torstai 19. kesäkuuta 2014

Viisas

Siinäpä onkin pulma, että kuka on viisas ja kuka ei. Kirjaviisaus on ihan erilaista kuin "maalaisjärki".

Itselläni tuota kirjaviisautta ei varmasti olen niin paljoa kuin voisi olla, sillä en ole mikään pänttääjätyyppi saati että olisin kovasti koskaan rakastanut knoppien opettelua kirjoista. Ei, edelleen olen enemmän tekijä kuin lukija. Ja vielä valokuvamuistilla varustettu, niin arvaatte ettei se luettu ole aina kovin helposti päähän jäänyt. Sitä vastoin mieleen on kyllä piirtynyt se, missä kohtaa kirjaa joku kuva tai tieto on... Taidan siis olla tyhmä, sillä taatusti en pärjää tietovisoissa, joissa pitää tietää jonkun ouagadougoun olympiavoittaja lajissa x vuonna y.

Maalaisjärkeä väitän minulla olevan sekä kykyä ja taitoa tehdä konkreettisia asioita ja selvittää arkipäivän ongelmia. Minusta ei varmaankaan saa henkevää ja filosofista väittelyseuraa monen tunnin teoriakeskusteluihin, mutta pyydä minua tekemään jotain konkreettista, niin taatusti ainakin yritän.

Eräänlaista viisautta lienee sekin, että tietää koska kannattaa pitää turpansa kiinni, vaikka kuinka vituttaisi. 
Itselleni tässä päivänä muutamana sattui varsin huono aamu ja blogistaniakierrosta tehdessäni tuntui siltä, että vähintään joka toisessa blogissa oli jonkun sortin besserwisseröintiä, ylenkatsomista ja muiden vähättelyä. Jos ei itse tekstissä niin ainakin kommenteissa. Ärsyynnyin monta kertaa, mutta olin "viisas" ja jätin kommentoimatta ja tarttumatta.

Olin myös todella fiksu, filmaattinen ja viisas kun hoidin juhannuksen ruokaostokset eilen, jo aamupäivällä. Eipä tarvitse/tarvinnut tapella ruuhkamarketissa sipulinipusta ja makkarapaketista hampaat irvessä vaan levollisin mielin kaikessa rauhassa hoidin ostokset. Otsasuoneni ei pullistunut kuin yhden kerran, mutta sehän ei ole mitään normaaleihin viikonloppuruokaostoksiin verrattuna. ;)

JälkiJuttu:
Go Hollanti! (vaikka myönnän, että huonosti eilen pelasivatkin)
Goodbye Espanja, ei tule ikävä. Ja isot propsit Chilelle! Hyvin pelattu, kuka olisi uskonut etukäteen. :)

************
Tämä oli muuten 555. postaus tässä blogissa. :)

2 kommenttia:

 1. Hyvää Juhannusta rakkaalle Kuninkaalliselle!

  Aljohin kanssa tyhjennetään jääkaappia ja tuijotetaan toisiamme - siinä on sitä jotain ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se meni täälläkin, syödessä ja maatessa, se juhannus.

   Toivottavasti Aljoh voi paremmin eikä kyse ole mistään parantumattomasta. :-/

   Poista