sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lorvaillen

Otsikko sen kertoo. Sillä tavoin on tätä viikonloppua vietetty. Ei mitään merkittävää ole tullut tehtyä.

Eilen kävimme katsomassa tulevaa perheenjäsentä eli hankkimassa pentuterapiaa neljäviikkoisten pirpanoiden muodossa.
Olen aina sanonut, että koira valitaan niin, että annetaan "sen oikean" valita sinut. Onneksi nyt juuri se oikea eli kasvattajan valinta valitsi minut ja kiipesi heti tomerasti syliini ja asettui siihen.
Luulenpa, että siinä oli kauniin yhteiselon alku. Siippakin oli ihan myyty vaikkei tietenkään tunnustanut. 

Tässäpä olikin oiva aasinsilta sille, että olen tietysti pohtinut nimeä tulevalle koiralle. Se pitää olla tarpeeksi lyhyt ja ytimekäs, mutta sen tulee erota muiden koirien nimistä. Niinpä tietysti seikkailin myös netissä ja löysin sivuston, jossa oli gaelinkielisiä nimiä. Siellä oli yhtenä naisen nimenä Coira. Mikäpä olisi koiralle osuvampi nimi! :D
No, ei siitä nyt kuitenkaan tule Coira-koiraa, mutta hauskahan tuo olisi.

Tänään paistoi aurinko! Oikein täydeltä terältä ja lämmitti. Ihanaa, kevät tulee sittenkin. Vähemmän ihanaa oli tietysti se, että aurinkolasini ovat siellä optikolla ja vesi valuin norona oikeasta silmästä häikäisevässä auringonpaisteessa... Halusin näet vain uudet linssit vanhoihin sankoihin, joten ne ovat nyt sillä tiellään. Tai aurinkolasit olisivat jo valmiit, mutta haen ne sitten yhtä aikaa kunhan ne varsinaiset prillit suvaitsevat saapua.

Huushollin urheilullisesta puolesta on viikonlopun aikana vastannut Siippa ja TV:n urheilutarjonta. Siippa on käynyt kaksi (!) kertaa hiihtämässä tässä parin päivän sisällä. Minä olen onnistunut välttämään moisen "houkutuksen" kokonaan ja puolestani asiaintila saa pysyä sellaisena myös lopputalven ajan. En valita tästä asiasta, lupaan sen.

Nyt taidan siirtyä saunomaan. En ole saanut mitään järjellistä aikaiseksi kuukauden haastesanoistakaan viime päivinä. Eilisestä häkki-sanasta tuli mieleen kaksi asiaa: Nicholas Cage ja koiran kuljetus- tai näyttelyhäkki. Että ei niistä nyt kauheasti saa jutuntynkää aikaiseksi. Nollis sitäpaitsi kuittasi tuon ensimmäisen, joten ei mun tartte.

Mukavaa pyhäillan jatkoa!

17 kommenttia:

 1. Voi, Coira -niminen koira uppoasi ainakin mun huumorintajuun.
  - Mikä tuon söpöläisen nimi on?
  - Coira
  - Koira?
  - Ei, Coira, se on gaelin kieltä...

  Hihii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii! Munkin huumoriin meni ihan täysillä, nauroin sille yksikseni. :D
   Jostain syystä koiran kasvattaja eikä Siippa lämmennyt. Eivät edes nauraneet, mokomat...

   Poista
  2. Vain hapannaamaa toi ei naurata. :D

   Poista
  3. Mä luulen, että niitä ei naurattanut kun arvelivat, että voisin oikeasti nimetä sen koiran tuolla lailla. Eli pelkäsivät raukat. ;D

   Poista
 2. No? Missä kuvat pentusesta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin niin hänksällään, että kamera jäi kotiin enkä älynnyt kännykälläkään kuvata kun vaan palluttelin pentuja onnessani.
   Pitää pyytää kasvattajalta uusimmat potretit. :)

   Poista
 3. Coira <3

  Killian on yksi omista suosikeistani, tunnen sen nimisen hevosen mutta passaa se koirallekin. Lempparinimistäkään ei olisi puute, Kilju, Killeri, Killi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Killian on kyllä ihan selkeästi hevosen nimi. :)

   Poista
 4. Yksi amerikkalainen jääkiekkoilija, joka suomessa pelaili oli hommannut koiran ja nimennyt sen Koiraksi (olkoot vaan K:lla, mutta siltikään mikään uniikkinimi koiralle se ei ole). Koiran nimen on kyllä syytä olla kaksitavuinen eli käytännössä siis neljä- tai viisikirjaiminen niin saa painotettua sen oikein ja koiralle ymmärrettävästi :)

  Mun mielestä hyvät koirannimet olisi Jekku tai Musti. Koska Musti-nimisiä koiria ei vaan yksinkertaisesti ole olemassa vai tietääkö muka joku jonkun? Tai entäs Valki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei olekaan, mutta se oli se Coira (siitä on johdannaisena Moira).
   Ja todellakin, nimen pitää olla kaksitavuinen ja siinä saa mielellään olla r-kirjain. Nimeksi ei todellakaan tule mikään Isabel tai Duchess. Nimi on jo tiedossa ja paljastetaan aikanaan.

   Kyllä minä olen törmännyt Jekku-nimiseen suomenajokoiraan, samoin Musti-nimiseen karjalankarhukoiran ja jonkun muun sekoitukseen. Että onhan näitä. :)

   Poista
 5. Mun Pojan koiran nimi on SheCuba elikkä lyh. CUBA , SHE sana (tarkoitta että on nainen ). Ihana koira ja viisas kuin ihminen. Onne sinulle uudesta perhenjäsennestä .....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mistähän poikasi on moisen nimen keksinyt. :)
   Koirien nimissä vain taivas on rajana, vaikka tuntuu välillä, että niin on lastenkin nimissä...

   Kiitos onnitteluista, vielä pitää kolme ja puoli viikkoa odotella (ja valmistautua).

   Poista
 6. Onnittelut pennusta ja haluaa kans nähdä niitä kuvia! Sulla ei sitten tule olemaan tekemisen puutetta kun se pääsee toteuttamaan itseään niiden naskalihampaidensa kanssa. On ne vaan jotain... kun ne on pieniä ja viattomia..ja kun katsoo niiden silmiin niin voi nähdä sen nälkäisen räyhähengen.. ;D

  Ps. Vinkkaisitko mulle sen gaelinkielisen sivuston osoitteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan sanottuna vähän hirvittää jo etukäteen. Siitä on aika kauan kun on viimeksi ollut koiranpentu huushollissa ja tuo kun on vielä tuollainen turbo-terrieri, niin katsotaan kuinka käy.
   Se on ihan hyvä, että on "vauvalomaa" siihen alkuun. :)

   Jostain mä kuukkeloin sen sivuston. Koitanpa etsiä sen uudestaan ja laitan vaikka sähköpostia. Itse asiassa niitä nimisivustoja oli useampiakin. Palaan astialle.

   Poista
  2. Hieno juttu ja kiitosta paljon!

   Poista
 7. Minun oli pakko jakaa sinulle julkisesti tunnustusta omassa blogissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkista tunnustelua, oooohhhh! Pitää heti lähteä katsomaan. Kiitos etukäteen (kai). :D

   Poista