lauantai 2. helmikuuta 2013

2. Liekki

Täytyy heti kärkeen tunnustaa, että päivän sanasta minulle tuli sama laulu mieleen kuin Nollikselle, mutta Nollis ehti ensin. Piti sitten miettiä jotain muuta eikä se kovin vaikeaa ollutkaan.

Kuka muistaa Liekki-sonnin?
Vuonna 1997 (tarkistin Wikipediasta) toukokuussa hausjärveläinen maatila sai 2-vuotiaan Limousine-rotuisen sonnin laumansa vahvistukseksi. Sonni sai pari päivää pällistellä uutta kotiympäristöään ennen kuin se tyrkättiin samalle laitumelle lehmien kanssa. Liekkipä taisi vain olla vähän ujommanpuoleinen, sillä se säikähti uusia morsmaikkujaan sillä seurauksella, että karkasi.
Sonnia yritettiin ottaa kiinni koko kesä siinä kuitenkaan onnistumatta. Loppujen lopuksi ssyyskuussase onnistuttiin nukuttamaan ja roudattiin omistajansa huomaan traktorin kauhassa.

Sinä kesänä Liekin metsästystä seurattiin tiiviisti valtakunnan uutisissa ja muissa medioissa. Kiinni ottamisen jälkeen en kuitenkaan muista, että Liekistä olisi sen koommin kuulunut mitään. Olisihan se ollut hauskaa tehdä joku seurantajuttu vaikka vuoden kuluttua karkaamis- tai kiinniottopäivästä. Tai jos sellainen juttu tehtiin, niin sitä minä en muista.

Hauskaa tässä oli se, että Liekki oli oikeasti olemassa toisin kuin viisi vuotta Liekkiä aiemmin uutisoitu Ruokolahden leijona, jota ei kai kukaan oikeasti nähnyt. Ja se joka väitti nähneensä kerran ja luuli näkemäänsä leijonaksi, oli kännissä, humehissa tai näki jonkun muun elukan. Oikeasti.

Molemmat jutut löytyvät YLEn elävästä arkistosta, mikä vinkiksi kerrottakoon jun nuoremmille sukupolville.

JälkiJuttu:

Siippa kömpi kotiin puolen yön jälkeen. Ei se missään konttauskunnossa ollut, mutta koville taisi ottaa kun aamupäivällä valitteli karmeeta kanuunaa. Tossa se nyt nukkuu, sohvalla. Tämä päivä on siis mennyt hissuttelemalla tässä huushollissa. 

7 kommenttia:

 1. Olen siis pervo, koska ensin tuli mieleen rakel Liekki. Toi sonnijuttu on ihan mahtis, siitä haluis lisääkin tietoa, että mitä sitten tapahtui, juu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei juma! :D
   Se on meikäläisen maailmassa sen verran ärsyttävä pornostara, että ei tod tuu ekana mieleen. :)
   Enkä olis kylläkään keksinyt kokonaista postausta siitä kirjoitettavaa.

   Liekki oli ihku! Oisivat voineet kertoa kuinka elämä lutviutui alkujärkytysten jälkeen. :)

   Poista
 2. Olin unohtanut Liekin. Nyt kun ajattelee, niin Liekki vaikutti herrasmiessonnilta - liekö ujouden vaikutusta. Mä haluaisin myös tietää, kuinka herran elonpolku jatkui. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuliko Liekistä kuinka monen vasikan isä ja karsiutuiko ujous iän myötä. :)

   Poista
 3. Oi Liekki.
  Mulle tuli ensin mieleen Liehuva liekinvarsi, voi sitä vesisängyn loisketta. Muistanette mistä kirjallisesta teoksesta on kysymys :D

  En toki ole sonniakaan unohtanut, seurasin tapahtumien käänteitä tarkasti.

  Rakel teki minkä teki, nosti mirrin pöydälle ja toi sen kansakunnan olohuoneisiin ihan semmoisenaan. En tiedä paransiko se maailmaa tai kansalaisten seksielämää. Minut se jätti ns. kylmäksi.

  Vielä yksi liekki tulee mieleen, Mariskan biisistä. Se on riipaisevan korutonta kertomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy kirjahyllystä, se klassikko ! :D

   Rakelista olen muistaakseni joskus avautunutkin, kun oli radiossa saastuttamassa eetteriä. Voi hyvä luoja sentään... MÄKIN olisin parempi kuin se... jääköön.

   Niin se vaan on, -S-. Joku on meidät erottanut synnärillä. Mut ensin ja sitten myöhemmin sut. :D

   Poista
  2. Outs, olinkin johonkin unhoon painanut tuon vesisängyn loiskeen! :D

   Rakel nosti juu mirrin pöydälle, mutta en tiedä ketä se oikeasti sävätytti. Minua lähinnä ärsytti.
   Ja Nolliksen tapaan kuulin minäkin häntä radiossa änkyttämässä ja kyllä vaihtui kanava nopeasti.

   Joo, joku julmuus on tapahtunut Nollikselle ja mulle. Ei mutsi ole mitään tunnustanut, mutta jotainhan se salaa, selkeästi. ;)

   Tiesin myös aikanaan koiran nimeltä Liekki. Nimensä se oli saanut korviensa muodosta, jotka rodunomasesti muistuttivat kynttilän liekkiä.

   Poista