perjantai 7. maaliskuuta 2014

Savi

Tämä kotimme on rakennettu savimaalle, rossipohjan päälle. Eipä siis ihme, että ekana asuinvuonna tehdyssä radonmittauksessa ei löytynyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Se on tosin hieman hassua, sillä suoraan keittiönikkunan edessä kohoaa korkea graniittikallio ja kalliomaastoa jatkuu pidemmällekin. Vaan sopiva "rajamaa" ilmeisesti on tässä kohdalla. Ja tarpeeksi täyttömaata tukahduttamaan kaikki mahdolliset radonin yritykset...

Muistan kun kävimme ensimmäisen kerran tulevaa kotiamme katsomassa, ihan vaan ulkopuolelta, sillä olimme vasta nähneet ilmoituksen emmekä halunneet tehdä mitään ennen kuin olisimme nuuskineet hieman ympäristöä. Niinpä se oli joku lokakuinen päivä kun kävimme byggan reunalla seisoskelemassa ja miettimässä, että haluaisimmeko asua täällä.
Kengät savessa poistuimme paikalta varmoina siitä, että tässä on uusi kotimme. Ja niinhän se olikin. Kertaakaan en ole kyseistä ostosta katunut. Ainoastaan toivoisin hieman isomman pihan ja enemmän säilytystilaa. ;)

JälkiJuttu:
Kohta on ensimmäinen vuorotteluvapaaviikko lusittu, noin työajan puolesta. Mukavasti on aika mennyt, etenkin kun on hoidossa tuo punainen paholainen jonka veivaamista VV:n kanssa on ollut mukava seurata. Täytyy myöntää, että tappeluiltakaan mielipide-eroiltakaan ei ole vältytty. Erityisesti kun terroristineidot ovat hippasen väsyneitä, kääntyy leikki helposti totiseksi torvensoittamiseksi... Vaan ilman vaurioita on vielä selvitty.
Hikikävelynkin olen joka päivä tehnyt, mutta tänään annan särkeville jalkaparoilleni lepopäivän jo senkin takia, että ulkona käy helvetillinen hiivari. Mutta maanantaina taas mennään ekstralenkkiä VV:n kanssa niin, että hippulat vinkuvat ja hiki lentää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti