tiistai 27. marraskuuta 2012

Pistelläänpä taas menemään

Hakusanoilla nimittäin. Pari hämmentävää ja hauskaa on taas tuonut etsijäparan tänne blogistanian rajamaille. Katsotaanpa, osaisinko auttaa raukkoja...

ett‘ kun n‘kee muita ihmisi‘
Luulen, että noiden aksaanien kohdalla pitäisi olla ä... Mutta miksi kukaan tekee tuollaista hakua? Mitä sitten kun näkee muita ihmisiä? Näen muita ihmisiä ihan joka päivä, halusin tai en. 
Vähän pelottavaa tuollainen haku...

hengenvaarallinen saalis

Sori, myöhässä ootte! Loppui jo monta viikkoa sitten, mutta uusintana tulee varmaan taas joskus vuodenvaihteen jälkeen kun odotellaan uutta kautta purkitettavaksi. Jos et nähnyt kauden viimeistä jaksoa, niin kerron, että Jake Anderson meni naimisiin, Sig vihkaisi heidät kapteenioikeuksillaan. Nätti oli nuorikko ja Jake on tunnetusti i-ha-na (puuman murahteluhuutelua täällä). Jake Harrison puolestaan on matkalla kohti itsetuhoa ja lujaa vauhtia onkin. Huumeet ja viina taitavat miestä taluttaa, vaikka katkolla kävikin silloin isänsä kuoleman aikaan. Ei näköjään kestänyt.
Noin. Auttoiko? Ja nämä ovat edelleen kyylättävissä Discoveryn sivuilta.

imukuppikoukut ikkunaan

No ei mulla sellaisia ikkunassa ole, mutta kai niitä keittiölaatoissa kiinni olevia pyyhekoukkuja voi ikkunaankin laittaa. Jos siis haluaa ja on tarvis. Mutta muista puhdistaa ikkuna kunnolla! Ei se muuten siinä pysy.

panokamu

Toisilla on kuulemma tällainen, isot tytöt ovat kertoneet. Englanniksi fuck buddy. Ei niinkuin seukata mutta bylsitään, säännöllisesti, ymmärtääkseni. Ilman sitoumuksia. Kuulemma. 

saippua mainos

Ihan ekaks: se on yhdyssana, URPO!!!! Saippuamainos, saippuamainos, saippuamainos! Mikä siinä on niin vaikeaa? Tai jos et uskalla kirjoittaa yhteen, niin sano: "mainos jossa esitellään saippuaa".
Älä koskaan enää eksy tänne moisten kirjoitusvirheiden kanssa!
Ja juu, mainostinhan minä skotlantilaista saippuaa kokonaisen postauksen verran tässä taannoin. Voin mainostaa toistekin. Hyviä ovat. ;)

sieni tienvarsi

Tästä ei oikein irtoa mitään järjellistä. Sieni, juu. Tienvarsi, juu (ja pisteet yhdyssanasta!). Sieniä kasvaa siellä ja täällä, myös tienvarressa (vai -lla? ja tämänhän voi kirjoittaa myös erikseen: tien varressa).
Vaan ihan tien vierestä ei kannata poimia. Sieni kun kerää itseensä kaikki raskasmetallit, niin se voi olla vähän heviä evästä. Että rohkeasti vaan syvemmälle metsään poimimaan niitä sieniä! Vielä vois vaikka joku suppis löytyä kun on ollut tällaista läyhää. Ainakin täällä etelän vetelissä.

uggit on rumat

No niin on! Tarvitseeko tähän muuta sanoa?

vaatimattomuus kaunistaa

Näinhän sitä sanotaan. Minäkin olen ihan missi- tai malliainesta kaikessa kauneudessani nykyään kun olen niin vaatimaton! Että kun säilytän tämän linjan, niin kuinka kaunis minusta tuleekaan siihen mennessä kun täytän 60 tai enemmän. Oi ihanuutta!
Toisaalta on myös sanonta: "kauneus on katoavaista, rumuus senkuin lisääntyy". Että mitähän tässä nyt sitten uskoisi...?

voi elämän kevät

Nimenomaan. Tätä lausahdusta viljelen mielelläni silloin kun en ole soveliaassa seurassa kiroamaan ääneen ihan oikeilla kirosanoilla. Ja kiroilu on rumaa, myönnän, mutta teen sitä siltä (koska olen ikuinen anarkisti ja työskennellyt liikaa äijien kanssa aikoinaan).

Jälkijuttu
Kerro, mitä haluaisit palkinnoksi kilpailun voitosta. Lämpenin oikeasti sille nimikilpailuajatukselle, mutta haluaisin ensin keksiä hyvän palkinnon. Olisiko se joku muutaman kympin lahjakortti vai mitä? Jotain, mikä olisi helppo postittaa voittajalle. Nyt rohkeasti ideoimaan, rakkaat opossumini. Jos ei kehtaa kommenttiboksissa sanoa ääneen, voi paiskata sähköpostillakin. Osoite löytyy tuolta profiilista. 

12 kommenttia:

 1. Piti kommentoida noita hakusanoja mutta en taida uskaltaa, meikäläiselle kun tulee kirjoitusvirheitä alvariinsa ja kielioppi on melko kehnolla tolalla. Jos nyt kuitenkin vähäsen; en tiedä mitä ihmisten päässä liikkuu vai lyökö hakukoneet sanat yhdeksi jonoksi, vähän niinkuin oikea kysymyslause. Taannoin oli blogissani sellainen kuin "Laitetaanko tukisukat kinkkuverkon päälle vai toffeet?" Ei kukaan täyspäinen tuollaista kysy - tai mistä sitä tietää.
  Palkintoasiaan en oikein osaa sanoa mitään järkevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh! Ei se meikäläisenkään kielioppi mitenkään hyvässä kuosissa ole, mutta näen punaista noissa yhdyssanahommissa. Ihan aidosti!
   Sulla on kuitenkin yhdyssanat kirjoitettuna yhteen, joten ihan sujuvasti luen tekstejäsi ilman otsasuonen tykytystä. :)

   Aika paha toi sun hakulause! Melkein tyrskähti kahvit näytölle. :D
   Ja ei siä tosiaan tiedä jos joku moisia kyselee...

   Ei tartte sanoa mitään järkevää, ihan vaan jotain. ;)


   Poista
  2. Yhdyssanoja ei taida kukaan enää osata nykyään. Joskus tulee kirjoitettua pitkät yhdyssanat erikseen selkeyden vuoksi... ei vaa kun sen takia, että menee itte sekasin :D Voi hitsi noita hakusanoja, ei nyt meinasin oikeesti kirjoittaa haku sanoja, kräääh!

   Poista
  3. Niinpä, enkä oikein ymmärrä miksi. Ei kai se äidinkielen opetus ole muuttunut? Vai eikö siellä tunneilla jää yhtään mitään päähän?
   Meikäläisen koulunkäynnistä on aikaa valovuosi, mutta jos en muuta siellä oppinut, niin sen että yhdyssanat ovat "pyhä" asia. ;)

   Hakusanat ovat ikuinen mysteeri ja ilon lähde. :D

   Poista
 2. Juu, koulun äikäntunneista on aikaa turhan paljon. Onneksi joudun nykyisin kertaamaan vähän Perillisten läksyjen ansiosta. Eniten v.tuttaa se, että puhutaan lukioista, haltioista, taijoista, leioista.... nutturaa kiristää heti.

  Palkinnoksi nimikilpailuun totanoinniin... pullo punkkua tai glögiä.

  Hakusanat kertovat joskus aika pelottavia asioita siitä, mitä ihmismielien syövereissä myllertää... kinkkuverkkosukkahousu, omg!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, perillisistä on tuo hyöty, että joutuu sitten "käymään koulun toiseen kertaan". :D
   Ja mullakin alkoi otsasuoni tykyttää noista -oista. Olinkin autuaasti unohtanut moiset kamaluudet!

   Eli Alkon lahjakortti, joo, hyvä idea. :)

   Polkaisen nimikilpailun kunhan saan ensin tunnoltani sen pukeutumisneuvojan tapaamisen. Eilen piti kirjoittaa postaus, mutta kas, joku nukkui onnensa ohi. Päikkärit "vähän" venähtivät...

   Poista
 3. Lahjakortti olisi oikein hyvä palkinto. Hirnakan ehdotuskin on hyvä, mutta vaikeasti postitettavissa ja tuota...kun me lähes absolutistit ei oikein saataisi muuta kuin täytettä viiniarkkuun pölyttymään. Taas olisi yksi pullo lisää, josta pitäisi pyyhkiä pölyjä.

  Hakusanat ja -lauseet jaksaa kyllä aina viihdyttää. Ja antavat vielä kirjoitettavaakin silloin, kun ei jaksa kovin painavia asioita mietiskellä. Toisaalta olen myös huolissani ihmisten äidinkielen taidoista, kun niitä lukee. Mutta enhän itsekään aina muista oikeaa pilkun paikkaa tai osaa yhdyssanoja. Käyn sitten niitä salaa korjailemassa myöhemmin, jos virheitä huomaan. Kommentteihin päätyneissä typoissa kärsin sitten vaan häpeäni ja toivon, ettei kukaan muu huomaa niitä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vielä siten, että saa valita muutamasta lahjakorttivaihtoehdosta.

   Olen samaa mieltä, että hakusanoista todellakin saa hyvää höttötäytettä blogiin silloin kun ei ajatus lennä tai ei jaksa märehtiä mitään raskaampaa.

   Minä viljelen pilkkuja omantunnon mukaan ja se tarkoittanee sitä, että mitkään kieliopilliset säännöt eivät täyty. Mutta yhdyssanat ovat jostain syystä päähäni piirtyneet tulikirjaimin. :D
   Pitäisikin joskus postata muutamia työpaikan "tiedotteita", joissa ei ole yhden yhtä yhdyssanaa käytetty. Siinä otsasuoni tykyttää iloisesti kun niitä lukee. ;)

   Poista
  2. Pilkkusäännöistä litania että-jotta-koska-kun-kunnes-jos-vaikka-kuin on piirtynyt mieleeni hyvin tarkkaan opetuksellisista syistä. Meillä oli opettaja, joka nappasi mustepullosta mustetta ja tuikkaisi kasvoihin häpeäpilkun, jos läksyjä ei osattu tai oltu tehty. Kun pilkkua yritti pyyhkiä pois se vain levisi kasvoille. Näitä en sitten osannut. Nyt osaan. ;D Muuten pilkut löytää paikkansa sieltä, missä ne hyvältä tuntuu.

   Laita toki työpaikan tiedotteita meidänkin iloksemme, että voidaan yhdessä paheksua. ;)

   Lahjakortti valittuun paikkaan on vieläkin parempi, niin voittaja saa sijoittaa voittonsa juuri siihen, mihin itse haluaa. :)

   Poista
  3. Kiva ope teillä... No toisaalta, meillä oli joskus muinoin sellainen natsimallinen rehtori, joka löi viivottimella näpeille ihan vaan huvikseen vissiin. Ja sillä oli myös tietyt silmätikut, joista kyykytti mennen tullen. Nykyään joutuisi varmaan moisesta linnaan!

   Koitanpa kaivella jonkun sähköpostini uumenista, jos niitä on vielä tallella... Yleensä poistan ne heti, ihan vaan sen takia, että ne ärsyttävät niin maan perusteellisesti!

   Poista
 4. Voi elämä kun mulla olisi tallessa jossain yksi paisunta-astian kalvonvaihto-ohje. Saksasta sen suomeksi käänsi muuan rantaruottalainen insinööri. Naurettiin sille kalvonvaihto-ohjeelle niin, että räkä valui silmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Pakko yrittää etsiä joku "ennakko varoitus, säkö katko kiinteistössä" -viesti. Ne on ihquja kun lähtee veri kiertämään.

   Ja tosiaan, monet käyttöohjeet on aika mielenkiintoisia... :)

   Poista