tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kevään merkkejä

Kyllä, uskottava se on, että kevät etenee. Tänä aamuna koirien kanssa ulkoillessa näin ensimmäiset valkovuokot. Meidän metsikössä ne tulevat aika hitaasti kun siellä on vain muutama sellainen kohta, johon aurinko lataa isolla vaihteella heti aamusta alkaen.
Myös mustikanvarvuissa näytti olevan isot silmut ja kotikukkapenkistä punkeaa yhtä ja toista. Työmatkalla eräällä pellolla on noin viikon ajan näkynyt 2-5 joutsenta aamuin illoin. Hassua, että viihtyvät siellä edelleen kun vesimäärä on vähentynyt oleellisesti "järvestä" lätäköksi. Kaipa ne kohta älyävät lähteä paremmille uiskentelumaille.

Hieman epäilen, että joku myyräntapainen on saattanut möyriä pihallamme, mutta"oikeita" kekoja ei näy, joten olen vähän ymmälläni, että mikä siellä on puuhastellut. Ehkä tarkkailen tilannetta vielä ennen kuin rynnin mitään myrkytyspuuhia harkitsemaan.

Eilen kävin aamutuimaan nuokkumassa renkaanvaihdossa ja mikäpäs siinä siistissä sisätilassa kahvia hörppiessä ja lehteä lukiessa. Voihan sitä puolituntisen elämästään huonomminkin viettää, luulisin. Nyt on huushollin molemmissa biileissä suvikumit, joten tervetuloa vaan takatalvi ja metrinen hanki.

Olimme myös omasta mielestämme kauheen viksuja kun rynnistimme ruokakauppaan eilen, mutta niin olivat monet muutkin rynnistäneet. Ai että mä kärsin niistä typeristä ihmisistä, jotka jäävät marketissa keskelle käytävää kärryineen tien tukoksi tai yrittävät joka mutkassa ajaa sen kärrynsä kanssa päälle! Yksi eukko kunnostautui eilen tässä asiassa oikein kunnolla ja vaani jokaisen hyllyn nurkalla meikäläistä. Siihen kun lisättiin vielä kiljuvat ja kiukuttelevat kakarat oli ulosmarssini hypermarketista erittäin lähellä. Enpä taas hetkeen muista kiehuneeni samaan malliin ruokakaupassa, mutta eipä ole hetkeen ollut moista ryysistäkään.
Maailmanloppuhan tässä on käsillä kun kauppa on keskellä viikkoa yhden päivän kiinni.

Ja perkele, pari juttua unohtui kuitenkin siinä v-käyrän kohotessa, joten joudun vielä tänään luovimaan tieni johonkin kauppaan työmatkalla. Aaaarrrrgggghhhhh!!!

Ostin itselleni lohdutukseksi hienon ilmapallon, jonka tälläsin olohuoneen ikkunan eteen tuijottamaan takaisin kun Puutarhatonttu kyylää sisään. Se on tällainen:

Virallisen Valvojan mielestä se oli tosi kiva kun nappasi narusta kiinni ja se tuli perässä kahisten! Pieni koira oli vallan haltioissaan ja itse kiitin hiljaa mielessäni sitä, että Mummeli ei ole enää kuvioissa, sillä sen maailmassa ilmapallot olivat jotain saatanasta seuraavia ja niitä piti pelätä.

Virallinen valvoja oli myös pitänyt huolen Siipan viihdyttämisestä eilen ja keksinyt kaikenlaista puuhaa pitkin päivää siinä määrin, että Siippa puuskahti lomapäivän käyneen työstä kersaa vahtiessa. 
Minulle kakara vain kujersi ja hyrisi tyytyväisyyttä kun tulin kotiin. Taisi olla ikävä virkakoiran hommiin. ;)
Saapa nähdä kuinka homma tänään toimii. 

13 kommenttia:

 1. Tuo ihmisten ruokahulluus jaksaa aina ihmetyttää vaikka siihen törmää joka helvetin arkipyhä. Olen satavarma että jos nyt iskisi sellainen pula kuin mitä oli sota-aikana, Suomi olisi täynnä toisiaan tappavia ruokarosvoja. Vihollisen ei siis kannata enää iskeä perinteisiin kohteisiin vaan marketteihin sillä niillä hallitaan kansaa. Omituista.

  Hyvää vappua teille, Virallista Valvojaa ja muita koiruuksia unohtmatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Ruokamottiin vaan koko Suomi, niin sillä saadaan ihmiset tappamaan toisiaan.
   En oikeasti käsitä sitä ruuan määrää, mitä eilenkin jengi lappoi liukuhihnalle kärrystään. Kyseessä on yhden illan (tänään) bileet ja huominen päivä. Huomennakin hätätapauksessa saa hernekeittoa huoltsikalta ja kai ny mäkkäri & hese on auki, joten hengissä luulis jokaisen selviävän.

   Hyvää vappua sinullekin ja Lätkikselle kans!

   Poista
 2. No meillä ei ole aikoihin harrastettu tuota hysteeristä hamstraamista. Hyvää vappua teillen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamstraaminen on pärssiistä, aidosti.

   Vappua sinnekin ja kisseille kans, vaikka ovatkin olleet tuhmia. :)

   Poista
 3. Meillä on vasta leskenlehdet kukassa mutta ne ilahduttaa kyllä vuosi toisensa perään yhtä paljon.

  Tiedätkö, juuri nuo kärrykauhut on syy, miksi mn hermot ei kestä käydä isoissa kaupoissa ollenkaan. Silloin kun hoidan markettiasioita menen sinne yleensä aamupäivällä ennen iltavuoroa - hyväksi havaittu ajankohta. Ei nouse v-käyrä niin korkealle.


  Kaikesta huolimatta oikein mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisellä kun on vaan se yksi vuoro: aamusta iltaan ja mielellään pitkään, niin on rynnittävä ilta-aikaan. Normisti hoidamme viikon ruokaostotkset torstaisin, mutta nämä juhlapyhät aiheuttavat aina ylimääräistä hässäköintiä, valitettavasti.

   Vappu meni ihan kivasti. Raportti seuraavassa postauksessa. :)

   Poista
 4. Mä kävin kaupoilla jo ma-aamuna, niin mä teen aina, jos joku ns. juhlapyhä on lähellä. Ei sitä muuten kestä. Mitään en hamstrannut... onemoita?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamstraaminen on ihan typerä suomalainen tapa.
   Sitä aina pohdin, että kuinka paljon haaskaavat sapuskaa kun tuolleen hamstraavat. Varmaan paljon ja se vasta perseestä onkin.

   Poista
 5. Me just todettiin, että kaupasta ei tarvita mitään sellaista jota ilman ei pärjättäisi torstaihin. Paukkukorkkisiakin on monta leiliä kellarissa jos kysyntää ilmenee.

  Hieno ilmis ja kiva kun VV saa sitä taluttaa. Koiranpennut ansaitsevat oman vappupallonsa!
  Hauskaa vappua teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan itselleni. Hyvin mäni vappu ja vapun juhlinnat. Vähällä pärjättiin eikä kenellekään jäänyt nälkä taikka jano.

   Huomenna on kyllä pakko piipahtaa leipomon kaupassa, ruisleipä on finaalissa.

   Poista
  2. Näinpä! Hengissä täälläkin. Tänään pitää mennä vähän purtavaa hakemaan.

   Pallo ON hieno ja edelleen voimissaan, samaa ei voi sanoa VV:stä, jolla on vähän vattakura...

   Poista
 6. Käyn kaupassa kerran kuukaudessa tai kaks...(terveydeni takia ) silloin on pitkä lista mukana ja ostan koko kuukauden tavarat kerralaan (semmoiset mitä säylyy).. paitsi maito ja leipä ja vihreitä asioita .. niitä tuo mies silloin tällöin .
  Käytännössä olen tehnyt näin, että kun mun takana seisoo ihminen yhden maitotölkin kanssa ym. olen kohteliaisesti antanut luvan mennä edelle mua- maksamaan sen ainoan tavaran - ettie hän pahoita mieltäni katsoessani mun ostoksia .... mutta joo uskon että täytyy kaupassa olla hyvät hermot, että kestäis kaikkea rumpa. Hyvää iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ostetaan kaikkea säilyvää aina kerralla ja sitten jotain salaatteja, piimää tms. käydään lähikaupasta hakemassa.
   Leipää laitan pakastimeen, joten sitäkin tulee ostettua kerralla enemmän.

   Poista