keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tulihan sitä!

Lunta nimittäin tänne eteläänkin kuten fiksuimmat ovat jo huomanneet. Ja okei, mä myönnän, että maisema on valoisampi kun on vähän lunta, mutta ette te silti minusta mitään talvi-ihmistä saa. ;-P
Paria asiaa kuitenkin täytyy ihmetellä nyt kun on selvitty itsenäisyyspäivän humusta.
Yksi: Mistä näille meidän meteorologeille maksetaan? Siis maanantaiaamuna valtakunnan televisiossa meteorologi väitti silmät kirkkaana, että "ei tule lunta, ei varmasti. Hyvä jos joku räntäkuuro tulee." Kyllä mä väitän, että meillä ainakin tuli ihan rehellistä lunta sen jälkeen kun oli ensin tullut räntää... Ja se jäi maahan ja on siellä vieläkin.
Siippa sanoikin hyvin, että paras meteorologi tänä vuonna ensilumen suhteen on ollut laulaja Hector. Hänellähän on laulu nimeltään Ensilumi tulee kuudelta, ja aika tarkkaan se kello taisi olla kuusi kun räntäsade muuttui lumisateeksi. :)
Kaksi: Miksi talvi aina yllättää jotkut autoilijat? Tänä aamuna työmatkaliikenteessä oli edelleen niitä "rohkeita", jotka joko omasta mielestään ovat sääprofeettoja tai sitten ovat uskoneet näitä "oikeita sääprofeettoja" ja rikkoneet tieliikennelakia talvirengaspakon osalta. Siellä sitä sujuvasti mentiin kesärenkailla... kolmeakymppiä kuudenkympin alueella. Ja kuitenkin lain mukaan olisi pitänyt jo viikko sitten olla talvirenkaat alla.

Kunnianarvoisa säänarpomislaitoksemme väitti myös eilen illalla, että ei oo pakkasta tänään, ei. Jaa... meillä oli aamulla -6,5 astetta mittarissa. Että mitenkäs se sitten selitetään?
Arvaatte varmaan kuinka kivaa oli yrittää saada auton ikkunoista irti sitä jäätynyttä lumikerrosta, joka oli siis saanut tekeentyä kunnolla maanantai-illasta lähtien. Juu, just niin kivaa! Olisi pitänyt olla viisaampi ja käydä eilen kaapimassa kerros pois, vaan kun laiskotti eikä jaksanut vaivatutua.

Koirat ovat myös todellakin vanhentuneet. Peräkammarin poika on aina ollut talven lapsi (syntynyt joulukuussa) ja niinpä aiempina vuosina ensilumi on aiheuttanut kohtuullisen hepulin PP:n sielunmaisemassa. Nyt ei moista ole havaittavissa, ei, vaikka tänä aamuna olisi ollut juuri sopivan rapsakka hangentapainen, jossa olisi pienen koiranpojan hyvä kieriskellä ja kyhnyttää. Mummelilta osasin jo odottaa, että ei paljoa nappaa, mutta että PP:kin jo! Juniori puolestaan on kevään lapsi ja oikeasti vähän tosikko, joten se ei ole koskaan hoksannut, miksi nuo sen typerät asuintoverit sukeltelevat hangessa riemumielin kuin hylkeet. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti