keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Muuttolintu

Muuttolinnuista en paljoa tiedä kun olen todella huono lintutunnistaja. Siellä linjalla talitintti ja käpytikka mennään. Mikä sekin on toki parempi kuin Siipan pieni lintu, keskikokoinen lintu ja iso lintu. ;)

Käpytikalla kuitenkin taitaa olla kevättä rinnassa. Sen verran innokkaasti on eilen ja tänään kopistellut puunrunkoja ja kiljunut mennessään. 
Ilma on harmaa, mutta plussalla mennään. Eiköhän tämä tiedä lähtöä viimeisille lumille ja jäille.

JälkiJuttu:
Saimme eilen vieraaksemme punaisen paholaisen loppuviikoksi. Meno on välillä sen verran hurjaa terroristikakaroiden kesken, että pakko on vähän rajoittaa. Yölläkään ei laskeutunut rauha maahan ennen kuin laitettiin herrasväki kahta puolta oviaukkoa ja väliin verkko.
Taidankin lähteä kohta tainnuttamaan niitä kävelylenkin merkeissä.

Yritin ottaa kuvan painikaksikosta, mutta kaikista tuli ihan tärähtäneitä, siis kuvista... Jatkan yrityksiä. ;) 

2 kommenttia:

 1. Minun lintutuntemukseeni kuului pitkän aikaa vain erivärisiä talitinttejä: se perinteinen (ainoa oikea) talitintti, valkoinen talitintti, ruskea talitintti, iso musta talitintti jne.; tämä oli jo ihan yleinen vitsin aihe. Sitten kun laitoimme lintulaudan takapihalle työhuoneeni ikkunan eteen, aloin kiinnostua linnuista enemmänkin ja googletella niitä sitä mukaa, kun uudennäköistä tirppaa tuli näköpiiriin ("kotipihan yleisimmät linnut" tms. on useimmiten vallan riittävä hakusana). Nyt lähtee jo sujuvasti viherpeipot, kuusitiaiset, järripeipot ja monet muut. Taannoin piti kuitenkin turvautua appivanhempien apuun, kun kuusiaidassa pönötti vallan eksoottisen näköinen siivekäs - kävi ilmi, että se oli varpushaukka, vanha herra jo ja siksi hieman poikkeavan värinen, ja kun tarkemmin katselin ikkunan läpi ottamiani kuvia, huomasin, että yksijalkainenkin se haukka taisi olla. Kyökkiornitologia on parhaimmillaan ihan jännää puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh! Tunnistuksesi oli kuitenkin monipuolisempi kuin Siippani. ;)

   Joo, jos olisi lintulauta, niin varmaan sitä enemmän kiinnittäisi huomiota ja oppisi tuntemaan muutakin kuin ne tintit, varpuset ja harakat. Ehkä pystytän bongaustuolin tuohon metsänreunaan kesäksi. :)

   Poista