keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Helvetin harakat!

Pienissä ympyröissä ovat meikäläisen elämän eväät tällä hetkellä. Jännittävimmät asiat päivissä ovat joko se, mihin aikaan päivästä kulmakunnan kolme kauhuharakkaa pälähtävät pihaan rääkymään (jolloin päästän VV:n irti) ja se, oksentaako PP vai ei.

Viikko on näköjään vierähtänyt edellisestä postauksesta. Ehkäpä se vain kertoo siitä, että ei ole mitään kerrottavaa. Paitsi se, että olen lopen kyllästynyt tähän ainaiseen vesisateeseen ja kylmään ilmaan. Edes tilli ei kasva kunnolla ryytimaassa, perkele!

Olen loman tarpeessa.
Vaan kas, kahden viikon päästähän tässä pääseekin reissuun, joten pidän suuni supussa ja yritän olla valittamatta kaiken aikaa.

Viime viikolla taisin mainita, että PP on kipeä ja maalailin jo sitä viimeistä hetkeäkin. Maanantaina hermoni petti ja soitin eläinlääkäriin. Arvelin, että en voi lähteä reissuun jos koiralla on tuollaisia epämääräisiä oireita, saati että laittaisin sen hoitolaan.
Onneksi taikanäppi-eläinlääkärilläni oli meille aikaa heti maanantaina. Diagnoosiksi saimme suolistotulehduksen ohutsuolessa ja epäilyn lievästä haimatulehduksesta. Huh!
Toivottavasti kuuri puree ja mystinen pulauttelu loppuu. Ainakin koira on nyt jo pirteämmän ja levollisemman oloinen. Saanen siis rauhassa lähteä reissulleni.

**************

Pride-viikon kunniaksi Teema esittää kaikenlaista aiheeseen sopivaa ohjelmaa.
Katsoin Stephen Fryn kaksiosaisen dokumentin homofobiasta eri puolilla maailmaa. Jos kiinnostaa ja meni ohi, niin sehän löytyy luonnollisesti vielä Areenasta. Tässä linkki ensimmäiseen osaan.

Dokumentti sai minut sekä äärettömän hämmästyneeksi että hyvin surulliseksi siitä syystä, että nykymaailmassa on vallalla kovin paljon kivikautisia käsityksiä seksuaalivähemmistöistä. Erityisesti Ugandassa tehdyt haastattelut olivat jotenkin ihan omaa luokkaansa, samoin Pietarissa haastateltu "puolipappi".
Väitän, että nämä kaikista kirkasotsaisimmat eivät varmaankaan tunne henkilökohtaisesti yhtään seksuaalivähemmistöön kuuluvaa ihmistä.

Yllättäen (not) persujen parista sitten kuului myös se odotettavissa oleva älähdys, että ei sovi Teeman näyttää tällaista homostelua kanavan täydeltä ihmisille. Että YLE ottaa kantaa sukupuolineutraalin avioliiton puolesta. Sama heppu loihe tänään lausumaan (iltapäivälehden mukaan), että jalkapalloilijat eivät saisi halailla ja pussailla toisiaan maalinteon jälkeen kun sellaista sitten lapset näkevät (ja varmaan turmeltuvat myös)... hohhoijaa...

Jos jatkossa joskus erheydyn pitämään itseäni ahdasmielisenä, palautan mieleeni nämä pari edellä mainittua esimerkkiä ja voinen todeta, etten ole ahdasmielisyyttä nähnytkään itsessäni. ;)

6 kommenttia:

 1. Meidän takapihalla on jäljistä päätellen höyhennetty harakka. Onkohan sillä jotain yhteyttä siihen, että aiemmin linnustajana kunnostautunut kissa puklailee pitkin lattioita??

  Niin, nämä tiukkapipoiset... Mikä ihme poliitikkoja oikein vaivaa?! Minä ajattelin myös ryhtyä tiukkapipoksi ja seuraavien vaalien tullen tarkistaa suurennuslasilla ehdokkaiden aivoitukset, jotta en vahingossakaan anna ääntäni millekään homofoobikolle tai edes sellaisen kaverille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea kissa tai hyvä väijyjä! Eihän tuo koira kiinni harakkaa saa, mutta ajaapahan pois tavaroita ronkkimasta.
   Meillä on täällä sellainen kolmen harakan kopla, joka terrorisoi lähiympäristöään ja rosvoaa toisten lintujen pesiä. Taitavat olla jotain vanhojapoikia kun on aikaa moiseen.

   Joo, vaikka olen aina yleisellä tasolla katsellut ehdokkaiden kannat ennen valintaani, tuli vähän sellainen olo, että ehkä pitää tarkemmin katsella seuraavalla kerralla. Ei sillä, että nyt noita mainitsemani kaltaisia persuja edes äänestäisin. ;)

   Poista
 2. Voi ristus! Mun täytyy huomenna perehtyä noihin mainitsemiisi foobikkoihin ja kommentteihin. Huokaus! Jos tuttavapiirissä ei ole yhtään seksuaalista vähemmistöä edustavaa ystävää tai tuttavaa, pitäsi ehkä kieltää asian kommentointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo ettei otsasuoni ratkea kun katselet dokkaria... Oli välillä sellaista juttua, että huhhuh.

   Hyvä idea! "Todista, että tunnet homon, niin saat oikeuden kommentoida". Kannatan lämpimästi. :)

   Poista
 3. No, katsotaan nyt kuinka sen tasa-arvoisen avioliittolain käy syksyllä eduskunassa. Valiokunnan äänestys ei vielä onneksi ratkaise. Mutta noita katselin minäkin mistä kirjoitit, enkä ihmettele yhtään. Aina löytyy ihmisiä, jotka moisia poliitikkoja äänestävät. Valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se ratkaise, mutta pelkään, että osoittaa eduskunnan yleistä henkeä. Vielä kun joku kertoisi minulle, että keneltä se tasa-arvo avioliittolaissa on pois, niin voisin ehkä yrittää ymmärtää vastustusta (luultavasti en ymmärtäisi kuitenkaan).

   Olet oikeassa, jokuhan ne kaikenmaailman oinoset on sinne eduskuntaan äänestänyt. Kansan syvät rivit jne... Surullista.

   Poista