maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kalenteri edistää

Tänä aamuna iloisin mielin käänsin lehmäkalenteristani esiin uuden kuukauden ja suunnittelin poikakalenterista kuvan ottamista. Sanoin jopa ääneen, että millaisiahan aprillipiloja tänä vuonna on.

Sitten yhtäkkiä tajusin, että tämä päivähän on vielä maaliskuuta! Hittolainen, meinasitte saada kalenteriherkun etuajassa! No, kuva on otettu, joten voin ajastaa kuvan tulemaan näkyviin aamutuimaan. Itsehän varmaankin vetelen hirsiä iloisesti ainakin ysiin asti.

JälkiJuttu:
Kylämme mopoikäinen nuoriso on näin kevään kunniaksi herännyt uuteen harrastukseen. Nimittäin ovat keksineet muodostaa lauman tuonne mäen päälle metsään virkistysalueelle ja virittävät sitten nuotion. Nuotioon otetaan puut tietysti sieltä metsästä ja eilen näin poikien reippaasti kaatavan jotain pikkupuuta. Ensin se notski oli tuossa suoraan kallion päällä, mutta sittemmin ovat siirtyneet vähän syvemmälle metsään.
Tätä on nyt jatkunut kohta viikon päivät ja voin kertoa, että on useammin kuin kerran pinna kiristynyt moporallin raikuessa edestakaisin kun koiria lenkittää. Osa räkänokista osaa sentään vähän hiljentää koirien kohdalla, mutta osa painelee kahva kaakossa surutta. Puhumattakaan siitä, että se avotulen teko kaupungin virkistysalueelle ei taida olla ihan sallittua.
Kohta pitänee soittaa Kissalan pojat paikalle jos ei muu auta. Ärsyttää, olen siis vanha. ;) 

4 kommenttia:

 1. Kannattaa ottaa muutama harjateräksen pätkä mukaan koiralenkille ja kun aivoton äpärä viilettää mopolla ohi, niin roiskaise harjateräksen pätkä pinnojen väliin. Sparta opettaa ja koiranomistajat rulettaa. Ei se kypärä (jos sitä nyt edes on) ole kunnolla kiinni ja kuutisen viikkoa niskatuissa hiihteleminen hillitsee kummasti ajohaluja. Tämä ihan näin ihmisystävälliseksi luokitellun sosiopaatin neuvona. Meillä täällä korvessa kun ei käytetä harjateräksen pätkiä vaan heitetään suoraan talikolla ja tästä syystä mopoilu täällä on historian hämäriin jäänyt harrastus eikä kylällä näy muutenkaan ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauhee... Sais varmaan jonkun tapposyytteen kun tollasta ryhtyis tekemään. Mutta kuulostaa kyllä houkuttelevalta. ;)
   Vaan en mä tiedä onko noissa nykyisissä skootterin näköisissä mopoissa edes pinnoja joiden väliin palikkaa heittää...

   Poista
 2. Mulla avautuu parvekkeelta myös näkymä kalliolle, jossa kesäaikaan nuoriso käy ryyppäämässä joka ilta. Ja jos eivät ryyppää, niin mopojen kokoontumisajat nyt ainakin järjestetään. Kaikkihan siellä on jo sotkettu ja rikottu, mutta nuotion ne silti vielä virittelevät ja istuskelevat sitten ilmeisesti kalliossa. Kerran oli rappumme oven edestä pöllitty se rappuralli mihin enimmät paskat pyyhitään, se löytyi kalliolta. Olivat ilmeisesti rillanneet makkaransa siinä. Nuorisoa ne pääsääntöisesti on, mutta kyllä siellä vanhempaakin väkeä käypi. Yhtenä kesänä sieltä kantautui monena iltana sellainen epävireinen käyrätorven soitanta, se oli jo sikailua. Ja senkin huomaa että kevät on jo tuloillansa, kun joku huumekööri siellä perjantaina poltteli niin että koko metsä lemusi. Toivottavasti eivät ole naapurini, kun siellä tuntuu välillä juuri semmosta sakkia käyvän.

  Nii ja oonhan mä itekin käynyt muutaman kerran siellä kalliolla kännäämässä. Onhan se ihan kiva paikka lämpimänä kesäiltana, joskin hyttysten suosiossa on myös, ja pyllerihän semmosessa kovassa kalliossa puutuupi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäaikaan jotain kaljaporukoita tuollakin satunnaisesti käy heilumassa. Mä aina sydän syrjällään odotan, että koska tömähtää joku alas tuohon keittiön ikkunan alle ja saa soitella ambulanssia tai monosta paikalle.
   Onneksi tämä meidän kallio on edes jonkun matkan päässä tuolta "hermokeskuksesta", jäävät tenukepit useinmiten heti Alepan vieressä olevan matalamman kallion päälle kännäämään kyiden kanssa. ;)

   Juu, perse puutuu, mieluummin istun omalla pihalla/parvekkeella mukavasti pehmustetussa tuolissa. :D

   Poista