keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Hillitty

Hienot ihmiset ovat aina hillittyjä eivätkä näytä tunteitaan julkisesti. Joo-o, tuon määritelmän mukaan minä en ole hieno ihminen (enkä ole koskaan sellaista itsestäni kuvitellutkaan). ;)
Toki ihmisellä pitää olla käytöstavat ja ainakin minä omassa työssäni joudun useinkin hillitsemään itseäni, sillä verenihän on helposti kuohahtavaa sorttia ja välillä tekisi mieli sanoa kovinkin suoraan aatokseni. Tempperamenttini perusteella voisi luulla minussa olevan ripauksen latinoverta. 

Osaan siis olla hillitty ja tarvittaessa arvokaskin, mutta haluanko sitä onkin sitten ihan eri asia.
Mitä siitäkin tulisi jos kaikki olisivat hillittyjä ja korrekteja eivätkä koskaan sanoisi tai näyttäisi sitä mitä oikeasti ajattelevat tai tuntevat. Aika kuivakkaa ja täynnä väärinkäsityksiä olisi maailma sanon mä.

Eipä taida tästä tämän enempää irrota kun en väkisinkään viitsi vääntää. Taidan sen sijaan lähteä vääntämään itselleni jotain salaattia myöhäiseksi lounaaksi jotta jaksan lähteä hellaostoksille.

Lopuksi ilahdutan teitä komeasti kukkivalla Paavalinkukallani. Se on tällä hetkellä ihan hillitön! ;)


8 kommenttia:

 1. Minä taas olen sellainen luonnostani hillitty (väittävät jotkut) ja kun kuohahtaa, niin kyllä on silloin ihmisillä ihmettelemistä. :P

  Todellakin hillitön kukka! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuollaiset hillityt sitten mykistävät kaikki kun kuppi lopulta menee nurin. ;D
   Toista se on näin meikäläisellä kun on tasainen luonne eli aina vihainen. :D

   Suorastaan pelottaa tuo kukka kun kukkimiselle ei näy loppua. Sehän pusersi joskus viime syksynä pari käppänää kukintoa ja olin jo silloin onnessani siitä, että se kukki. Kevättalvella iskin uuteen multaan ja arvelin, että seuraavaa kukintaa ei tule kovin pian jos koskaan, mutta sehän ihan hulluksi heittäytyi. Olen saavuttanut siis mummoni tason ja saantu saintpaulian kukoistamaan! :D :D

   Poista
 2. "Mitä siitäkin tulisi jos kaikki olisivat hillittyjä ja korrekteja eivätkä koskaan sanoisi tai näyttäisi sitä mitä oikeasti ajattelevat tai tuntevat."

  - Ööh, Japani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja mietitääs hetki mitä siitä seuraa. Esim. tsunami & Fukushima -katastrofin hoito ei sujunut ihan niinkuin Strömsössä juuri tuon hierarkkisen ja hillityn kulttuurin vuoksi. Että jos joku olisi uskaltanut sanoa vähän isommalla äänellä senkin uhalla, että menettää kasvonsa, niin tilanne olisi voinut olla parempikin...

   Huomaa, että en ole suuri japanilaiskulttuurin ystävä. Haluan nähdä räiskyntää ja tunteen paloa. ;)

   Poista
  2. Olosuhteisiin nähden japanialaiset ihan hyvin hoitivat tsunamin tuhot: muu maailma alkoi kerätä avustusrahaa kasaan, mutta japanilaiset siitä kieltäytyivät ja sanoivat hoitavansa homman itse niin kuin niin monta kertaa aiemminkin. Tuloista lähtee erillinen tsunaminkorjaus -vero, ja se on 10 vuotta ja romut on korjattu veks ja uudet pykätty tilalle. Ydinvoiman suhteenkin otettiin opiksi. Sen sijaan karibian alueella vastaavaa tapahtuessa lähdetään ensin ryöstelemään kaikki mikä irti lähtee ja sitten odotetaan että toiset tulisivat korjaamaan kaiken.

   Muutenkin pidän enempi kulttuurista jossa ei kosketeta tuntemattomia ihmisiä, ei kailoteta puhelimeen metroissa, kunnioitetaan toista ihmistä. Jurotuksen ja hienovaraisuuden ero on hiuksen hieno, mutta kyllä toimii minulle paremmin kuin etelämaalainen kovaääninen selittely ja käsillähuitelu.

   Poista
  3. Mjooh, mä en tarkoittanutkaan katastrofin rahallista yms. jälkihoitoa vaan sitä alkukaaoksen päätösten hitautta, koska pitää noudattaa tiettyä hierarkkiaa eikä tietyssä asemassa oleva saa ajatella saati toimia itse, vaikka tilanne niin vaatisikin.
   Ja ei, en ihannoi mitään Karibiansaaren valtiomalliakaan. :)

   Mä oon sellainen halailija-tyyppi, että tasan aiheuttaisin suurta pahennusta sillä ilmansuunnalla. ;)

   Poista
 3. Latinokuninkaallinen!!

  Kyllä se on parempi päästellä silloin kun siltä tuntuu sillä jos kerää liikaa takaraivoon, niin sitten sitä purkausta saadaan todennäköisesti lukea Alibista. Noin yleensä, en tarkoittanut teikäläistä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, juu, varmasti. :D

   Niin, kyllä välillä täytyy voida sanoa asiat niin kuin ne ovat. Ja eihän sitä tiedä jos oikein kauan patoa kerryttäisin, niin voisin Alibin sivuille päätyäkin. ;D
   Vieläkös sellainen lehti muuten ilmestyy?

   Poista