perjantai 26. lokakuuta 2012

Otetaanpas vähän pakkia!

Tämän talven kanssa nimittäin!

Jumaleissön, että lähti rasvat sydämestä työmatkan aikana! Käyttämämme "kinttupolku" oli ihan peilijäässä. Vittu, että pelotti, ihan aidosti. Jarruttaessa ei tapahtunut mitään muuta kuin se, että aabeeässät rutisivat isolla äänellä. Isompi tie sentään oli sula tai suolattu, joten pystyi vähän hengittämään. 

Juu, kesärenkaat on alla. Vaikka on aika varattu alkuviikosta, niin ensi viikon keskiviikkona vasta pääsee vaihtamaan. Vähän on ruuhkaa tai sitten Siippa ei osannut tarpeeksi painottaa asian kiireellisyyttä. Olis vissiin pitänyt soittaa itse ja käyttää jääkalikkaäänensävyä...

Huomiseksi lupasivat vähän plussakeliä iltapäivälle, että ehkä koitan ontua koirankuljetushopan kanssa renkaanvaihtoon. Siellä liikkeessä kun varaus tapahtuu menemällä paikan päälle ja jonottamalla. Aika demokraattinen systeemi mielestäni. Joskus joutuu odottamaan tunnin ja joskus pääsee heti ajamaan auton sisään.
Vaan jos ei tie sula, niin meidän montusta on ihan turha yrittää sillä vempeleellä ylös. 

Aamulla havahduin myös siihen, että sademittarien kupit olivat vielä telineissään ulkona. Kävin pelastamassa ne, ja kaunis jääklönttihän niissä molemmissa oli, mutta onneksi eivät olleet haljenneet.
Kukkapenkki on möyrimättä, joten senkin vuoksi toivon vielä lauhoja kelejä. Muuten jää sipulit istuttamatta.

Myönnän, että tällä kertaa ensilumi todella yllätti meikäläisen, suorastaan housut kintuissa! Mutta alkuviikosta vielä luvattiin läyhää ja leppoisaa keliä kunnes seuraavana aamuna olivat muuttaneet mieltään ja kertoivat talven väijyvän nurkan takana. Kele.

Toivon siis, että kotiin pääsee ehjin nahoin ja sitten voikin käpertyä (uuden) sohvan nurkkaan iltaa viettämään. Ja ihmetellä asiaa uudestaan huomenna.

JälkiJuttu:
Musta on ihanaa, että Ruåttin Madde meni kihloihin. Toivonkin heille Chrisin kanssa kaikkea onnea ja menestystä, vaikka en heitä henkilökohtaisesti tunnekaan. Se Madden edellinen pojkvän olikin ihan mulkku jätkä. Niin mulkku, että ei ansaitse edes nimeään mainittavan.

6 kommenttia:

 1. Arvaa lähdinkö aamulla varovasti liikkeelle autolla! Oli viitisen astetta pakkasella ja kyllä pelotti - mutta mikä onni; tiet oli niin kuivia, että ei tietoakaan liukkaudesta. Saa nähdä tuleeko sieltä kohta lumisadealuea ja miten töistä kotiin päästään... Siis kesärenkaat tietysti vielä alla, murr!
  Madde on ihana, Maddelle soisi paljon onnea ja iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hittolainen. Meillä tais olla noin kolme astetta pakkasta ja pyrytti lunta kun nousin ylös siinä seitsemän aikaan. Vähän olin, et mit vit... Tämä oli niitä kertoja kun olisin oikeasti toivonut sääennusteen olleen väärässä. Isot tiet olivat kuivia pääosin, vaikka yksi työkaveri kertoi, että Porvoon motari oli ihan peilijäätä ja autoja oli siellä täällä ojassa...

   Kotiinpäin tullessa tiet olivat pääosin kuivat. Tää meidän kotitie oli paikoitellen liukas, mutta se nyt on aina ensimmäisistä talvikeleistä kevääseen. Vähän oli vissiin käyty hiekkaa kylvämässä. Mutta hengissä selvittiin, onneksi.

   Poista
 2. Oli, kuule liukasta aamulla, vaikka oli nastat alla ja luistonesto päällä. Ympäri mentiin, kun käännyin vähän äkäsesti "kinttupolulta" isommalle tielle. Onneks ei tullut muita autoja, siinä on nääs kova rekkaliikenne yleensä.
  Jälkijuttu: sammaa mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee! Onneks ei käyny mitään eikä tullu niitä rekkoja!
   Mutta joo, toi meidänkin normaalireitin pienempi "maalaistie" oli selvästi semmonen liipattu. Että oli satanu se lumi ja sitten se oli silleen kiillottunut siihen tiehen kiinni. Ei siinä tosiaan nasta paljoa auta. Vaan oli se huiman tuntuista kun jarrut huusivat, mutta mitään muuta ei tapahtunut.
   Vielä kun ottaa huomioon, että auto on saatu alle maaliskuun lopussa, joten sen talvikäyttäytymisestä ei ole vielä mitään kummoista käsitystä...

   Mua myös vähän ärsytti joku iltapäivälehden otsikko, että "nyt järki käteen, yli puolet ajaa kesärenkailla". Joo, järki on otettu käteen, mutta kun molempien autojen renkaat ovat säilytyksessä muualla, niin ei sitä tuossa aamupuhteeksi niitä renkaita vaihdeta. Onneksi iltapäivälehdet ovat aina niitä viisaimpia.

   Juu, hauskaa, että voi ilahtua niin paljon itselle täysin vieraiden ihmisten kihlauksesta. Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin mielelläni luen seurapiirijuoruja. :)

   Poista
 3. Painoa kannattaa pitää tavaratilassa, auttaa pitoon perkeleesti eikä sitten pidä luottaa liikaa niihin luistonestoihin ym., fysiikka on aina fysiikkaa. Onneksi teille kenellekään ei käynyt mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varovaisuus on paras henkivakuutus näissä hommissa.
   Jos oikein pahaksi vetää, niin täräytän taksilla töihin. Kyllä nuo lupailivat lämpimämpiä kelejä jo alkuviikollekin, että pidetään peukkuja.

   Poista