keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Haittaakse et on pönttö?

Aamulla ikkunasta katsoen odotti jännä näky. Sellainen ohuen ohut härmä oli satanut peittäen osan pihatiestä. Paikoitellen oli sitten ihan sulaa. Vaan liukasta se ei ollut.

Lähdin sitten hyvissä ajoin liikkeelle kun oli annettu ohjeet olla varttia vaille yhdeksän autoliikkeessä kun aika oli tasalta.
Lähtiessäni parkkipaikalta satoi viisi hiutaletta lunta. Paikoitellen oli mustaa jäätä, mutta hyvin meni kun oli varovainen.

Saapuessani autoliikkeen huoltopisteelle oli siellä jonkunlainen aamuhärdelli meneillään. Asiakaspalvelijoita oli tasan kaksi, joista toinen vastasi taukoamatta soivaan puhelimeen ja toinen otti vastaan autojaan tuovia asiakkaita.
Edelläni oli kaksi ihmistä, se joka oli palveluvuorossa ja hänen jälkeensä yksi nainen. Ei siis paha ja kello taisi tuolloin olla noin varttia vaille.

Minuutin tai parin päästä tuli sen edelläni olevan naisen vuoro ja dialogi käytiin kutakuinkin näin:
Asiakaspalvelija: Huomenta.
Nainen: Hei. Mulla oli renkaanvaihtoon varattu aika puolelta, mut mä oon kyllä nyt vähän myöhässä, haittaakse?   
Ap: No kyllä se nyt vähän haittaa. Seuraava renkaanvaihto on tasalta, joten ei tässä ajassa enää ehdi niitä vaihtaa. Pystytkö jättämään auton tänne, niin vaihdetaan päivän aikana jossain välissä.
N: No en pysty (näyttäen vittuuntuneelta)
Ap: No sitten ei oikein voi mitään tällä erää. Pitää varata uusi aika. 

Nainen ei sanonut sanaakaan, kääntyi kannoillaan ja marssi ulos. Mä olin vähän, et tosi fiksu... Oisko kannattanu kuitenkin varata se uusi aika?

Menin sitten luukulle ja sanoin: "Huomenta. Mä olen sitten se kello yhdeksän." :)
Puoli tuntia myöhemmin karautin kohti auringonnousua talvirenkaat auton alla rapisten.

En tiedä muista, mutta kyllä minulle on opetettu, että jos on joku aika varattuna, niin sinne mennään ajallaan. Ja vähän vielä ennen jos suinkin mahdollista. Tuollakin oli erikseen sanottu, että varttia ennen varattua aikaa kannattaa olla paikalla etenkin kun odottaa sitten siellä paikan päällä vaihdon ajan (en todellakaan halunnut kävellä töihin ja sitten taas takaisin hakemaan, hiki siinä olisi tullut). Varmasti sille edellä olleellekin oli sanottu, että tule vartin yli kun aika on puolelta. Taisi tyttö luulla, että kun vähän räpsyttelee ripsiään, niin kyllä nuori mies heltyy.

Niin, että haittaakse jos on pönttö? No kyllä haittaa. Jäi renkaat vaihtamatta ainakin tältä päivältä.

Päivän miinus sattui myös siihen autoliikeaamuun. Se asiakaspalvelupoika teititteli mua! Eli sen nuoren miehen mielestä olin vanha... Onneksi se toinen, joka otti rahat, sentään sinutteli reilusti. Ei menny päivä ihan kokonaan pilalle. ;) 

JälkiJuttu:
Siippa kotiutui Parisiumista ja huomenna on juustokestit! Nam! Tuliaisena oli myös Lansonin (halpaa) shampanjaa. Namnam!          

16 kommenttia:

 1. Mua teititeltiin eilen Stockalla, joten nuollaan yhdessä haavoja. Tosin Stocka oli kai vähemmän paha, koska siellä ne teitittelee Ihan Kaikkia.

  Näin muuten tässä illalla tyylipuhtaan peräänajon ihan aitopaikalta. Pikkuauto tömäytti isomman perään, kun luuli, että isompi ajaa punasia päin, muttei ajanutkaan. Pikkuauton nokka IHAN lysyssä, isommassa ei näyttänyt olevan mitään vikaa. Että silleen. Muistanpahan minäkin taas hetken jättää pientä 'turpallisuusväliä'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Stocka on varmaan ollut ensimmäinen paikka jossa mua on ikinä teititelty. Ja olin kyllä silloin todella nuori (niinku vieläkin).
   Yleensä suhtaudun teitittelyyn tyynesti, mutta eilen se jotenkin kalskahti korvaa. Ehkä siksi, että se nuori mies oli ihan ilo silmälle. ;)

   Justiinsa. Tolleen niitä kolareita tulee kun "mä luulin, että se menee vaikka noi valot on ollu punasella kolme minuuttia". Hohhoijaa. Ne on näitä teiden ritareita ja sankareita.
   Muistatkos kun silloin joskus oli sellainen Teiden ritari -kampanja ja autoilijoille jaettiin tarroja?

   Poista
  2. Hämäriä muistikuvia jostain vuosikymmenten takaa. Ei mulle kyllä mitään tarraa tullut, joten ihan paska kampanja. Saikin loppua. :D

   Poista
  3. :D :D
   Mä sain sellaisen tarran jollain viekkaudella ja vääryydellä. Taisin olla silloin huolintaliikeessä töissä ja olisko niitä jaettu sinne isommalla kädellä. En muista. Mutta sen tiedän, että poliisilta en sitä ainakaan saanut! :D
   Nyt kaipaisin ehkä sitä rekkatarraa autooni, jossa sanotaan: "Isokokoinen, mutta hyvätapainen". ;-P

   Poista
 2. Oikeushan siinä vain tapahtui, pönderö oli myöhässä ja peli selvä.

  Mä niin olen iloinen, että edes joku voi ilman migreeniä herkutella Lansonilla (tai muilla paukkukorkkijuomilla). Niillä muuten on ikiparas mainoskuva: takakujalla iso roskapönttö täys Lansonin skumppapulloja ja alla teksti: Wish you were here!

  Kuplivan hauskoja kilistelyhetkiä!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta kyllä mä ihmettelin, että se muikki ei
   a) yrittänyt kysellä vapaata aikaa
   b) sanonut sanaakaan, vaan häipyi paikalta.

   Joo, Lanson on ihan hyvää (black labelillä yleensä mennään). Ja mä oon kans nähnyt ton mainoksen, se on hyvä! :)
   Skumppa odottelee viikonloppua jääkaapissa.

   Taas muistan yhden työkaverin moton, että perjantai on viikon paras päivä ja edessä olevaa viikonloppua pitää juhlistaa kuoharilla. :)

   Poista
 3. Kyllä se homma meni nyt ihan oikeen, mutta kyllä niitä lattapäitäkin on tavattu, jotka yrittää asiakaspalvella siinä jonon välissä, jolloin kaikkien aikataulu kusee. Voi kuulkaas nyt, mua yleensä sinutellaan, vaikka olen vanhempi kuin te arvon leidit:) Joskus olis kyllä kiva kuulla vähän teitittelyäkin. Taitaa olla arvovaltakysymys. Hyvää kotiinpaluujuhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet niin nuorekas ja hyvin säilynyt, että luulevat sua kakskymppiseksi tytönhupakoksi eivätkä osaa teititellä. :)

   Pyydät ukkoa viemään sut Stockmannille, siellä tosiaan teititellään kaikkia kuten Nollis sanoi. :D

   Poista
 4. Olet oikeassa, mieluummin puuli tuntia etuajassa (hyviä kokemuksia) kuin minuutin myöhässä. Liike teki mielestäni myös ihan oikein eikä edes yrittänyt sorvata aikataulua.
  Mua ei ole kukaan teititellyt, pikemminkin ne tuppaa aina jollain kepeillä tahi muilla astaloilla tökkimään sivummalle tyyliin "Noh, menetkös siitä.."
  Nauti skumpasta ja kekseistä, täällä vedetään ylivuotista simaa ja aaltopahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos se poitsu ois ruvennut osoittamaan oireita heltymisestä, niin mä olisin kyllä mennyt kertomaan, että saa sotkea jonkun muun aikataulun, muttei mun. ;)

   Ylivuotinen simahan käy jo kuoharista. Aaltopahvista en nyt keksi mitään positiivista sanottavaa. :D

   Poista
 5. En tajua tuota myöhästelyä! No, olenkin neitsyt *naura pois*, joten olen aina varttia ennen joka paikassa - varmuuden vuoksi. Ei se ainakaan ole meikäläiseltä pois, kun asiaan varautuu huolella (kassissa kirja, jotain evästä *päärynäaddikti tunnustaa*, kirjoitusvälineet jne.)! :)

  Ihania eväitä Siippasi on tuonut, katteeksi käy. No, minä pääsen huomenna kylille ja ehkä ostan pienen palan juustoa jostain ja pänikän Lissua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kanssa sitä sorttia, että ihan ahdistun jos edes näyttää siltä, että saattaisin myöhästyä (eli olla ajallaan paikalla enkä etuajassa). Ja siksi aina hämmästelen näitä mattimyöhäsiä, jotka tulevat joka paikkaan viime tipassa ja kokouksiin mielellään vartin myöhässä. Vihaksi pistää moinen.

   Juu, Siippaa on vähän koulutettu tässä tuliaisosastolla aikojen saatossa. ;)
   Juustot on kyllä ihan huippukeksintö ja sopivat tähän synkän ajan syömiseksi oikein hyvin.

   Poista
 6. Säntillinen pitää olla aina aikatauluissa. Oikein alkoi ärsyttää semmonen myöhästelijä :/

  Ja teitittely kuuluu asiaan :) Kyllä meillä on jonninlaista herraa, jota tulee duunissa teititeltyä, mutta suurinta osaa kyllä en. Ellei kahtena näe, vai miten se meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-i. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin myöhästelevät tyypit. Tai no, tyypit joista tietää, että ne ovat aina myöhässä ja vaikka niille huomauttaa, eivät paranna tapojaan. hmph!

   Kyllähän minäkin asiakkaita ja muita tuntemattomia teitittelen, mutta en varmaan koskaan totu siihen, että mua teititellään.
   Ja kyllä, jos kahtena näkee, niin pakkohan se on teititellä! :D

   Poista