksinolon vähyys vähän ahdistaa, mutta ennemmin tai myöhemmin siihen tarjoutuu tilaisuus josta täytyy ottaa kaikki ilo irti.
   Nyt jään odottelemaan sinun listaasi. :)

   Poista
 7. Varsinkin kohta 9 on mieleiseni. Mitä mä teen, kun tuo ukko jäi pakkolomalle ja pyörii jaloissa kaiket päivät, apua.

  Hyvää Uutta Vuotta Ässän hihaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee... Keksit sille jonkun kivan harrastuksen? Kirjastossa käynnin tai halonhakkuun. Ymmärrän oikein hyvin ahdistuksesi, mutta toivotaan että joku ratkaisu löytyy. Toivottavasti ei ole tolkuttoman pitkästä pakkolomasta kyse...

   Poista