lauantai 20. huhtikuuta 2013

On siis kevät

Vihdoinkin voi sanoa, että kevät tuli. Kyllä tätä on odotettukin.

Eilen illalla siinä kahdeksan aikoihin menin takapihalle Virallisen Valvojan kanssa. Mikä huumaava konsertti olikaan vallalla! Viikolla nähdyt mustarastaat olivat päättäneet aloittaa konsertoinnin oikein isolla volyymillä! Konsertti oli suorastaan korvia huumaava ja jopa ikiliikkuja Virallinen Valvoja pysähtyi hieman hämmentyneenä kuuntelemaan moista kakofoniaa.

Tänään lähdin aamulenkille vanhojen pierujen kanssa aistimaan aurinkoista aamua tai no, aamupäivää, kello oli kuitenkin yli kymmenen.
Metsäreitille menin, kaikkia kakkoja uhmaten, mutta unohdin pahimmat paskat kun metsässä tuoksui kevät. Ihan mieletöntä, sellainen tuore tuoksu, joka metsässä on kun lumet ovat saaneet väistyä. Viime päivien sateet ovat osaltaan auttaneet kakkaongelmaan ja enimmät ovat huuhtoutuneet pois. 
Nautin lenkistämme täysin siemauksin ja kuljimme Peräkammarin Pojan tahtiin. Voin kertoa, että se on hi-das-ta. Se on kyllä vankasti siellä ehtoopuolella elämäänsä, mutta mikäpäs siinä kun muutoin kaikki on ihan OK, vain tahti on hidastunut ja kuulo heikentynyt. Näillä mennään, eihän meistä kukaan enää nuorru.

Takapihalla killui vielä viimeinen lumisaareke varjon puolella ja päätimme levitellä sen aikamme kuluksi, jotta päästään lumesta eroon lopullisesti.
Samalla päätimme nyt isolla kädellä toteuttaa Virallisen Valvojan sisäsiisteyskasvatusta kun ilma oli tarpeeksi lämmin määrättömään ulkona killumiseen.
Sitä väitetään, että pentukoira ei osaa pidättää, mutta minä väitän useamman pentukoiran kokemuksella, että osaa se kun tahtoa on riittäväksi. Erityisesti tällaiset talven lapset kovin mielellään ulkoilevat ja palaavat sisälle tarpeilleen paperille.
Nyt päätimme, että pihalla ollaan vaikka maailman tappiin kunnes paska turahtaa. Turahtihan se, noin puolen tunnin odottelun jälkeen kun sisällä se olisi tullut jo 25 minuuttia sitten...

Siinä odotellessa oli aikaa yrittää ottaa kuvia pennusta kun se söpönä pimpaloi pihalla, mutta eihän se pikku piru ole sekunttiakaan paikallaaan, jotta siitä saisi kivoja kuvia. Pitäisi olla moottoriperäinen järkkärikamera ja sellainen on tässä huushollissa vaan vanhanaikaisena filmijärkkärinä. 
Tyydyinkin sitten kuvaamaan kukkapenkistä paljastuneita alkuja. Syksyiset istutukseni ovat siis onnistuneet.     
Sanoisin, että krookusta, tulppaania ja narsistia eiku narsissia pukkaa. Ja bonuksena viime vuotinen äitienpäiväruusuni pallogrillissä on säilynyt hengissä! Se kun paljastui lumivuoren alta, huomasin, että vain pari oksaa on paleltunut puoliksi ja muissa oksissa pukkaa silmua ihan villisti. Ehkä se oli hyvä, että se jäi sen valtaisan lumikasan alle. Tänä vuonna ei tarvinne istuttaa uutta ruusua siihen purkkiin, mutta katsotaan nyt vielä. Mutta kohta pääsee muutoin upottamaan kätensä multaan kesäistutusten muodossa. Ihanaa! Tässähän ihan herää henkiin taas.

Odotellessamme VV:n kakkatapahtumaa tutkailimme grillimme vointia. Meidän kun on pakko säilyttää grilliä talvetkin terassilla, sillä varastoomme se ei yksinkertaisesti mahdu. Niinpä jokatalvisia vieraita ovat metsähiiret tai -myyrät. Edellisenä talvena grillin alla olevaan kaappiin oli unohtunut silikonisuti ja siitä oli syöty se sutiosa kokonaan.
Nyt ei kaapissa ollut mitään syötävää, mutta vierailulla oli käyty. Grillin parilatasolta löytyi muutama kakkapapana, samoin sivulla olevalta laskutasolta. Mutta paljon vähemmän kuin viimeksi, ehkä siksi, että siellä ei ollut mitään mielenkiintoista.

Törähtihän se kakkakin sitten vihdoin ja suurien ylistyssanojen saattelemana siirryimme sisätiloihin.
Päivä on ollut laiska, mutta mukava. Ja ennen kaikkea, kevät on täällä, se jos mikä on hienoa.
Viimeistään vappuna voi varmaankin avata grillikauden. Pihan paras ominaisuus on se, että se on ikäänkuin ylimääräinen huone kesäaikaan.

Lopuksi pari yritystäni ottaa Virallisesta Valvojasta naamakuva pihalla sekä viimeisenä se, mikä oli pihalle kakkaamisen aiheuttama seuraus. Kaikki nämä kuvat on otettu sillä kettuilleella kameralla, joka nyt suvaitsi olla ihan kiltisti ja hiljaa.

Perse...

Puoliperse ja routinut kukkapenkin reuna

Pieni koira on hyvin, hyvin väsynyt.
Vanhat pierut jäivät nyt pois kuvista, mutta Peräkammarin Poika oli täysin vakuuttunut, että litimärälle nurmikolle voi käydä makoilemaan varjoon kuin parhaina kesäpäivinä konsanaan. Pakko oli siirtää se sisätiloihin ettei tule ties mitä tuhellusta ja tulehdusta, vanhalle äijälle. 

12 kommenttia:

 1. Vähän on niin kun pupuista kun koittaa ottaa kuvaa. Aina tulee se perse... mutta onhan tuo söpö tuokin pää kaverista!

  Ihanaa, että on kevät, meillläkin puskee samoja alkuja, krokusta, narsistia ja tulppaania. Nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin nautitaan! Vaikka tänä aamuna meillä oli kylläkin pakkasta...
   Mutta nyt päivällä kun kävin kotona kääntymässä, kukkivat naapurin pihassa krookukset niin komeasti, että! Mutta hänellä onkin aitiopaikka kun pihaansa porottaa aurinko iloisesti melkein koko päivän.

   Poista
 2. No niin, nyt mulla soi Liisa A päässä, mutta voisi sitä hullumminkin ihmisellä mennä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa tekikö mieli mukaella tuota biisiä vähän enemmänkin. :)
   Voisi sitä karmeampiakin biisejä soida päässä.

   Poista
 3. Teillä on kevät siellä pidemmällä, ainakin noiden istutusten versoista päätellen. Lumia täälläkään ei juuri ole mutta sen verran viileää ettei vielä vihreää näy vaan kaikki on harmaan/ruskean/mustaa. Paskomisesta sen verran että meillä on aamu- ja iltalenkit vakiot eli Lätkis tietää reitin kuin omat taskunsa kuin myös kauanko lenkki ajallisesti kestää. Näin se on oppinut paskomaan aamulla tietäen useamman tunnin kuluvan ennen päivän metsälenkkejä ja vapaana juoksentelua, samoin iltalenkillä se tietää yön tuntien olevan edessä joten tarpeet tulee tehtyä. Ei ehkä normaalia mutta meillä tämä metodi on noiden beaglesten kanssa toiminut hemmetin hyvin. Terkkuja Viralliselle Valvojalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäiset sipulikukathan ova siitä erikoisia, että alkavat kasvaa jo siellä lumen alla. Eli kun lumi on penkistä sulanut, niin kukka on jo hyvällä alulla. Eikä tänä(kään) talvena maa ole taatusti routinut kunnolla.
   Kevään eteneminen on ollut ihan parin viime päivän ansiota kun on ollut lämmintä ja satoi vettä. Mutta harmaata ja ruskeaa on.

   Kyllä koirat oppivat yllättävän paljon asioita. Meilläkin vanhat pierut tietävät, että aamulla ei kupata ulkoilun kanssa vaan suoritetaan täsmäkäynti ja sillä sipuli. Haahuilut hoidetaan sitten työpäivän jälkeen.

   VV kiittää terveisistä ja kehuu saaneensa tänään terveen paperit. ;)

   Poista
 4. Nauratti taas noi kuvatekstit: Joo miten ne aina sen peräpuolen saakin siihen käännettyä. Kevät tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Perse on perse on perse. ;)

   Kyllä, kevät tulee, vaikka pakkanen yrittääkin vielä laittaa kampoihin. Naapuri istutti eilen jo kesäkukkia, taisivat paleltua viime yönä... *hihittää*

   Poista
 5. Tuplaseikkailupäivä, kun yhtäkkiä tuli kevät ja ulkokakka samaan aikaan.

  Raps-raps, Virallinen Valvoja ja vanhat koirut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Onneksi pääsi tänään taas töihin lepäämään aamupäiväksi.
   Ja vanhat pierut saivat huilata kotona. Todellinen win-win. ;)

   Poista
 6. Kiva taas lukea tekemisiäsi ja touhuiluasi , kevät on meilläkin ja lunta on vielä melkein vähän. Piha on tupakkatumpeistä siivottu. Olen nyt valvonut 2 päivä ikkunalla ja katsonut sitä tupakatouhua päivän aikana kun "virallinen valvoja " . Mitäs he tulee mun ikkunan alle tupakoimaan- voi olla että mun naama pelotta heidät tupakoimaan jossakin muualla-kun kyttään niitä kameralla myös .heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinäkin on niin vaikeaa, että sammuttaisi sen tupakan ja laittaisi tumpi roskikseen. En voi ymmärtää. Ikävän näköistä kun niitä tumppeja on tienoo täynnä. Ja sitten lapset & koiranpennut syövät niitä. Ei hyvä.

   Hyvä, että kyttäät! Kyttääjät kunniaan! Maailmassa on monta asiaa parantunut sen ansiosta, että joku kyttää. Minäkin kyttään, aina. Ja valitan kanssa! ;D

   Poista