maanantai 5. marraskuuta 2012

Tanssii tä(h)tien kanssa

Eilen katsoin ensimmäistä kertaa melkein koko jakson tämänvuotista tanssikisaa. En ole jostain syystä sattunut töllön eteen juuri sen ohjelman aikaan eivätkä kisaajat ehkä ole olleet tarpeeksi mielenkiintoisia. Uteliaisuuden tyydyttämiseen on riittänyt iltapäivälehdistä luetut referoinnit seuraavana päivänä.

Ohjelman parasta antia ovat Jukka Haapalainen ja Jorma Uotinen. :)

Eilen sitten katselin kriittisellä silmällä Siipan raataessa köksässä ja tein teräviä huomioita.

1) Juu, ei taitu Ratialta tanssi. Pökkelö, mikä pökkelö ja todella ihmettelin, että minkälaisen protestiäänivyöryn hän on aiemmilla viikoilla saanut, että on pysynyt mukana kisassa. Nythän se lähtö tuli.

2) Multala oli yllättävän pökkelö ainakin Paso Doblessa. Se oli minusta jotenkin hämmentävää kun kyseessä on kuitenkin urheilija, joka omalla kropallaan ohjailee venettä. Vaan ehkä kyse on rytmitajusta. Mene ja tiedä, mutta näytti paikoitellen vähän "kolkolta".

3) En vieläkään pidä Krisse Salmisesta. Siinä honottavassa äänessä ja äärimmäisessä suun muikistelussa on jotain, mikä saa niskakarvani pystyyn. Hyvin tanssi, ei siinä mitään.

4) Baba Lybeck on yllättävän hyvä. En hänenkään persoonastaan mitenkään erityisesti pidä, mutta jumankekka, että nainen laittoi jalalla koreasti Charlestonin tahtiin.  Olin hämmästänyt, positiivisella tavalla.

5) Antoniosta näkee, että tanssi on imetty jo äidinmaidossa eikä hän pelkää heittäytyä. :)

6) Risto Kaskilahti... Niin no, tässä parissa kyllä huomioni kiinnittyy enemmän Susaan. Susalle annetaan pariksi aina kaikki "pellet" (Jetro, Wilson jne.), joilla tuntuu olevan kaksi vasenta jalkaa. Ehkä Susan huumori sen kestää ja siksi näin. Eniten kuitenkin Susasta tulee lapsuus mieleen, sillä minä muistan, että jo alle kouluikäisenä Susa haaveili tanssista ja tanssikin, en muista oliko lattareita vai vakioita. Enivei. Heillä oli kissa, joka hyppäsi eteisen hattuhyllyltä niskaan. Äitini puolestaan muistaa, että yritti opettaa matematiikkaa tukiopetuksena, mutta ei mennyt jakeluun. Ei Susalle eikä minulle. :D
Sittemmin tiemme erosivat kun me muutimme toiseen kaupunkiin, mutta pari muistoa on jäänyt sitkeästi elämään. Olikin vähän ylläri kun ensimmäisen kerran näin hänet tässä ohjelmassa, mutta samalla oli hauska huomata, että tanssiunelma oli kantanut aikuisuuteen asti ja että tunnistin hänet välittömästi. :)

En kuitenkaan jaksanut kiinnostua niin paljoa, että olisin ihan koko jakson katsonut loppuun. Ehkä osasyy on myös juontajissa. 
Mutta Jukka Haapalaista ja Jorma Uotista voisin kuunnella loputtomiin, oikeasti.

9 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä nyt sanoa ettei minua ole kiinnostanut koko ohjelma, tarkoitan että sellaiset ohjelmat joissa päätähtinä ovat julkisuuden henkilöt - eivätkö he ole esillä ihan tarpeeksi?
  Hieno juttu kuitenkin tuo mitä lopussa kerroit, siinä sen näkee että unelmat saavat siivet alleen jos vain jaksaa uskoa itseensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä julkisuus lisää julkisuuden nälkää? Tai sitten ovat niin tottuneet siihen "kepin päässä olemiseen", että eivät ajattele sitä esillä olona. En tiedä.

   Mutta kyllä, unelmistaan voi tehdä totta ja Susan puolesta olen iloinen. Mikäs sen hienompaa kuin työskennellä rakastamansa asian parissa. :)

   Poista
 2. Tämä oli eka vuosi, kun en ole katsonut ohjelmaa lainkaan. Eiköhän sen joku Antonio Pamperos-tyyppi voita. Jukka Haapalainen on best! ja kiitos arvostelulistasta, nyt tiedän edes vähän misää mennään tänä vuonna:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pamperos! :D :D :D

   Tää meikäläisen lista oli vähän pintapuolinen ja puolueellinen raapaisu, mutta ole hyvä. Taisi olla meikäläisenkin osalta tätitanssit siinä. :)

   Poista
 3. Voi, tää on harvoja ohjelmia, joita tykkään katsoa. Tanssi-ihminen kun olin ennen polvionnettomuutta. Tanssin parista kakkosaviomiehenkin löysin :)Haikea olo tietty tulee, kun tietää että omat tanssit on tanssittu.

  Risto oli alussa hyvä, usko pois. Eikä pelleillyt. Alaspäin mennyt. Babasta mie tykkään. Mikä rautainen kunto. Opettajista mun suosikki on Krissen Matti. Mutta heillä ei taida synkata niin hyvin kuin Matin edellisten kanssa. Susa on aina yhtä ihana. Jep, Jukka ja Jorma are best!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on helppo ymmärtää, että tanssi-ihmisille tämä ohjelma antaa paljon enemmän. Meikäläinen kun ei ymmärrä eri tanssien hienouksia eikä osaa katsoa nyansseja (hikisesti saanut Siipalle opetettua häävalssin aikanaan), niin huomio kiinnittynee johonkin ihan epäoleelliseen. :)
   Vaan siksi mä siitä Jukasta tykkäänkin kun sieltä tulee se pika-analyysi ihan välittömästi. Ja on parantunut vuosien myötä kun oli mielestäni silloin alussa vähän turhankin tiukkapipoinen välillä.

   Harmi kuulla, että et voi itse enää tanssia, mutta onneksi voit nauttia tanssin katselemisesta sentään.

   Poista
 4. Vähälle on tanssahtelujen seuranta jäänyt täälläkin. Sen verran luen iltapäivälehtien nettiversioita, että pysyn käänteistä jotenkin tietoisena.

  Se minua kyllä korpesi, että Ratia sai kostoääniä kaikilta vaimonsa lausuntojen perusteella hernepussin kitusiinsa imaisseelta kansanosalta. D.v.s. rumilta ja ruppanoilta suomitädeiltä.

  Monta kiinnostavaa tyyppiä tipahti kun kostoäänet menivät Risto Pökkelölle.
  Olisin jo toivonut tuotannon reagoivan siihen jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosiaan sama juttu. Iltapäivähömppien nettiversioilla pysyn ajan tasalla. Ja sillä mä vähän tälläännyin viime sunnuntaina katsomaan. Aiemmilla kausilla olen kyllä seurannut enemmän ja paremmin.

   Ja joo, mitähän sekin hyödytti, että antoi protestiääniä? Ihan kuin se olisi arvon rouvaa hetkauttanut suuntaan tai toiseen. Taisi saada vaan vettä myllyynsä moisesta...
   Tuotanto ei uskalla puuttua kun sitten huudetaan haloota, että äänestystuloksia on käpälöity. :-/

   Poista
  2. No joo, veikkaanpa että rouva Ratia paskat nakkaa suomitätien protesteille. Nythän uutisoitiin sitä, että Herra Valokuvaaja oli todennut rouva Ratian näyttäneen stailattuna "vanhalta lumpulta". Uudelleen stailattuna kelpasi Herra Valokuvaajalle joka näpsikin ihan edustavat kuvat ko. rouvasta.

   Poista