sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lepopäivän ratoksi

Heräsin yhdeksältä hirmuiseen päänsärkyyn. Hetken mietin, että mistä tuulee, mutta sitten muistin, että otin illalla yhden viskinaukun. Eipä se muuta tarvitse. Suhteeni whiskyyn on ongelmallinen. Oikeasti pidän savuisista skottiviskeistä, niistä jotka ovat kotoisin Islayn saarelta. Vaan mitä vanhemmaksi tulee, sitä helpommin niistä tulee pää kipeäksi. Ja tämä pätee kaikkeen tiukkaan viinaan. Muiden viinasten osalta asia ei ole minulle ongelma, sillä inhoan kaikkia kossuja, votkia ynnä muita "oikeita" viinoja. 
Mutta savuwhisky. Sen maku on pyöreä ja pehmeä, ja kylmänä iltana se lämmittää mukavasti. On helppo ymmärtää, miksi skotit ovat moisen juoman kehittäneet. 

Onneksi päänsärky taittui melko nopeasti buranan voimalla ja pystyin rauhassa nauttimaan aamukahvini.
Päivä on ollut mitä kaunein ja kaiken pölyn paljastumisen uhallakin olen antanut auringonvalon tulvia sisään. Kohta sitä aurinkoa ei näy pitkään aikaan, joten nautitaan nyt vielä kun voidaan.

Kiinnostukseni kunnallisvaaleihin on ollut miinusmerkkinen. Olinkin ajatellut käydä jättämässä tyhjän äänestyslapun tai ehkä olisin tällaisena radikaalina piirtänyt siihen kirkkoveneen kuvan. Se kertoisi suoraan, mitä mieltä olen tämän kotikaupunkini hallinnosta ja hallitsijoista. Vaan koirien kanssa aamulenkillä sitten päätin, että sen tyhjän voin äänestää kotonakin. Pääsen siis tällä kertaa virallisesti nukkuvien puolueeseen.

Siippa lähtee tänään reissuun, joten luvassa on pitkästä aikaa kilo juustoja tuliaisena. Meillä siis varmaan nautitaan juustoja ja punaviiniä pyhäinpäivän viikonloppuna ellei jo loppuviikosta. Nam!

Tänään(kään) en ole tehnyt mitään järkevää, tuottavaa tai hyödyllistä. Paitsi että tiskasinhan minä taas. Samalla metodilla kuin eilen. ;)
Ja jottei tulisi mitään suuria järkytyksiä (itselle), niin taidan jatkaa loppupäivän samaan tyyliin. Ainoa mistä pitää huolehtia, on muistaa laittaa auto piuhan päähän ettei joudu aamulla raapimishommiin. Se olisi perin ikävää ja harmillista jos joutusi raapimaan muutakin kuin omaa päätä (tai puota). 

Taitaa olla aika lopetta tämä postaus kun jutut ovat pelkkää päätöntä horinaa. Katsotaan jos illemmalla irtoaisi jotain järkevämpää juttua. Siispä lähden blogistaniakierrokselle katselemaan, mitä muilla on ollut mielessä.

8 kommenttia:

 1. Viski maistuisi meikäläisellekin, mutta vatsa ei enää kestä. Kuten ei kestä konjakkiakaan, mikä on suuri murhe. Tosin pahimmat päänsärkyni on ehdottomasti tullut juuri viskistä, vaikken sitä litratolkulla ole koskaan kitannutkaan. Jännä juttu.

  Meikäläinen jynssäsi 15 kirjahyllyn lasiovea hohtaviksi sekä vaihtoi ötökälle veden. Hirveä duuni, mutta onpahan taas tehty. Muuten on ollut ihanan rauhallinen päivä. Mä en ymmärrä, mitä sinkut oikein valittaa, että on yksinäistä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei vatsa hanttaa vastaan, vaikka närästää välillä monikin asia. Konjakki ei oikeastaan koskaan ole ollut mun juttu, joten se ei niinkään harmita.
   Mutta kyllä, olin tosi hämmästynyt moisesta hedarista kun yhden pienen tuikun otin yömyssyksi.

   Ehkä sä voisit tulla meillekin hinkkaamaan kirjakaappien ovet. Niitä on vaan 6 plus yläkerrassa 4 puoliovea. Eli helppo nakki! :D

   Kato, ne sinkut ei osaa arvostaa sitä yksinoloaan kun eivät tiedä mitä se ainainen jonkun seurassa oleminen on. ;)
   Juu, vähän aikaa sq uuppasin Siipan taksiin... oi onnea. :D

   Poista
 2. Kuules -S-, sunnuntait on tehty sitä varten ettei tarvitse tehdä mitään, ei edes äänestää. En ole käynyt äänestämässä vuosikausiin eikä minulla ole yhtään huono omatunto. Nauti sunnuntaista, kyllä sitä viikolla ehtii stressata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneks ei ole pakko tehdä mitään jos ei halua tai viitsi.

   Mä oon kyllä muuten raahautunut aika uskollisesti vaaliuurnille PAITSI kunnallisvaaleissa ja europarlamenttivaaleissa. Viimeksi äänestin kunnallisvaaleissa mielestäni harkitusti jotain ehdokasta. Se pääsi läpi, mutta enpä tiedä onko tehnyt yhtään mitään lupaamaansa asiaa. Mitäpä sitä voi odottaa tällaiselta kaupungilta kun kaupunginjohtajakin (ex siis) oli kähmijä parhaasta päästä sekä yksityis- että työelämässään.

   Poista
  2. No niihän ne kaikki, puolueesta tai henkilöstä riippumatta. Tarkoitan sitä että yksilöllä ei paljon ole mahdollisuuksia kun ryhmä päättää jotain, niin siihen on mukauduttava vaikka se sotisi kuinka paljon omia periaatteita vastaan. Ennen pitkää ehdokas eli valittu kyrpiintyy tähän ja alkaa käyttämään asemansa suomia etuoikeuksia ja mahdollisuuksia itsensä hyväksi. Asia jota en hyväksy, pitäisi olla munaa sanoa että okei, nyt mä hypään näiltä paskarattailta pois.

   Poista
 3. Toveri Pepponea komppaan niin että tukka heiluu :D

  Mulla on sama vaiva viskin suhteen. Ja konjakin. Ja kaiken viinan. Viiniä voi varovaisesti särpiä mutta usein seuraava aamu rankaisee kovalla kädellä :(

  Lepo siis sinnekin, sanoo hän joka ojentelee soffalla ja odottaa, että perillinen paistaa joulutorttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viini solahtaa kurkustani alas ilman suurempia murheita. Mä varmaan kuolisin jos en saisi nautiskella punaviiniä... Tai en varmaan oikeasti, elämä olis kai terveempää ilman viiniä, mut kuitenkin. Tietänet mit tarkoitan. ;)
   Sulla on toi migreenikirous ja se ei ole kivaa. Olen aika onnelinen, että oma migreenini oli jotenkin ikään liittyvä ja se on jäänyt taa jo ajat sitten. Toivottavasti ei tee paluuta missään kohdassa!

   Joulutorttuja! Ou nou, nyt jo. :D
   Vaan juu, soffalla meikäläinenkin, varsin leveästi nyt kun se on kokonaan minun, vain minun. ;D

   Poista
  2. Hirnakka, heiluttele sinä vaan siellä sitä tukkaasi, toiset täällä postaavat kumilakki tiukasti päässä ja näyttävät paleltuneilta kiinalaisilta eli kiitos vinkistä ;D
   Nimim. Jaa vähän silmäkulmat ylöspäin

   Poista