tiistai 24. heinäkuuta 2012

Laman merkkejä

Täyttelin eilen nettisurffauskiintiööni loman aikana tullutta vajetta ja vierailin mm. erinäisillä koirasivuilla pitkästä aikaa.

Kiinnitin huomiota mm. sellaiseen asiaan, että ainakin "omassa" rodussani (ja parissa muussakin) on tällä hetkellä paljon myymättömiä pentuja, siis jo reippaasti luovutusiän ohittaneita.
Tilanne voi toki johtua siitä, että tarjontaa on nyt enemmän kuin pitkiin aikoihin, mutta edellisen "ison laman" aikaan 1990-luvun alkupuolella tilanne oli sama.
Työttömänä tai lomautettuna olleet ihmiset huomasivat, että heillä on aikaa teettää koiranpentuja. Kun ostajia ei sitten oltukaan kartoitettu etukäteen, jäivät pennut kasvattajille käsiin ja epätoivoisimmat työnsivät pentuja sukulaisille ja tuttaville tai myivät puoli-ilmaiseksi kenelle vaan. 
Ja ymmärtäähän sen kun on rahasta tiukkaa, niin eipä siinä ensimmäiseksi lähdetä ostamaan monen sadan rotukoiraa etenkin kun tietää, että ei se rahanmeno siihen lopu. Päinvastoin, siitähän se vasta alkaa kun koiraa pitää rokottaa ja ruokkia, ja kaikenlaista tarvikettakin pitää hommata.
Sitä paitsi koirilla on tapana sairastua vakavasti tai loukkaantua silloin kun rahavarat niiden hoitamiseen ovat minimissään.

Skotlannin reissulla talouden alamäki näkyi siten, että verrattuna aiempiin reissuihimme, oli todella paljon kiinteistöjä myynnissä sekä toimitiloja tyhjillään ja vuokrattavana. Yllätys oli suuri kun johonkin tuttuun pikkukauppaan suunnatessa sai ovella huomata, että se olikin suljettu viime vierailun jälkeen.

Omassa työelämässä kiristetään vyötä määrärahojen kutistuessa kuin pyy maailmanlopun edellä. Lomautuksiin ei vielä olla jouduttu, mutta saattaa sekin olla edessä. Niinpä pitää olla tyytyväinen elämäänsä kun on työpaikka ja leivän tulo pöytään taattu. Siitäkin huolimatta, että mennyt loma tuntuu pois pyyhkäistyltä näin toisena työpäivänä ja mielessä väikkyy ajatus, että olisipa ihanaa elellä oloneuvoksettarena. ;)

JälkiJuttu:
Mikä vittu tätä bloggeria taas vaivaa???? 
Kun menen kenen tahansa blogiin, niin kaikki tekstit ovat vasemmassa reunassa näyttöä ja yläosa puuttuu kokonaan. Ja kaikki se (linkit yms.), mikä on ollut oikeassa reunassa, on sitten pötkössä siellä tekstien perässä vasemmassa reunassa. Ja ihan sama, mikä selain on kyseessä, samalta näyttää... Oletteko havainneet samoja ongelmia?
Tai sitten se on ihan konekohtainen juttu, pitääpä kokeilla kotoa muilla masiinoilla.  

2 kommenttia:

 1. Pakko on sanoa, että bloggeri on syvältä. Milloin mikäkin kohta viturallaan ja ainakin se on tosi usein väliaikaisesti not available. Perhana. Se ärsyttää kun vuorokauden viimeisellä tunnilla pyrkii tekemään postauksen eikä pääse edes katsomaan omaa kyhäelmäänsä :-/

  Liljat sentään kukkivat kuin henkensä edestä, vähän väriä tähän lamankurittamaan ja säiden hyljeksimään kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ja noita "service unavailable" -herjoja tulee vähän väliä. Näin viturallaan en kyllä muista näkymän olleen. Etenkin kun menin muokkaamaan omaa näkymää (halusin lisätä linkin), niin SIELLÄKIN näyttää siltä kuin olisin tällaisen kaikki pötköön -ulkoasun halnnut! Eikä millään pystynyt muuttamaan mitään. Är-syt-tä-vää!

   Liljat ovat ihania. Jostain syystä olen aina tykännyt niistä todella paljon, siitäkin huolimatta että joidenkin lajikkeiden tuoksu on suorastaan tyrmäävä. On ilo katsella niiden kukkimista omalla pihalla.

   Poista