perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kukkapostaus

Eli ne, joita ei voisi pienen pihani kukkapenkkien ja -ruukkujen kunto vähempää kiinnostaa, jättäkää lukematta. Tämä on nyt niin sanottu harrastepostaus. ;D
Kuten eilen iltamyöhällä lupasin, tässä räpsyjäni eilisillan auringonpaisteiselta pihalta.

Aloittakaamme siitä masentavimmasta. Eli ne perhanan gladiolukset... Lehteä pukkaa, vaan yhtään kukkavanaa ei ole näköpiirissä. Mahtaako tullakaan. Tulos tällä hetkellä näyttää huonolta viherkasvipöheiköltä. Katsokaapa vaikka:

Naapurit varmaan miettivät, että mihähän hamppua se akka siellä kasvattelee...

Joku saattaa muistaa mainitsemani alennusruusut äitienpäivän jälkeen. Uhkaus on tänäkin kesänä voimassa eli kun loppuu kukkiminen, niin ruusu saa lähetä. Yhden olen jo heivannut, se ei kauaa meidän menossamme kestänyt. Tilalle ostin kaksi (!) aleruusua (jotain äitienpäiväjäämistöä olivat) marketista. Ne ovatkin ihan kivasti kukkineet, mutta runsaat sateet ovat pitäneet huolen siitä, että tämän hetken kukinnot ovat suhteellisen "turpean" näköisiä ja sateen hakkaamia ruttoturpia. 

 
Possuruukussa majaileva ruusubegonia tykkää olostaan. Tuntuu, että mitä kuumempaa, sen kivempaa. Possusta ei näy enää edes korvia kun kauempaa katselee. Sitten laitetaan niitä ylpeydenaiheita näytille eli upeat liljani. :)
Tummanpunaiset ovat jo kukkimisen ehtoopuolella ja niissä on vain muutama nuppu avautumatta, mutta valkoiset vasta ovat aloitelleet kukkimistaan. Älkää kysykö lajikkeita, sillä en todellakaan muista. Siitä on niin monta vuotta kun olen ne ostanut ja istuttanut.

 Viikonlopuksi luvattiin hienoa säätä joten ehkä intoudun ottamaan lisää kuvia. Toivottavasti kenenkään mieli ei nyrjähtänyt moisesta viherpeukalopostauksestani.

JälkiJuttu:
Valittaminen kannattaa aina. Eilen kun postasin, että duunikone on syyllinen kummallisiin näkymiin, niin tänään kaikki näyttää taas hyvältä ihan kuin en mitään ongelmaa olisi ollutkaan. Ehkä byroon ionipipot vaistosivat, että saavat ikuisen kirouksen päälleen jos ei ala homma toimia... ;)

2 kommenttia:

 1. Sullahan on komea puutarha. Olen ihan vähän vihertävä kateudesta. Muu ei meillä juuri viherräkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Kuva ehkä valehtelee enemmän kuin live-versio. Kuvissa piha tosiaan näyttää isolta kun on otettu yksityikohdista kuvia. Pieni rivaripiha se kuitenkin vaan on. Olenkin sanonut, että kämppä on ihan ookoo-kokoinen, mutta piha saisi olla isompi, että frouva voisi toteuttaa itseään paremmin. :D

   Noissa liljakuvissa näkyy taustalla kuinka naapurin omenapuu notkuu raakileista ja oksat taipuvat meidän katajaraukkamme päälle (pitääkin ottaa siitä oma, erillinen kuva). Aiomme katkaista lupaa kysymättä ainakin yhden oksan siitä, mutta odottelemme ensin josko omenat kypsyisivät ja saisimme maistiaisia. ;)

   Poista