keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ihan kärppänä

Etäällä töistä etätyöpäivä vietetty. Okei, myönnän, että meni työpäivä vähän pitkäksi, mutta vain siksi, että en viitsinyt varttitunnin hommaa jättää huomiselle.

Kivaa oli kun sai sen tehtyä mitä pitikin, puhelin ei pahemmin häirinnyt, vaikka etätöissä ollessa onkin velvollisuus "ottaa puhelut mukaansa". Tämä taas todisti sen, että suurimmat häiriötekijät ovat ne ovella pomppaavat työtoverit.

Huomasin myös, että huushollissa on aika viilee. Ulkoilman lämpötila on vielä ilmeisesti liian korkea, että pompahtaisi päivälämpö päälle. Tai sitten isännöitsijä on kääntänyt hanikat kiinni eikä ole muistanut avata... 
Villasukat piti kuitenkin aamupäivän aikana laittaa jalkaan ja hakea vähän pitempihihaista puseroa niskaan.
Aamupäivällä myös unetti jossain kohdassa kun koirat kuorsasivat kaksiäänisesti jossain lähistöllä.

Puolen päivän aikaan pidin lounastauon eli seurustelin mikroaaltouunin kanssa hetken aikaa. Joo, eines on aina eines, vaikka tämä nyt ei ollut sieltä pahimmasta päästä. Söin Kokkikartanon lihakaalilaatikkoa (johon on laitettu porkkanaa väriksi) ja kyllähän se ihan syötävää on. Mutta vatsani ei ilmeisesti ollut varautunut kaaliin ja ikävästi vatsa kurlasi iltapäivällä... :-/

Ravitsevan ja terveellisen *köh* aterian jälkeen lähdin jaloittelemaan postilaatikolle. Ja mitä näinkään kun astuin ulko-ovesta ulos. Ihka elävän ja oikean kärpän! Tuolla se pompahteli metsän reunassa risukasan päällä, ihan kärppänä.
Ja kaikille skeptikoille tiedoksi, että lajitunnistus tuli suoritettua. Tällä oli musta hännänpää, joten se ei voinut olla lumikko.
 
Siinä samassa minulle välähti, että mikä elikko talviaikaan tepsuttelee takapihallamme. Se on se kärppä tietysti. En vaan ollut jotenkin osannut yhdistää, mutta nyt kun tuon näin, niin heti muistui mieleen millaiset jäljet näätäeläimet jättävät. Että tällaista tämä kaupungissa eläminen on, villieläimiä näkee harva se viikko.
Vaan mikäs täällä on villien elikoiden ollessa, etenkin päiväsaikaan tämä tienoo on todella hiljaista. Oikea nukkumalähiö, josta aamulla vaelletaan työmaalle ja johon illalla palataan nukkumaan. Päivisin täällä vaeltelee vain satunnaisia vanhempainvapaalla olevia ihmisiä jälkikasvuineen.

Huomenna sitten taas ihmisten ilmoille ihan oikeasti työpaikalle. Nyt siirryn rentoutumaan laiskanlinnaani. Mukavaa iltaa sinullekin!
 

7 kommenttia:

 1. Se on aika hieno nähdä noita noin luonnontilassa, varsinkin kärppää kun se on niin arka. Niin ne urbanisoituu nuo villi eläimetkin, kohta sulla majailee hirvipariskunta siinä pihassa.
  Mukavaa illan jatkoa sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiljaisuudesta on se hyöty, että silloin näkee kaikenlaista luonnon elämää.
   Hirviä ei ole tuossa meidän "puolen hehtaarin metsässä" vielä näkynyt, mutta peuroja kyllä tuossa noin kilometrin päässä pellon reunassa.
   Niin ja pari vuotta sitten susilauma verotti parin kilometrin päässä olevaa lammaslaumaa. Villi etelä. ;)

   Poista
 2. Mikä ihku piristys etäpäivän ilokkeeksi. Olen kans miettinyt et täällä taajamassa olen vissiin nähny enemmän villieläimiä kuin Korkeasaaressa:) Pohjanmaallahan niillä on kohta vissiin delfinaario, jos tulvinta jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi oli Tsompi erittäin hyvä havainto!

   Poista
  2. Joo Tsompi, kyllä se niin tuppaa olemaan, että kotinurkilla on elukoita ihailtavaksi. Alkuviikosta kaarteli kanahaukka työmatkan varrella olevan pellon yläpuolella.

   Toivotaan, että pohjanmaalaisillakin helpottaa tulvinta. Ei ole kivaa kun menee kaikki, niin omat kuin varastetutkin.

   Poista
  3. Ei voinu olla lisäämättä, anteeksi... siis että onneksi ei munahaukkaXD

   Poista
  4. *reps*
   No ei sentään! :D
   Oishan se aika karmeeta heti aamutuimaan nähdä munahaukka kaartelemassa "haaskalla". Sitähän pitäis kuskata tota Siippaa takapaksissa ettei munahaukka kaappaa... ;)

   Poista