lauantai 24. marraskuuta 2012

Täysi mulkku vai jotain muuta?

Renkaanpotkija onkin osoittautunut melkoiseksi tapaukseksi... Sellaiseksi, että olen ihan aidosti pohtinut, onko hän täysi mulkku naiivi idiootti vai sovinisti? Tai siis, kuvitteleeko se heppu, että mua voi kusta linssiin miten vaan koska olen nainen?

Antakaas kun avaudun, silleen kunnolla ja kertomalla koko stoorin.

Noh, koeajon jälkeen, vieläpä samana iltana, sain häneltä sähköpostia, jossa hän kertoi "kavereiden" suosittelevan isommalla moottorilla ja turbolla varustettua versiota. Että mikä olisi hintani katsastamattomana versus katsastettu. 

Vedin henkeä ja päätin vastata vasta seuraavana päivänä, mikä oli varmaankin meikäläiseltä ihan järkevä veto.
Eilen sitten vastasin hänelle, että isommaksi moottoriksi turbolla en nyt pysty muuttumaan, vaikka se varmaan kivaa olisikin. Kerroin myös, että katsastus ei kyseisessä hopassa ole koskaan ollut ongelma, vaan pikemminkin päinvastoin. Viime talvenakin katsastusmies oikein kehui kuinka hyvin pidetty ja hyväkuntoinen hoppa on. Myöskään katsastuksen hinta ei voi olla kynnyskysymys, mutta hyvän tahdon eleenä olen valmis tinkaamaan pyyntihinnastani X sataa euroa. Ja huomautin, että leimaa on jäljellä vielä reilusti. Eli tarkoitin sitä, että minulla ei ole mitään intressiä autoa nyt katsastaa kun ei kerran ole mikään pakko. 

Eipä aikaakaan kun sain vastauksen, jossa kertoili miettivänsä asiaa kunhan pahin muuttohässäkkä on ohi. Olivat juuri muuttaneet ja saaneet viimeiset tavarat kuulemma siirrettyä uuteen asuntoon.
Vastasin, että ottakoon yhteyttä kun ehtii ja on pohtinut asiaa.

Noin tunnin kuluttua Renkaanpotkija soitti. Satuin olemaan työpöytäni ääressä eli siviilikännykkäni saapuvilla, joten vastasin. Kyseli, että sattuisinko olemaan kotona. Sanoin, että en, vaan töissä olen tiukasti. Hän sitten ilmoitti ajelevansa pihaamme näyttämään vaimolleen autoa. Että on pehmitys käynnissä. Tuumin, että ihan vapaasti, siellä se seisoo, mutta minä en nyt jouda paikalle esittelemään hoppaa puoliskolleen. Eikä kuulemma tarvinnutkaan.

Eipä aikaakaan kun taas soi puhelin ja taas kyseltiin yhtä ja toista. Uskalsi sentään epäillä, että häiritsee työpäivääni... Kerroin, että en vastaa tähän puhelimeen jos on jotain tähdellistä meneillään työn saralla.

Illalla sitten sain tyypiltä sähköpostia, joka suorastaan räjäytti tajuntani. Eikä millään hyvällä tavalla... Viestissä luki:
Pitkän ja tiukan tinkimisen jälkeen, minä X euroa ja sinä Y euroa, jota tässä on nyt turha toistaa, päädymme hintaan Z euroa. Maksan heti W euroa ja saan auton käyttööni voidakseni hyödyntää sitä loppumuutossa ja lopullinen kauppa tehdään allekirjoituksineen ja luovutuksineen vaikka ensi viikon lauantaina tai sunnuntaina.     
Mä olin ihan, että mitä vittua??!! Että joko tämä oli todella huono vitsi tai sitten heppu kuvittelee voivansa sanella minulle ehtoja. Ja hänen tarjoamansa Z euroa oli vielä monta sataa vähemmän kuin minun vastaantulohintani aiemmin. Ja hei, juu varmaan annan jollain epämääräisellä summalla autoni viikoksi ventovieraan ihmisen käyttöön. Että pitääkö se tyyppi mua ihan idioottina vai onko se itse ihan idiootti?

En ole vastannut. Olin ajatellut vastata tänään, mutta koska tyyppi yritti soittaa jossain kohdassa päivää (en vastannut), päätin että muhikoon liemissään vielä huomiseen asti. En ole vielä osannut päättää, tituleeraanko häntä vuoden koomikoksi vai idiootiksi...

Mielessä kävi, että tyyppi taitaa pitää minua jossain määrin epätoivoisena ja että olisin tilanteessa jossa on pakko saada auto myytyä hinnalla ja keinolla millä hyvänsä kun kuvittelee, että moiseen suostuisin. Ja toisekseen, eikös se muutto tullut jo tehtyä, viitaten aikaisempaan viestiinsä...? Ei perkele, sanon mä.

Pysykää kanavalla, jatkoa varmaankin seuraa. Ja jos kauppa kaatuu tähän, niin antaa mennä vaan!

12 kommenttia:

 1. Jestas mikä dille! Ei kai joku oikeasti kuvittele saavansa mitään tuolla tyylillä?! Ja tokihan annat auton käyttöön jollain pikku etumaksulla ja plaa plaa. Joskus mietin, että ovatko ihmiset oikeasti noin tyhmiä (veikkaan, että osa oikeasti on!) vai luulevatko, että muut ovat (koska heidän ideansahan ovat tosi hienoja!).

  Joo, älä vastaa sille heti! Pidä hetki sitä järjenjättiläistä jännityksessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Mun yks kaveri sanoi, että se varmaan luulee voivansa vedättää koska olen nainen... Paljon mahdollista.

   Ja se olis saanut jonkunlaisen (vittumaisen) vastauksen tänään jos ei ois sortunu soittelemaan. ;)
   Siippakin jo hiilestyi ja sanoi, että voi puuttua asiaan. Mä tuumasin, että sittenhän se vaan todistaa "teoriansa" oikeaksi. Ei raukka äijä tienny, että rupes sössäämään väärän muijan kanssa. ;)

   Poista
 2. Ai saakeli, nyt kyllä kärvennät sitä luikkua jos vielä ottaa yhteyttä. Jos kehtaa. Härski on, kieltämättä. Moiseen ei nainen pystyisi.

  Tai joo.... hevoskaupoista kuulee usein hupaisaa tarinaa. Pyydetään hevonen parin kuukauden koeajalle, noin satasen vakuusmaksulla, täysine varusteineen.

  Tuskin maltan odottaa mitä tästä hoppakaupanteosta vielä kehkeytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetin nyt vastauksen tuohon idioottisähköpostiinsa. Oli ihan pikkusen vaikeeta kirjoittaa asiallisesti... Tituleerasin suurinpiirtein vuoden koomikoksi. ;)

   Hevoskaupat taitavat olla ihan samanlainen maailma kuin autokauppakin. Sillä erotuksella, että hevoskaupoissa on valitettavasti kyseessä elävä olento.

   Poista
 3. Unohda koko mulkku. Oikeesti. Tunnen tuollaiset tyypit, jos myyt autosi (tietenkään et anna sitä ennenkuin koko summa on maksettu) niin saat varustautua pitkälliseen helvettiin (siiten kun se kusipää ei tarvitse enää muuttoonsa ja muihin menoihinsa sitä) erilaisista vioista ja kaupan purkamisen välttämättömyydestä, aina raastuvalla uhkailuun asti. Lyhyt ilmoitus sille että myyt sen sellaiselle jolla on oma päätäntävalta ja ennen kaikkea rahaa maksaa vaadittu summa. Älä herran tähden tee kauppoja, en kestä lukea sun kärsimyksistä - ei kai sulla niin polttava tarve ole päästä siitä autosta eroon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietkö, mä mietin ihan samaa, että tekeeks se kaupat (kun tää sen "vuokraamisajatus" ei toiminut) ja sit viikon päästä kun on ajanut sen rusinaksi jonkun tolpan ympärille, yrittää purkaa kaupan.

   Ja ei, ei ole mitään pakottavaa tarvetta päästä siitä eroon. Ei se mua haittaa, että seisoo tossa "varalla", lähinnä vaan harmittaa että se on tyhjän panttina. Onpahan olemassa niitä tilanteita varten kun on tarvetta kahdelle autolle. Vaan ilmeisesti heppu luulee, että mulla on joku pakko päästä siitä eroon, vaikka kyllä kerroin, että ei ole.
   Luulee varmaan, että puhun yhtä paljon paskaa kuin se. ;)

   Poista
 4. Herran pieksut! Unohda koko juttu! Se ei aio ostaa sitä autoa, noi tyypit tunnetaan. Ei sillä ole rahaa. PAH, mitä toisten ihmisten ajan haaskuuta. Just mulle tehtiin oharit kaasupullosta, no se oli vain kaasupullo. Tiputin viel hintaakin, nyt sais halvalla. Laitoin sitte sen takasin huutonettiin. Oikeen pelottaa että millasii sekopäitä mahdolliset 'ostajat' nykyään on, myi sitte mitä myi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ostanutkaan. Tuli aika lyhyt ja ytimekäs vastaus kun laitoin, että saa auton käyttöönsä kun on maksanut koko summan ja paperit tehty, vaikka sitten viikon päästä.
   Maailma on täynnä omituisia viheltäjiä, oikeasti...

   Tossa hepussa eniten otti päähän se, että se tais oikeesti pitää mua ihan idioottina.Prkl.

   Poista
 5. No, ainakin se tyyppi oppi, että kaikki naiset eivät ole autonmyyjinä höynäytettävissä. Olisi varmaan halunnut sen viikoksi muuttohommiin ja mieluummin täyteen tankattuna :D
  Hyvä kun puhalsit pelin poikki. Kyllä aika tavaran kaupitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin se varmaan olisi ollut. Pikkasen hämäsi kun se kertoili, että muutto oli tehty ja seuraavassa viestissä laittoikin, että loppumuuttoon tarvitaan auto. Ja sillä oli ärsyttävä tapa kirjoittaa aina uusi viesti niin, että "historiaketju" ei jäänyt näkyviin. Selkeä kusettaja.

   Ehkä se tosiaan (toivottavasti) oppi, että kaikkia akkoja ei autoasioissa pysty höynäyttämään. Ei raukka tiennyt, että meikäläinen ei ole ihan niin teknisesti rajoittunut kuin miltä näyttää. ;)

   Ja kyllä sen sitten joku jossain kohdassa ostaa kun sattuu se oikea ja asiallinen tarvitsija kohdalle. Onneksi ei ole mitään pakkosaumaa tämän asian kanssa. :)

   Poista
 6. Jumangekka mikä daiju! Minen kyllä sinun kanssa lähtis. Mutta toisaalta kiva saada tällaista viihdykettä luettavaksi. :)

  By the way, blogissani on sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan daiju. Kuitekin vissiin hokas, että tuli vedätysyritys väärälle muijalle. Sen verran pikaseen tuli se viimeinen vastaus. ;)

   Ooh, tunnustus! Kiitos! Pitää käydä poimimassa. Eikä tartte pohtia seuraavan postauksen aihettakaan sitten. :)

   Poista