sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lomamuistoja

Vuosi sitten istuimme Helsinki-Vantaan lentokentällä ja luimme monitorien uutisista, että Oslon keskustassa on räjähtänyt pommi tai pommeja. Utöya-uutisen kuulimmekin vasta myöhemmin...
Kaksi päivää myöhemmin Edinburghissa kävelyllä ollessamme luimme The Scotsmanin lööpistä, että Amy Winehouse on löydetty kuolleena asunnostaan.
Tuolloin tokaisin, että aina sattuu jotain kamalaa kun olemme reissussa. Tänä vuonna pidätettiin joku jyväskyläläisihme pommi-iskun suunnittelusta. Onneksi jäi suunnitteluasteelle...

Lomamatka meni nopeasti ja mukavasti. Hyvää ruokaa ja juomaa saimme yllinkyllin, samoin "sielunhoitoa" upeiden maisemien muodossa. Pari uutta paikkaa tuli nähtyä ja länsirannikolla, luoteessa olevasta Gairlochin kylästä tuli kyllä uusi suosikki vanhojen tuttujen joukkoon. Paikka oli positiivinen yllätys ja erityisesti hotelli, jossa majoituimme. Sitähän kun ei koskaan tiedä noista hotelleista, vaikka kuinka nettisivuilla näyttäisi hyvältä ja kehujakin olisi kirjoiteltu.

Sää suosi pääsääntöisesti lämpötilan ollessa noin 15-17 astetta. Vettä tuli ihan kuuroluonteisesti, mutta mitään jatkuvampaa sadetta ei ollut kuin silloin kun vietimme päivän Ylämaan kisoissa (Highland games) ja saapuessamme Edinburghiin paluuta edeltävänä päivänä. Voin kertoa, että molemmissa paikoissa satoi ihan saatanasti. Mutta onneksi se on vain varustelukysymys.

Edinburghissa vietimme tällä kertaa noin puolitoista päivää kun paluulento lähti vasta iltakymmenen aikoihin. Pääsimme todistamaan sikäläisen palokunnan ja poliisin toimintaa kun keskustassa oli ilmeisen hankala palo ja sulkivat kokonaisen korttelin sekä ajoneuvo- että jalankulkuliikenteeltä. Ostokset jäivät tällä kertaa ihan minimiin. Oikeastaan ostin vain sen aiemmin mainitsemani kirjan sekä halvan sateenvarjon Edinburghista, sillä siellä ei viitsinyt paarustaa vaellussadekamppeissa.

Joitain kuvia koitan laittaa jakoon jahka saan purettua niitä kamerasta. Nyt ei jaksa.

JälkiJuttu:
Huomenna töihin. Mihin katosi kolme viikkoa? Käsittämätöntä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti