keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kameran kuolemako?

Joko meidän muutaman vuoden ikäinen Ixus-digipokkari on hajoamassa tai sitten siinä on jonkun sortin apinasuodatin.

Viimeisimmän akun latauksen jälkeen siihen on tullut mystisiä vikoja. Ihan ensin se ilmoitti jotain järjestelmävirhettä ja jäi niille sijoilleen kunnes sen sammutti. Uudelleen käynnistyksen jälkeen se sitten suvaitsi toimia ihan hyvin pidemmän aikaa. 

Kunnes muutama päivä sitten se kilahti lopullisesti. Yhden kuvan ottamisen jälkeen se vaati sammuttamaan ja käynnistämään uudelleen. Koko ajan. Ja tämän perään taas systeemivirhettä. Ärh! Eikä siinä vielä kaikki. Kameran esikatseluruudussa viimeiset otetut kuvat ovat ylösalaisin, ja vaakakuvat näyttävät pystykuvilta ja päinvastoin.

Jos siis kyseessä ei ole vika kamerassa tai sen ohjelmassa, on siinä oltava apinasuodatin. Sillä aina kun se nyt on temppuillut, on kuvauskohteena ollut Virallinen Valvoja. Että epäilys idioottisuodattimesta kyllä väistämättä herää.

Hitsi, pitääköhän tässä nyt lähteä vielä kameran ostoonkin? Lomareissukin on ihan nurkan takana ja siellä ainakin pitää olla toimiva kamera. Kännykkäräpsyt kun eivät ihan ole sama asia kuin oikealla kameralla otetut.

Vaikka sirpalle lupasinkin, että en enää pentukuvia laita, niin nämä on pakko laittaa kaiken uhalla.

Penska kasvoi pedistään ulos kolmessa viikossa ja kävin ostamassa lapselle uuden pedin sekä tyttömäisen pannan. Eikö olekin hieno peti!

Tuntuu kelpaavan ja tilaa on.
 
Joskus pitää vaan haudata pää kaverin kainaloon.
Takapihan lumivuori on huvennut parissa päivässä ja tänään on saatu näköyhteys kukkapenkin pohjaa. Ja siellähän näkyy elämää! Krookuksen alkua pilkistää jo ja olisikohan joku narsissikin. Ongelma on nimittäin se, että kun syksyllä perkasin penkistä helmililjoja, pikkukrookuksia ja villitulppaaneja, niin en oikein muista mitä kaikkea istutin tilalle. Mutta sittenhän sen näkee kun alkavat tulla enemmän esiin.
Kevät tulee sittenkin!

10 kommenttia:

 1. Semmosia ne nykyajan vempeleet ovat, "muutama vuosi" on jo ihan hyva ika niille, sitten vaan roskikseen ja uutta ostamaan. Meidankin tiskikoneessa on piirikortissa semmonen juotos joka on ilmeisesti suunniteltu palamaan tiettyjen kayttokertojen jalkeen, mutta mepa loysimme netista ohjeet miten korjata se ja isanta napparana juotti liitoksen uudestaan yhteen ja 9v AEG toimii taas kuin uusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on!
   Meillä oli edellisessä asunnossa perintönä astianpesukone, joka oli vanha kuin taivas. Silti se pesi moitteetta kun muisti aina välillä putsata sitä. Nykyisten kanssa saa koko ajan pelätä, että koska joku osa kimahtaa. Meilläkin on nyt kaikki keittiökoneet sen 6 vuotta vanhoja. Voitaisiin lyödä vetoa siitä, mikä niistä hajoaa ensin (jääkaappi, pakastin, astianpesukone, hella). Toivottavasti ei mikään ihan vielä.

   Hyvä, että saitte omanne korjattua. Etenkin kun kyse oli yhdestä piirilevyn juotoksesta vain. Netistä on välillä hyötyä sellaisissa asioissa, joissa ei uskoisi olevan. :)

   Poista
 2. Jos se virheilmoitus on Err05 -osastoa, sitä ei voi buuttaamalla poistaa vaan vaihtoehtoina ovat huolto (kallis) tai SER-jätekeräys. Osta uusi kamera, pääset helpommalla ja halvemmalla.

  Hieno tuo peti, katselin noita samoja itsekin mutta muistin, että meillä on jo kaksi koiranpetiä käyttämättä. Nukkuvat sängyssä. Söpö on VV, ei mikään apinasuodattimen aktivaattori <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se heittää jotain O.I.S.-virhettä... Mutta en lannistunut vielä, otin kamerasta akun irti sekä muistikortin ja annoin hetken valohoitoa. Sen jälkeen sai otettua ainakin muutaman kuva peräkkäin ilman herjaa.
   Mutta oikeassa olet, helpommalla pääsee uuden ostamalla jos tuo tekohengitys ei auttanut. Testaan kameraa koiruuteen ja jos se kettuilee uudestaan, on syy koirassa, varmasti. ;)

   Mä olisin voinut ostaa jonkun toisenkinlaisen (lue neliskulmaisen) pedin, mutta tarjonta ainakin meidän puodissa oli vähän heikko kun en halunnut sellaista muovikaukaloa.
   Meillä on isoille koirille kaksi petiä, alhaalla muovinen ja ylhäällä hieno perintörottinkinen, joka ihme kyllä on säästynyt käyttäjiensä hampailta, vaikka on jo vanha ja monta koiraa nukuttanut.
   VV käy riekkumassa noissa "isojen" pedeissä, mutta omassaan se selkeästi nukkuu. Sänkyynhän sitä ei päästetä (vielä), koska sen ei voi antaa vielä itsekseen loikata sängyltä alas. Vaan eiköhän sekin aika vielä koita, että terroristi nukkuu tyynyllä pään vieressä piereskelemässä. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eiks ookki! :D
   Siippa vastusti sitä ankarasti, mutta mä sanoin, että kyllä rimpsrenssalla pitää olla jotain pinkkiä. Vaihtoehtona olis ollu semmonen paskanruskee... "Isojen tyttöjen" panta, jonka siis ostin silloin jo alkuvuodesta jostain M&M:n alesta on pääväriltään musta, mutta siinäkin on pinkkiä. ;)

   Poista
 4. Toivottavasti kameraongelma ratkeaa eikä tule järjettömän kalliiksi sillä näitä Virallisen Valvojan otoksia soisi tulevan jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään räpsyttelin tuolla pihalla ja nyt kamera oli ihan kiltisti ja urputtamatta. Että ehkä se tokeni. Valohoidon lisäksi Siippa kopautti sitä lopuksi vähän nyrkillä ja se taisi olla se viimeinen pelote. ;)
   Kyllä Virallisesta Valvojasta näpsitään kuvia vaikka kännykkäkameralla sitten, mutta lähinnä surin tuota lomareissua. Mutta ehkä se nyt tällä oikeni. Ja jos ei, niin sitten mennään kamerakauppaan.

   Poista
 5. Ja täällä mä taas olen kattomassa. Vauva on kasvanut näköjään. Äkkiä ostamaan uutta kameraa, hop hop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sä et voinut olla tulematta! :)
   On se kasvanut, todella paljon. Niin paljon, että ei mahdu enää aidasta eikä rappusten lapsiporteista läpi. :D

   Ei ehkä tarvitse uutta kameraa ostaakaan vaan taidettiin selvitä pelkällä säikähdyksellä, ainakin hetkeksi. Lisää kuvia luvassa siis, halusit tai et. ;)

   Poista