maanantai 23. heinäkuuta 2012

Viikonlopun pihabongaukset

Jostain syystä viikonloppuna oli paljon perhosia liikkeellä. Ihan tavallisia nokkosperhosia ja lisäksi neitoperhosia. Niin ja joku samankokoinen kuin edelliset, mutta kovin tummanpuhuva. Pitää etsiskellä, josko löytyisi laji sille. Ihan ruuhkaksi asti riitti perhosia pihapiirissämme, jopa niin, että pari oli eksynyt sisällekin. Niitä sitten pelastelin viemällä takaisin ulos. Perhoset yritän aina pelastaa, kärpäset, paarmat ja ampiaiset kohtaavat vääjäämättä elonsa tien pään jos meille sisätiloihin eksyvät.

Mistä tulikin mieleeni, että PP:llä oli taas aidot kauhutuntemukset kun viikonlopun aikana useampikin pörisevä ötökkä eksyi sisälle. Siellä se sitten vietti aikaansa vuoroin alakerran vessassa ja yläkerran pesuhuoneessa... Olemme ryhtyneet Siipan kanssa kutsumaan näitä pelkopaikkoja "Possu ja Kärpänen hetkiksi". Monet varmaan muistavat tuon legendaarisen Kummeli-sarjan Possu ja Kärpänen -laulun, joka sattuvasti jää päähän soimaan pitkäksi aikaa kaikessa ärsyttävyydessään. ;)

Ilokseni huomasin myös, että kaikki komeat liljat eivät vielä olleetkaan kukkineet reissumme aikana, vaan komeimmat ovat vielä avautumatta. Pitänee koittaa ottaa joku räpsy jos olisi vähän kauniimpi ilma tulevina päivinä.
Gladiolukset olivat kivasti kasvattaneet lehtiin mittaa poissa ollessamme, mutta kukkavanoista ei vielä ole tietoakaan. Katsotaan, mitä niistä tulee vai tuleeko mitään.
 

2 kommenttia:

 1. Tummapapurikko ? Siis perhonen. Ekana tuli mieleen. Haapaperhonenkin on tumma, mutta on selkeesti isompi kuin noi sun mainitsemat. Kokeile kuvahaulla, jos jompi kumpi natsasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nollis! Sehän se kuvan perusteella oli, tummapapurikko. :)
   Haapaperhonen on tuttu ennestään, liian suuri tähän kohtaan, väärä kuvio eikä niitä täällä oikein näe.
   Blogistaniasta löytyy aina apu. :)

   Poista