perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ihmepuu

Haapa on todellinen ihmepuu. Se kun pääsee kasvamaan tietyn kokoiseksi, niin sitä ei tapa mikään. Saattaisi selvitä ydinräjähdyksestäkin yhdessä rottien ja torakoiden kanssa.

Meillä on paljon haapaa tuossa lähimetsässä ja niinpä omaankin pihapiiriin aina silloin tällöin yrittää joku haavankuikale pesiytyä.
Keittiön ikkunan alle, tuonne angervopuskan sekaan, pääsi yksi haapa pesiytymään. Yhden kesän aikana kiskoin sitä haavanalkua moneen kertaan pois ja joka kerta kuvittelin sen tappaneeni. Ei, aina vain uudestaan pukkasi esiin kunnes suivaannuin ja kaivoin lapiolla ihan jokaikisen juurenpalan minkä löysin. Siihen loppui sen haavan yritys vallata ikkunani edusta.

Vaan olisi kivaa jos tämän verenpisarani saisin puuna. Siinä olisi ohikulkijoilla ihmettelemistä ihmepuussa kerrakseen ja se olisi varmasti todella kaunis puuna kun se on kaunis tällaisena amppelikukkanakin.  Roskaa toki tulisi paljon... hmmm... Ehkä en haluaisikaan sitä puuna kuitenkaan.

My pride and joy
JälkiJuttu:
Lämmin ja kostea ilma on tehnyt tehtävänsä myös mehikasvipenkissäni. Ne ovat riehaantuneet aivan vallattomasti kasvamaan. Otan kuvat näytille kunhan ensin siistin sitä yhtä ryökälettä, joka yrittää omia koko penkin itselleen.
Atsaleassakin ensimmäiset kukkaset ovat jo auenneet. Ja se on aivan yhtä kaunis kuin viime vuonnakin, mutta tuplasti isompi. 
Liljakukkojen suhteen taidan olla johdossa, aikakin olen saanut todella monta pyydystettyä. Nyt ne on aika helppo vielä napata kun kukkien varret ovat sen verran lyhyet, että eivät pysty levittäytymään suurelle alalle. Minulla on myös suuri suunnitelma laittaa koko liljapenkki uusiksi syksyllä ja huolehtia, että reunalla on "myyränkarkottajia" riittävästi. Sen verran näkyy verottaja penkissä käyneen, että yhtä komeaa kukintoa ei ole tälle vuodelle luvassa kuin esim. viime kesänä.

Kotona ollessa sitä näköjään myös laiskistuu lounaan suhteen. Itse söin tänään kolmatta päivää tiistaina tekemääni broileri-pasta-salaattia eikä edes käynyt mielessä, että olisin siihen jotenkin kyllästynyt. Ihan hyvää se on edelleen, ryyditettynä omatekoisella salaatinkastikkeella. Vielä sitä salaattia on vähän jäljellä ja luulen, että syötän lopun Siipalle illalla... ;)

Lounaalla tänään, ja eilen, ja edellispäivänä...

4 kommenttia:

 1. Salaattipainoitteiselle safkalla täälläkin mennään koska ei näillä lämpötiloilla jaksa syödä raskasta ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kauheasti jaksa. Viikonloppuna syötiin yömyöhällä kun oli vähän viileämpi.

   Poista
 2. Haavan taimia meillekin leviää tuosta lähimetsiköstä. Ne pienet alut saa kuriin Roundupilla suihkuttamalla (lehtiin). Tosin se vaatii muutaman käsittelyn, mutta tehoaa kyllä. Pari viikkoa niin olivat ruskeita kuolivat. Jos et halua mitään kemikaalia käyttää, niin sitten ei auta kuin ikuinen kitkeminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, roudup on ystävä. :)
   Tuo haavankuikale, joka änkeytyi keittiön ikkunan eteen, ehti niin isoksi, että sitä ei enää roundup tappanut.
   Minä riehun pihalla säännöllisesti rounduppia suihkutellen. ;D

   Poista