maanantai 18. helmikuuta 2013

Mission impossible

Muistanette kuinka joulun aikoihin "mainitsin" appiukon pudottaneen portaikon seinälampun kuvun sillä seurauksella, että se meni tuhannen päreiksi.

Uuden hankkiminen onkin osoittautunut täysin mahdottomaksi tehtäväksi. 
Ihan kuin ei olisi vituttanut tarpeeksi passelin kokoisen ja kivannäköisen lampun hajoaminen. Olen nyt rampannut siellä, täällä ja tuolla etsiskelemässä sopivaa valaisinta. Pointtihan on se, että "töpselisysteemi" siinä pitää olla kuten kattolampussa eikä niin kuin "lukuvaloissa", että siitä roikkuu töpseliin tökättävä piuha, jossa on katkaisija matkalla.

Edellinen lamppu, joka siis edelleen on seinässä kiinni ilman kupua loistaen laitosvalona, on hommattu rautakaupan saksalaisversiosta kuusi vuotta sitten. Vaan eipä kyseisestä puodista löytynyt edes sinnepäin olevaa valoa. Itse asiassa minullehan riittäisi jos löytäisin vain sopivankokoisen ja -näköisen kuvun, mutta eihän sellaistakaan tietenkään löydy tuosta noin vaan.

Eilen sorruin jo niin epätoivoiseen tekoon, että singahdin isolle kirkolle Siipan siivellä tutkailemaan tavaratalojen valaisintarjontaa. Kuvittelin jotenkin, että kyllähän niistä nyt moinen lamppu löytyy! Ja paskan marjat.

Sokokselta löytyi tasan yksi sellainen valaisin, jossa oli se "kattotöpseli" ja sekin oli auttamattomasti liian suuri kyseiseen paikkaan eikä edes kovin kaunis. Paremman väen tavaratalossa olikin sitten jokseenkin ulkopuolinen olo. Kaikki kääpiövillakoirien omistajat olivat näemmä päättäneet lähteä sisustusostoksille Stockalle minkkiturkkeissaan. Tai sitten kääpiövillakoiria ulkoilutetaan sunnuntaisin Stockalla, en tiedä kun en siellä yleensä käy.
Joka tapauksessa näin sielläkin yhden käyttötarkoitukseeni soveliaan lampun, mutta se olisi pitänyt erikseen tilata ja maksoi "naurettavat" 170 euroa. Joo, ehkä odottelen kahdenkympin laitosvaloni kanssa vielä josko jotain löytyisi.

Mutta nyt kaipaisin ideoita. Mistä etsisin sellaista seinälamppua jonka sytyttäminen tapahtuu seinäkatkaisimesta (kuten kattovalon)? Osaako joku suositella hyvää lamppukauppaa pääkaupunkiseudulla?
Antaisin muuten koko asian olla, mutta portaikko on todella pimeä erityisesti talviaikaan, joten pakko kai siinä on turvallisuussyistäkin olla se valo. Korkealla portaikon katossa oleva lamppu kun ei ihan riitä.

Sisustaminen on perseestä. Tai ei se olisi jos löytäisi haluamansa ja mielellään edullisesti.

Lopuksi lisätään kuva rappusmatostamme. Jos PP on varpaanlämmitin, niin Juniori on sitten rappuluuta. Oheisessa kuvassa se makoilee mielipaikallaan mieliasennossaan. Tuohon mutkaan se kapuaa myös tarkkailemaan tilannetta jos se kokee, että meneillään on jotain epäilyttävää tai omituista. Taustalla loimottaa se laitosvalo, joten ymmärtänette miksen ole kovin iloinen valaisintilanteesta kun huonolaatuisessa kännykkäkuvassakin valo näyttää noin kirkkaalta...



Nyt lähden tuonne lumituiskuun yrittämään kotiinpääsyä. Kyllä saisi se kevät jo tulla!

10 kommenttia:

  1. Vinhan näköinen tuo teidän mutkavahtinne. Meillä samankaltaisessa portaan kurvissa kököttää Oleanteri, odottelee siinä kesää ilmalämpöpumpun puhalteessa ja pikkuruisesta ikkunasta valoa saaden. Ei näytä viihtyvän. Varmaan Peetu kuseksii siihen ruukkuun ohikulkeissaan.

    Lamppuasiassa en osaa auttaa mutta tiedän, että Töölössä on (ainakin ollut) muistaakseni Runebergin kadulla valaisinliike jossa oli vaikka mitä.
    Noilla ohjeilla ei kannata töölön kaduille lähteä harhailemaan, toivottavasti joku tietää onko se siellä ja jos on niin missä.

    Ootko Ikean vilkaissut? Kodin Ykkösessä, Varistossa on ollut yleensä aika hyvä valaisinosasto.

    Sisustaminen on penaalista. Hankin jotain jos on pakko ja jos ei sovulla löydy, odotan niin kauan, että tarvitsemani kapistus tulee luokseni. Niin ne yleensä tulevatkin. Nyt odottelen, että täydellinen vanha parisänky tulee kolkuttelemaan ovelle. Antiikkikauppoihin en lähde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutkavahdin trimmi on ihan à la omistaja. Olen jo monta vuotta aina keväällä surauttanut tyypit kaljuksi kun ei tuo selkä oikein anna myöten turkinhoitoa, kiitos iskiaksen eikä ole käyty herran aikoihin näytelmissäkään.
      Voi teidän Oleanteri-raukkaanne. Juu, jos meillä olisi joku kukka tossa rappusella, niin Peräkammarin Poika varmaan kusisi mennen tullen siihen.

      Ikea tsekattu, nothing. Kodin ykkönen tsekattu, nothing. Periaatteessa lamppu voi olla kattoplafondi, mutta kun ne ovat yleensä tosi isoja ja kanta on liian korkea.

      Yleensä mäkin odottelen sopivien kapineiden osumista kohdalle, mutta toi "kalmovalo" ottaa pattiin aika rankasti, joten jotain tarttis tehdä...

      Poista
  2. Ei käryäkään, mistä tollasen lampun saisi. Sulla on sama geenivika kuin mulla, isosiskollasi: kun on selkeä visio, mitä pitää olla, niin sitä ei TODELLAKAAN löydy. Aikoinaan, kun piti kotiin saada sitä sun tätä, törmäsin jatkuvasti ko. ongelmaan.

    Mutta piski on juuri sitä sorttia, jota Pienin suunnittelee itselleen, jahka omaan kortteeriinsa pääsee ! Ilmoita, jos tarvitset ilmaista ja innokasta ulkoiluttajaa. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan! Mä olen liian fiksoitunut siihen, mikä siinä OLI, että osaisin ajatella jotenkin laatikon ulkopuolelta. Sitä paitsi sen lampun paikka on juuri kaiteen yläpuolella, joka tietysti on tuollainen viisto, niin eihän siihen voi laittaa neliskanttista tai suorakaiteen muotoista valoa. Ja pyöreitä ei näköjään löydy. Kele.

      Pienimmällä on selkeästi hyvä maku koiran suhteen ja toivottavasti harja kasvaa käteen kiinni ja energiaa piisaa ulkoiluun sekä löytyy kykyä nauraa itselleen sitten kuon tuollaisen paimenen hommaa. ;)
      Pistetään talutustarjous korvan taakse. :)

      Poista
  3. Moi. Oisit laittanut kuvan. Arvostan kovasti kissankuvia! Mutta siitä lampusta.

    Tulin tänne sanomaan samaa kuin eka kommntoija eli Wigren vai mikä se on Töölössä siinä venäläisen ravintolan vieressä... siellä on monenlaista. Ja jos ei löydy, ne varmaan osaa neuvoa seuraavan hassumman sähköliikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo kuvaa siitä lampusta. :(
      Kupu oli pyöreä, maitolasia ja siinä oli tassunkuvia.

      Kiitti vinkistä! Tsekkaan Töölön tarjonnan.
      Ja tosiaan, ei sen tarttis olla ihan samanlainen, mutta sopiva kuitenkin. Eikä sitä sopivaa nyt ole tullut vastaan, paitsi sen Stockan "halpislamppu", joka oli kylläkin neliskanttinen. Eli ei täydellinen sekään...

      Unohdin mainita postauksessani, että Stockan kosmetiikkaosastolla haisi viemäri. Olipa hieno yhdistelmä, viemäri ja ne kaikki hajuvedet yhdessä. Yök.

      Poista
  4. Voiskohan siihen teettää sellaisen kuvun kuin haluat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois varmaan, mutta maksaako vaivan kun se lamppu on maksanu jotain kakskyt euroa (oikeasti varmaan joku lastenhuoneeseen tarkoitettu valo). Vois tulla kuvun teettäminen hippusen kalliimmaks. ;D
      Sinnittelen vielä ja etsiskelen.

      Tsekkaan nuo annetut töölöläisvinkit ensin. :)

      Poista
  5. Näin sähkärinä sitä ihmettelee, et miks et osta sopivan näköst valasinta ja vaiha siihen sitä kattotöpsölii. Siel menee vaan 2 piuhaa ja on ihan sama kumminpäitte ne sinne kiinnittää... Valasimii ja kattotöpsöleit saa samast kaupast.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun mä en oo sähkäri. :D
      No ei vaan, kyllä mä sitäkin mietin, mutta en ehtinyt vielä ajatusta pidemmälle.

      Itse asiassa yritin googlailla tuota aiemmin suositettua lamppukauppaa ja törmäsin varsin passeliin nettikauppaan, johon en ollut törmännyt aiemmin jostain syystä. Sieltä löytyi passelin oloinen lamppu, joka tosin ei ole pyöreä, mutta päätin kokeilla. Tilasin ja katsotaan onko se niin hyvä, miltä kuvassa näyttää.

      Poista