tiistai 13. marraskuuta 2012

Günterin kalapuikot

Tänä aamuna kokiessani yleistä haluttomuutta ja voimattomuutta työtehtäviäni kohtaan päädyin pohdiskelemaan näitä jonninjoutavia asioita, joita päässäni kovin usein pyörii.

Jouduin ilman omaa syytäni tulemaan tuntia aikaisemmin töihin tänään, mikä siis tarkoitti heräämistä tuntia aikaisemmin. Auts. Ehkä siksi ajatus kulkee vähän kokkareissa. Mutta tämä seuraava on muhinut päässäni jo muutaman päivän.

Mistähän kaikenmaailman kummalliset muotivillitykset ja trendit saavat alkunsa? Siis ne kaikista idiooteimmatkin.
Arvaako jo joku, mikä on tällä kertaa liipaisimella? Juu, Movember-viikset! Ei jumalauta, oikeesti. Nyt käsi sydämelle kaikki naiset siellä. Kuinka monelle miehelle teidän mielestänne sopivat sellaiset karmeat kalapuikkoviikset? Tai sellaiset "yritän tässä kasvatella miehekkäitä viiksiä, vaikka ylähuulessani heiluu tuulessa yhteensä kolme ultrahaiventa. Enkö olekin sexy?" Siis oikeasti. Meikäläiselle tulee moisista räkäjarruista yleensä kaksi mielleyhtymää: saksalainen aikuisviihde tai Freddie Mercury. Jepjep.

Sitten joku meni ja keksi tällaisen Movember-villityksen kampanjoidakseen miesten terveysasioiden puolesta, siis eturauhassyövän ehkäisy ja tutkimus. Ihan hienoa, oikeasti. Onhan naisillekin kaikenmaailman rosa-nauhaa ja vastaavaa. 
Ja tässä onkin se pointti. Voisivatko miehetkin kuitata kannatuksensa hyvän asian puolesta kantamalla rintapielessään nauhaa tai pinssiä sen sijaan, että yrittävät kuukauden verran kasvatella jotain säälittäviä viiksiä?

Meilläkin töissä laukkaa toinen toistaan huvittavamman näköistä viiksenkasvattajaa, jotka normaalisti esiintyvät ajelluin kasvoin. Tähän asti olen yrittänyt olla nauramatta ja jopa onnistunutkin. 
Että sori vaan kaikki jotka rakastatte viiksiä, meikäläiseltä ei heru ihastelua eikä kannustusta. Erinäisistä partasuista ei sitten puhuta mitään, ainakaan tässä kohdassa. ;)

Kaikille, jotka nyt suuresti kiinnostuivat tästä Movember-asiasta löytyy lisää tietoa täältä. Annan roposiani tähän(kin) hyväntekeväisyyteen jos minulle luvataan, että en joudu näkemään epätoivoisia günter- ja kalapuikkovirityksiä.

Aurinkoista päivän jatkoa, meikä palaa takaisin sorvin ääreen.

JälkiJuttu:
Tähän aikaan vuodesta jokainen aurinkoinen päivä pitäisi olla lakisääteinen vapaapäivä, että saisi ladattua patteria kauniissa säässä ulkoillen. Niinkuin nyt. 

12 kommenttia:

 1. Voi apua! Olen ollut tästä(kin) muoti-ilmiöstä täysin tietämätön, joten kiitos valistuksesta..kai ;) Kannatan ehdottomasti enemmän pinssejä tai vaikkapa sinistä nauhaa tälläisiin kampanjoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Oppia ikä kaikki. ;D
   Itse olin hämmästynyt siitä, että tää on polkaistu liikkeelle Australiassa jo vuonna 2003.

   Poista
 2. Viiksipinssiä minäkin kannatan, ihan niinkuin roosanauha-kampanjallakin on se rintarossi. Armas puolisoni totesi kerran eräälle viiksienkasvattajalle että "se mitä sä yrität kasvattaa tuossa ylähuulen päällä, niitä mulla kasvaa villinä p-rseessä".

  Ja nyt näen sieluni silmin Günterin kalapuikot ja kiiluvat silmät. *yöks*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, pointsit puoliskolle. :D
   Ja hih tolle sun mielikuvalle! Taisin saada saman mielikuvan omaan päähäni... hyh.

   Poista
 3. En kans ymmärrä tämmöstä 'pakollista' viiksien kasvattelua. Sen sijaan esim. Johnny Depp on IHANA viiksillä ja ilman. Ja miksei Brad Pittkin. http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1212890/karvat-ovat-nyt-in---katso-viiksekkaat-julkkiskomistukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Johnny Deppiä ei lasketa! Ja sillähän ei oo sellaset kalapuikot... Mutta tossa sun linkin kuvasarjan viimeisessä kuvassa oli JUST semmoset ällökalapuikot. Brrhhh...

   Brad Pitt oli silloin nuorempana parempi, mut ehkä sillä on nykyään liian monta lasta, että jaksaisi itse olla hehkeä. ;)

   Poista
  2. Juu, Johnny Depp saa anteeksi ihan mitä vaan :D
   Apropoo, ainoa hyväksyttävä duckface -ilme oli sitten Freddie Mercury -vainaalla. Se ja Freddien viikset oli jäätävä yhdistelmä (nyt soi päässä Another one bites the dust...) !

   Poista
  3. No nimenomaan Freddielle ne sopivat ja kuuluivat. Ja joillekin Tom of Finlandin piirroshahmoille. ;)

   Deppissä on sitä jotain *huoh* enkä edes ole ihan varma mitä ja miksi. :D

   Poista
 4. Vaikka edustankin viiksiä kasvattavaa sukupuolta, voin reilusti yhtyä mielipiteissiinne. Koskaan en ole pitänyt räkäjarruista enkä pahemmin parrastakaan, mielestäni ne luovat epäsiistin vaikutelman ellei niitä trimmaa joka viides minuutti. Lisäksi vähän helvetin monella viiksien omistajalla on ärsyttävä tapa sukia niitä, aivan kuin olisivat jotain perkeleen suuria ajattelijoita 6. sukupolvessa putkeen. Ärrh! Järkyttävimmät viiksi/partakokemukset saa Finlandia - hiihdon maalinauhan tykönä, viiksissä on puolimetrisen räkäpuikon lisäksi myös mehukeittoa, verta, edellispäivän Kansan Uutiset, lisää räkää jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks! Olinkin ihan unohtanut nämä hiihtokilpailuräät! Kiitos tästä mielikuvasta... Siis niillähän on räkä poskella ilman viiksiäkin, myös naisilla. :D

   Poista
 5. Viikset, joo...Harvoille sopii. Meirän 14v. alkoi kasvattamaan amis -viiksiä. Isän, äidin ja isoveljen yäk -reaktioilla ei mitään vaikutusta. Yks päivä viiksenhattarat olivat häipyneet. Eikä siihen ollut tarvittu kuin yhden viehkeän tytön vieno toive...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amisviikset ovat kyllä ihan legendaariset! :D
   Kai sekin on joku "aikuistumisriitti", että pitää niitä haivenia yrittää kasvattaa. Ja teinillä sen jotenkin ymmärtää, mutta sitten kun on näitä ihan aikuisia miehiä, joilla viiksimalli on edelleen "amis" eivätkä tajua niiden naurettavuutta... Hyvä, että poikasi ymmärsi tytön vinkin. ;)

   Poista