maanantai 4. helmikuuta 2013

Raittiin ilman myrkytys

Sellainen tuli nimittäin eilen.

Kävimme Korkeasaaressa katsomassa Art meets ice -jäänveistotapahtumaa eikä voinut kuin hämmästellä sitä kädentaitojen hienoutta ja sitä, kuinka jäästä saadaan niin upeita teoksia aikaiseksi.


Lisäksi olimme melko velhoja arvailemaan menestyjiä. Osallistujia tässä kutsukilpailussa oli kahdeksen, joista peräti neljä oli Mongoliasta. Näpsin sitten kännylläni muutamat kuvat taiteilijoista työn touhussa.

Voittaja Mongoliasta.
Linnulle tuli vielä nokkaan säilykepurkki roikkumaan ja teoksen nimi oli "The Lunch".
Tämä oli Siipan suosikki.


Toiseksi sijoittui myös mongolialainen.
Tämä oli puolestaan minun suosikkini. Teoksen nimi oli "If I was a big".
Kolmanneksi sijoittui suomalainen, joka viime vuonna voitti koko kisan.
Tämä oli todella mietitty teos, sillä sitä katsellessa eri kulmista, se muuttui koko ajan.
Teoksen nimi oli "First snow".

Ottamani kuvat eivät todellakaan tee oikeutta näille hienoille taideteoksille, joten suosittelen kurkkaamaan ammattiotoksia täältä.

Muutaman tunnin käpsehdimme ihmettelemässä paikan päällä. Kuin mongolialaisvieraiden kunniaksi, oli edellisenä yönä syntynyt mongolianhevoselle varsa. Ihanan näköinen honkkelikoipi, joka kirmaili hieman liikaa ja veti oikein komeat "bambi-lipat". Tämän jälkeen se hieman rauhoittuikin ja palasi emänsä helmoihin.

Toki piti käydä moikkaamassa tiikerit ja amurinleopardipennut. Niin ja ilvestä en muista pitkään aikaan nähneeni noin hyvin kuin nyt.

Jäänveistokilpailut jatkuvat Korkeasaaressa ensi viikonloppuna parikilpailuna, joten jos kiinnostaa, niin sinne vaan ihmettelemään. Valmiimpia teoksia näkee tietysti sunnuntaina, mutta kyllähän se työstäminenkin on todella mielenkiintoista, joten kumpana päivänä vaan kannattaa mennä katsomaan.

Raikkaassa ilmassa kävely ja erityisesti seisoskelu vähän kylmäsi läskiä, joten olo oli varsin väsynyt kun suuntasimme kotia kohti. 
Sauna teki tehtävänsä ja väkisin silmät painuivat kiinni köllähtäessä laiskanlinnaan lököilemään. Ei jaksanut edes postausta kirjoittaa, vaikka minulla oli jo joku juttu mietittynäkin. En enää muista mikä se oli.

Sellainen sunnuntaipäivä meillä. Ja nyt ollaankin taas jo arkisen aherruksen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti