keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Tekniikan ihme

Koska työpaikallamme on täystin typerä systeemi puhelinten ja tietokoneiden leasing-sopimuksista, joudun vaihtamaan puhelinta kahden vuoden välein. Halusin tai en. Nyt en olisi halunnut. Minulla oli täysin toimiva "vanhanaikainen" (= lue 2 vuotta vanha) nokialainen, joka piti nyt pakosta vaihtaa uuteen.
Koska privaatisti omistin jo muun kuin nokialaisen kosketusnäyttöpuhelimen, en tuntenut minkäänlaisia intohimoja vaihtaa työkapulaa. Vaan minkäs teet. Ilmoitus tuli ja kohteliaasti kysyttiin, minkä värisen kuoren haluaisit. Hienoa! Vaadin punaista kun arvelin, että moinen pyyntö viivyttää toimitusta. Ja paskan marjat! Sehän tulee ihan yhtä nopeasti kuin vaikka musta... Kiva.

Noin kuukausi sitten, juuri ennen pääsiäisen aikaan sattunutta lomaani, sai sitten uuden luurin. Nokian lumikko, mallia 820. En ole niin perehtynyt nokialaiseen maailmaan, että osaisin sanoa, miten tämä eroaa isoveljestään 920-mallista. Paitsi että se isompi on vielä isompi.

Korealaiseen kilpailijaan tottuneena oli lumikko jonkunsorttinen kulttuurishokki. Käytettävyydeltään kummallisempi ja painoltaan puolta painavampi. Puhumattakaan sovelluksista. Androidiin saa yhtä ja toista ihan ilmaiseksi, mutta onkialaiseen ne itsestäänselvästi ovatkin maksullisia. Ihme touhua, oikeasti.

Viime viikolla sitten hokasin todellisen sudenkuopan tässä puhelimessa.
Jotta voit ladata edes niitä ilmaisia sovelluksia puhelimeesi, pitää olla olemassa tili. No se on aika luonnollista.
Mutta kun olin tehnyt kalenterimerkintöjä puhelimeeni privaattimerkintöinä eli siten, että en halunnut kaikkien työkavereideni näkevän kosmetologi- tai kampaaja-aikojani, eivät ne tulleetkaan näkyviin edes työsähköpostini kalenteriin.
Ja tämä on perin onnetonta, sillä käytännössä tsekkaan kaikki menoni työsähköpostin kalenterin kautta.

Onneksi minulla oli jonkun sortin etiäinen seuraavista varatuista ajoistani ja ryhdyin pieniin salapoliisitehtäviin.

Kävi ilmi, että luodessani tietyn käyttäjätilin Nokiakaupan latauksia varten, aktivoin tietynlaisen tuohon tiliin liittyvän henkilökohtaisen tilin. Kun tein "yksityisen kalenterimerkinnän", meni tämä merkintä tietylle "pelitiliin" liittyvälle kalenterille. Ja tämän höpöhöpö-kalenterin olin poistanut näytettävistä kalentereistani.
Eli kun annoin näyttää tämän kalenterin, löytyivät yksityiset menoni kummasti...

Hieno homma. Kilpailevan valmistajan puhelimen kalenterin voi halutessaan synkata tuosta vaan kaikkine tietoineen ilman ihmettelyä. Että ihmettelen vaan, mitä Nokia on tässä(kin) kohdassa ajatellut...
Tässä kohdassa kuitenkin iso kiitos siitä, että ovat ymmärtäneet vapauttaa koko Angry Birds Originalin vapaaseen lataukseen myös Nokian puhelimille. Vaikkakin rajoitetun ajan, mutta silti. Jos halutaan lisää koukkuja, kannattaa ehdottomasti koukuttaa ilmaisherkuilla. Tiedän mistä puhun, uskokaa tai älkää. ;)       

9 kommenttia:

 1. Tuota Nokialaisen nuoriso-ohjaajan nykyversiota ollaan meilläkin ihmetelty (ja kirottu) moneen otteeseen. Toinen perillisistä on kämmentänyt jotain tilinsä kanssa, eikä saa ladattua juuri mitään mihinkään tuon tilin takia. Veikkaan, että siellä on joku väärä täppä aktiivisena ja se rampauttaa koko systeemin.

  Minä olen vetäytynyt vastuusta ja heristelen pomminvarmaa omenaluuriani, siitä en luovu kun on niin varma ja helppo.

  Nuo firmojen data-avioliitot laitetoimittajien kanssa ovat hanurista. Olenhan itsekin aikanaan työkseni naittanut lukuisia firmoja puhelinjärjestelmien orjiksi :D Niistä ei vaan pääse eroon, sopimussakot ovat niin kaameat ettei kannata. Mieluummin firma maksaa henkilökunnalle uudet luurit joka toinen vuosi kuin sopimusrikon korvaukset laitetoimittajalle.

  Ainoa joka taatusti työllistyy, on laitetoimittajien huolto- ja käyttäjätukipalvelut...

  May the Force be with you.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen yrittänyt sanoa, että työpuhelimelta haluan vain muutamaa asiaa: että sillä voi soittaa puheluita, lähettää tekstareita ja lukaista sähköposteja. That's it.

   Mä luulen, että meillä duunissa pakoreittinä liisaushelvetistä saattaa toimia se, että pitää kilpailuttaa säännöllisesti sopparit. Toivoa on, ehkä. ;)

   Nimenomaan nuo tukipalvelut tienaavat varmasti eniten.

   Poista
 2. Olen aina välillä käynyt kaupassa hypistelemässä nokialaista ihan vanhasta muistista, mutta kun siitä kuuluu niin ristiriitaista palautetta. Ei sillä, että nyt olisi mitään akuuttia tarvetta tai edes rahaa investoitavaksi... Idän ihme toimii toistaiseksi, mutta kuumenee käytössä. Se vähän arveluttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, mullakin oli monia vuosia nokialaisia simpukkapuhelimia, joista pidin kovasti. Kun sitten kaksi viimeistä kilahti heti kun takuu meni umpeen, kilahdin minäkin.
   Hommasin korealaisen ihmeen, joka onkin osoittautunut oikein mainioksi värkiksi. Kuumeneehan sekin tietty välillä, mutta tietämäni mukaan SAR-arvot eivät kuitenkaan ole kyseisessä mallissa mitenkään hälyttävän korkeat.
   Että seuraava luurinikin lienee samalta valmistajalta jos/kun tuo joskus hajoaa.

   Poista
 3. En tajua noista mitään... mulla edelleen 10 vuotta vanha kapula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole onnellinen, sulla on vielä "vanhaan hyvään aikaan" tehty luuri, joka ei pienistä ota nokkaansa vaan toimii tarkoituksessaan eli puhelimena. :)

   Poista
 4. Noihin luureihin ängetään / yritetään änkeä ihan liian paljon diibadaaba-juttuja jotka tekevät luurista kankean käyttää. Lisäksi sorrutaan ihme kikkailuihin joilla ei ole mitään tekemistä toimivuuden kannalta ja tässä voidaankin sanoa että yksinkertainen on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Jos nykyluurilla onnistut soittamaan tuosta vaan ilman manuaalia, niin onneksi olkoon! Olet pakosti jonkun sorttinen ihmelapsi.
   Kyllä tuo duunikalikkakin on selkeästi tarkoitettu naamakirjailuun, tsättäilyyn ja kaikkeen muuhun sosiaaliseen humppaan, joka ei edellytä ääneen käytyä dialogia. Ihme touhua... Voisiko firmakäyttöön olla sellaisin laitteita, joita voi todellakin käyttää ihan vaan puhelimena... vinkvink suunnittelijat.

   Poista