torstai 2. toukokuuta 2013

Vappuraportti

Vappuaattona vietimme iltaa kotioloissa ja saimme vieraaksemme yhden ystävän.
Tarkoituksenamme oli grillata, mutta oli ihan helvetillinen tuuli, joten siirsimme kokkaukset sisätiloihin.

Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi eikä kukaan alkanut riehumaankaan. Illan ainoa ongelma tuli siinä kohdassa kun yritettiin ystävälle saada taksia. Millään ilveellä ei päässyt taksikeskukseen läpi, eikä soitto "lähin auto" -numeroonkaan auttanut. Lopulta keksimme kokeilla tekstaritilausta, joka useinmiten on ollut todella toimiva ja niin se oli nytkin. Vastaus tuli nopeasti ja autokin suhteellisen ripeästi.

Vappupäivä valkenikin auringonpaisteisena, mutta edelleen kovin tuulisena.
Itse olin jonain heikkona hetkenäni luvannut mennä epäviralliseen koiranäyttelyyn (match show) tuomaroimaan pentuja, joten sonnustauduin tien päälle siinä klo 11 aikoihin.

Ihan hauskaa oli, vaikka olikin kovin tuulettunut olo kun nelisen tuntia siinä tuiverruksessa yritti koiria pällistellä. Reippaita pentuja oli näytille minulle tuotu melkein 50 kappaletta, mikä oli ihan mukavaa ja ehkä jossain määrin kertoo myös siitä, että tyylistäni on pidetty. Kuulun nimittäin jo tuon tapahtuman kalustoon kun olen useampana vuonna ollut mukana.
Draamaakin sattui kun eräs koiranomistaja sai jonkinlaisen sairaskohtauksen ja vietiin ambulanssilla pois. Ilmahan oli kovin petollinen, aurinko paistoi, mutta kova tuuli sai helposti unohtamaan, että pitäisi juoda riittävästi ja suojautua auringolta.
Omakin naama oli kovin ruskettunut päivän jäljiltä.

Kotiin saavuttuani kertoi Siippa, että VV oli oksentanut monta kertaa, käytännössä kaiken syömänsä ja peräpään tuotoskin oli löysähköä.
Kävimme ulkona ja sain ihan itse todistaa limaista tuotosta. Kiva... not. :-(
Koira on pieni kooltaan ja iältään eikä sitä arvaa ihan täyspaastollekaan laittaa kuten aikuisen koiran laittaisin, joten kikkailin sitten piimän ja tehobaktin kanssa.
Huonosti kelpasi eväs illan päälle ja yöllä sitten taas oksennettiin railakkaasti, monta kertaa.

Lienee tarpeetonta sanoa, että emännällä on vähän väsy huonosti nukutun ja puoliksi valvotun yön jälkeen.
Eläinlääkärin kanssa kuitenkin sovimme, että kun kersa on pääsääntöisesti pirteä ja riekkuukin, niin katsotaan tämä päivä riisidietin kanssa.
Annoinkin sille sitten raejuustoa ja muutaman liotetun nappulan kun ei nyt ollut riisiä saapuvilla töissä. Noin tunti siitä kun se hyvällä ruokahalulla kaiken söi, se oksensi kaaressa kaiken ulos. Ja kuin pisteeksi i:n päälle väänsi vielä löysähkön tortun sanomalehdelle...

Tuossa se nyt istuu väsyneen näköisenä ja vatsassa taitaa veivata aika lailla.
Eipä se auta kuin yrittää saada jotain menemään alas ja soittaa sitten huomenna uudestaan eläinlääkärille ettei tarvitse viikonloppuna suoriutua jonnekin vieraalle lääkärille päivystykseen.

Tunnen voimakkaan ahdistuksen hiipivän mieleeni...                                                                                                      

16 kommenttia:

 1. Voihan itku... Toivotaan pienelle nopeaa parantumista.

  (Ahdistus on aina vieraamme...*huok*)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...
   Aina kun elukat sairastavat pohdin itsekseni, että onneksi ei ole lapsia. Kun tämä ahdistaa jo näin paljon, niin kuinka paljon ahdistaisi ihmislapsen sairastaminen.
   Ehkä me selviämme tästä(kin). Ja ainakin tälle ahdistukselle on konkreettinen syy sellaisen epämääräisen ahistaaaaa-tunteen sijaan.

   Poista
 2. Oi voi voi voi, ihan omaakin vatsanpohjaa kouraisi pientä reppanaa ajatellessa! Toivottavasti parannuskeino löytyy tai pikkuinen toipuu itsestään pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, päässä pyörii oikeasti vain yksi sana ja se on PARVO.
   Toivon, että se ei ole sitä, ainakaan ei ole verta missään tuotoksissa. Enkä uskalla sanoa sitä Siipallekaan, koska se ahdistelee mua jo nyt sellaisilla miksi, miten ja mitä -kysymyksillä, joihin en osaa vastata.

   Poista
 3. Voi pientä parkaa. Niin pieni on isosti kipeä. Pikaista parantumista pikkuiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se ainakin nukkuu ja toivotaan, että saadaan jotain ruokaa menemään iltapäivällä alas niin että pysyykin siellä. *huoh* Työhommiin keskittyminen ei ole ihan maksimaalista nyt...

   Poista
 4. Ettei yhtään sukkaa puutu? Toivottavasti ei suolistossa ole mitään vakavaa. Pikaista paranemista toivotellen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei puutu... Ja kyllä läpi menee jotain kun paskaakin tulee. Joku pöpö se kai on, mutta aika rajua on oksentaminen. :-/

   Poista
 5. Been there...
  Harvassa taitaa olla ne pennut, jotka ei ole jossain vaiheessa joutuneet mihinkään oksennus- tai ripulitautiin. Toivottavasti teillä jo helpottaa ja pentu ei kuivu liikaa. Viimeksi kun meillä oli ripulipentu, niin sain syömään ripottelemalla ruokapalasia lattialle jonnekin muualle kuin kuppiin. Koira ehkä tuli vähän uteliaaksi siitä ja söi vaikkei niin mieli tehnytkään. Olenpa myös syöttänyt raejuustoa/puuroa/kermaviiliä teelusikalla suoraan suuhun =), en siis pakkosyöttämällä, vaan "lentsikka tulee, nyt suu auki" -tyyliin kiusoitellen. Ja kyllähän se hieman toimii, vaikka hulluksi itseni tunsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon piipaa-kiidättänyt yhden pennun nesteytykseen 9-viikkoisena. Se oli ihan karseeta. :-|
   Kyllä sitä sellaisen vanhemman pennun kanssa jotenkin suoriutuu tulematta hermoraunioksi, mutta pienten puolesta pelottaa kun ne sairastavat.

   Toi söi aamupäivällä ihan hyvällä ruokahalulla sitä raejuusta, mutta tosiaan tunnin päästä tuli kaikki pihalle kaaressa.
   Pelkkää riisiä (juu, töissä voi keitellä riisiä) se söi ihan vähän ja joi onneksi vettä, mutta ulos tulivat nekin.
   Surkee se on kun suolisto rulluttaa ja kurlaa. Väsyttäiskin mut ei se oikein vissiin pysty nukkumaan.

   Että huomenna kutsuu varmaan lääkäri.

   Poista
 6. Voi pientä :( Kuulostaa kyllä lääkärikeikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli vitsit vähissä eilen... Nyt näyttää siltä, että eloon jäädään ja syypää olikin *tadaa* suun kautta nautitut kanssakoirien karvat!
   Vaan ei nuolaista vielä ennen kuin tipahtaa.

   Poista
 7. Voi ei, oman elukaisen sairastaminen on aina kamalaa... Onneks lääkäreitä lähellä. Kestääkö vesikään sisällä? Sehän se ois tärkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja onneksi on hyvä ja tuttu oma eläinlääkäri.
   Mikään ei kestänyt eilen sisällä, mutta illalla sain annettua vettä ruiskulla ja se jo pysyi sisällä. Aamulla se söi *jihuu*, kakkasi *wo-hoo* ja oli paljon pirteämpi.
   Konsultoin lekurin kanssa ja sovimme, että soitan muutaman tunnin kuluttua uudestaan. Sitten päätetään, mitä tehdään.

   Poista
 8. Päivän, puolentoista riisikuuri toimii meidän koiruudella mutta jos mikään ei pysy sisällä niin tuon ikäinen menee äkkiä huonoon happeen. Toivottavasti ei ole suolinkainen tai muu kurja juttu vaikkei niiden kyllä pitäisi iskeäkään kun kerran olet madottanut mutta syytä tsekata kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Jos olisi aikuinen koira, niin ei olisikaan niin huolestunut, mutta tommonen kersa...
   Aamulla nautittu kana-raejuustoateria on ainakin toistaiseksi pysynyt sisällä, samoin työpaikalla tarjottu kanariisiraikkari-mössö, että jospa se siitä.
   Puhelinaika on tosiaan omalle eläinlääkärille puolen päivän aikaan, joten ahdistukseni on vähän helpottanut. Jaettu huoli on kuitenkin pienempi huoli.

   Poista