maanantai 20. toukokuuta 2013

Nyt se on täällä!

Nimittäin kesä! Ihan oikeasti ja aidosti jo viikonlopun lämpötilojenkin valossa, mutta eilen saapuivat pääskyset. Havahduin yhtäkkiä kesken puuhieni niiden kiljuntaan ja kirkumiseen, ja totesin, että vihdoinkin.

Päivät kuluvat kuin siivillä ja viikonloppukin meni tuosta vaan ikäänkuin huomaamatta. 

Lätkää tuli katsottua ja Euroviisuja sen verran, että näin Suomen kappaleen ja lopussa jännäsimme pistelaskua. 

Niinhän sitten kävi molemmissa häppeningeissä, että leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Hirveä hypetys oli viisujenkin osalta, mutta kuinkas sitten kävikään. Tyttöpusu pilasi kaiken, vai? Onneksi en ole mikään viisufani, niin eipä paljoa harmittanut.

Lätkässä kävi taas niin, että hirveät odotukset ja hypetykset, vaikka alunperin kukaan ei odottanut tältä joukkueelta mitään. Itse olisin suonut Jalosen päättävän maajoukkuevalmentajan pestinsä edes siihen pronssimitaliin. Neljäs sijahan ei ole mitään eikä sellaista kukaan koskaan muista. Vaikka hyvinhän se meni, kaiken kaikkiaan.

Finaalissa olisin suonut voiton Sveitsille, se olisi ollut huimaa. Pelasivat vauhdikkaasti ilman ylimääräistä filmaamista.

Mutta se niistä.

Lauantaina ukkonen kertoi olemassa olostaan kaukaisella kuminallaan. Laskeskelimme, että muutaman kilometrin päästä pyyhkäisi rintama ohi. Yön aikana satoi kolme milliä vettä. Aika vähän kun ottaa huomioon, että ennusteen mukaan piti sataa koko viikonloppu.

Eilinen päivä olikin säätilaltaan sitten sellainen lehmänhenkäys, että! 
Kävimme iltapäiväkävelyllä ennen lätkämatsia Korkeasaaressa ja siellä isot kissat leijonista amurinleopardeihin näyttivät kuinka lämpimällä ilmalla pitää toimia. Maataan ketarat oikosenaan maitipuoli ylöspäin.
Saukot kisailivat vedessä pulikoiden. Ne ovat sitten hauskoja otuksia.
Pesiviä hanhia oli saari pullollaan ja ei voi kuin ihmetellä niiden järjen valon määrää kun pesä pykäistään käytännössä kävelytielle. Siinä sitten eukko hautoo ja ukko vahtii, sylkee ja sähisee ohikulkijoille. Sanoisin, että helppoa saalista jollekin vähän isommalle elikolle.

Tänään olinkin varannut aamupäiväpuuhaa kun kyöräsin koko trion eläinlääkäriin rokotuksille ja yleiseen terveystarkastukseen.

PP on ontunut sitä ikiaikaista murheenkryynikinttuaan tässä ja olin jo vähän huolissani, että mikä on tuomio. Lihaksessa ja nivelessähän se vika on, ja nyt näyttää olevan vähän tulehdusta molemmista. Ensiapuna vanha poika sai vähän akupunktiota ja on se vaan aina yhtä riemastuttava tunne kun näkee koiran silminnähden rentoutuvan ja kivun lientyvät kun vähän neuloja pistellään. Tulehduskipulääkettä annettiin kuuri, jonka lupasin syöttää vasta loman jälkeen. Sydän pumppaa hyvin ja ainoastaan pieni sivuääni on kuultavissa. Mutta mikäs ihme se on kun on jo aika paljon ikää mittarissa.

Juniori onkin sitten se huushollin kestävyysurheilija. Sellainen kuivan kesän orava, jonka sydänkin on toimintamalliltaan maratoonarin. Pieni hengityksen mukaan rytmittyvä suhina sieltä kuuluu, mutta se on ollut koko sen iän samanlainen ja muuttumaton. Että nou hätä. Vähän on lapojen takana jumia, joka hoituu hieromalla, mutta nyt on emäntä unohtanut koko homman viime aikoina.

Viimeisenä otettiin käsittelyyn boksissaan protestoinut VV, joka olisi ehdottomasti halunnut riekkua ympäri hoitohuonetta eikä kököttää laatikossaan odottamassa. Vaan johan hiljeni kun nostettiin toimenpidepöydälle. Taisi muistua mieleen, että viimeksi vähän nippasi. No nyt ei nipannut tai jos nippasi, niin ainakaan ei tullut ääntä. 
Sille on jo tullut yksi pysyvä (väli)hammas, joten eiköhän ne naskalitkin kohta ala lähteä. Painoa pirpanalla on jo 5 kiloa. Hyvää punttitreeniä siis emännälle kun tuollaista punnusta monta kertaa päivässä nostelee.

Paras palaute eläinlääkäriltä olikin varmaan se, että hän sanoi: "Olen kovin iloinen kun sinulla on noin hyvin elossa olevia koiria." No niin olen minäkin. :D 
Kehut tuli myös vanhojen pierujen kesäkampauksesta ja kieltämättä, ovathan ne aika sporttisen näköisiä "salukilookissaan".

Työpaikan työaikaseurannassa vaan miinukset paukkuvat kun olen tehnyt muutoinkin vähän lyhyempää päivää jottei VV:n tarvitse kärvistellä niin kauaa ja nyt vielä tällainen puolen päivän oma loma. Tästä onkin sitten hyvä suunnistaa kokonaisen viikon lomalle. Tehdään sitten loman jälkeen miinuksia pois...
Huominen päivä vielä pakerrusta ja sitten koittaa kevätretken aika. Loppuviikosta suuntaamme katsomaan, että onko se Lagus Lemanus todellakin täynnä mämmikouria. ;)

6 kommenttia:

 1. Taas tuli mieleen, että isot kissat kuuluu savannille tai johonkin ja pienemmät perhanat navettaan tai jonnekin, kun rumba samba tsa tsa tsaa on karmiva, kun ei voi pitää ovia auki ja hiki hiki hiki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä, että isot kissat (ja monet muutkin eläimet) kuuluvat jonnekin muualle kuin eläintarhaan. Mutta en kuitenkaan lähtisi "kettutyttöilemään" näiden vangittujen elukoiden suhteen, siinä voisi käydä huonosti monellakin tapaa...
   Vaiennan huonoa omaatuntoani sillä, että Korkeasaaressa eläinten asiat ovat suhteellisen hyvin verrattuna moneen muuhun eläintarhaan. Vaikka huono vaiennustapahan se on, myönnetään.

   Parhaimpia "eläintarhoja" ovat sellaiset, joissa hoidetaan villieläin kuntoon ja vapautetaan takaisin luontoon.

   Poista
 2. Mä olen kans pääskysfani ja minäkin ne huomasin heti. Asun kerrostalon toiseksi ylimmässä kerroksessa ja pääskyset pitävät majaa siinä katon ja seinän välissä, kovia ovat menemään ja kirkumaan.

  Joo mähän en seuraa jääkendoo yhtään, mutta tekstitv:ltä tarkistin että suoritus on ollut taas ala-arvoinen. Eikö niiden kannattaisi jo laittaa hokkarit naulaan kun ei siitä mitään tulee, pois kansakuntaamme häpäisemästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyset on ihania. Ei voi kuin ihmetellä sitä lentotaitoa ja syöksykyvyn määrää. Meillä ne pesivät naapurikiinteistön räystäiden alla. Meillä taitaa olla liian pitkät räystäät. Kiva on seurata pesimistä ja poikasten lähtöä.

   Nimenomaan, futiksen ja lätkän maajoukkueet voitaisiin varmaankin lopettaa. Säästyisi pitkä penni siinäkin.

   Poista
 3. Korkeasaarihan tekee käsittääkseni arvokasta säilytystyötä, jokunen eläin on kai istutettu takaisin luontaiseen elinympäristöönsä Korkeasaaressa vietetyn alkuelämän jälkeen?

  Mä en ikinä kyllästy katsomaan siellä niitä prezev...jotain -hevosia. Villejä ja hurjia.

  Pääskyt tulivat tänne lämpimien ilmavirtojen mukana jo pari viikkoa sitten. Teillä etelässä taisi silloin olla joku kylmä kausi? Nyt ne tekevät pesähommia, meillä kaikilla pääskynpojilla on hevosenjouhipeti, aito Hästens :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, mm. amurinlumileopardien suhteen ja amurintiikerien. Ja oikeasti, Korkeasaaressa on asiat aika helvetin hyvin elukoilla verrattuna moneen muuhun eläintarhaan. Esimerkkinä mainittakoon Budapestin eläintarhan sarvikuonon tai virtahepojen olot... Ja samassa tarhassa gorilloilla oli todella hulppeat olot. En ymmärrä.

   Ne mongolialaiset hepat on hienoja, sellaisia ihanan alkukantaisia.

   Meille tosiaan pääskyt tulivat nyt vasta ja täällähän oli silloin tosi kylmä kun teillä jo viriteltiin kevättä ihan kunnolla.

   Ja teillä on kaikki paremmin, linnuillakin aito Hästens, perskule. Meillä tarjotaan vaan koirankarvatuppoja. ;D

   Poista