keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kapsäkkiallas ja livertely

Piti ottaa tuo lukihäiriöni taas mukaan otsikkoon. Kyllä se on kumma kuinka väärin sitä voi ihminen lukea tekstejä. Ja ilmeisesti vaan jotain tietynlaisia sanoja.
Nythän uutisvälineet kiehuvat ja kuohuvat Talvivaaran vuotouutista ja kun uutisoivat, että "Talvivaarassa vuoto on peräisin kipsisakka-altaasta". Joo. Meikäläinen lukee tuon kipsisakan koko ajan kapsäkiksi. Siis kapsäkkiallas. Ja ensin olin kyllä ihan että mitä hel...??!!

Tällä viikolla olen pohtinut paljonkin sitä, kuinka ihmisillä on aikaa notkua sosiaalisessa mediassa monta tuntia päivässä. 
Niinkuin vaikka Twitter. On ihmisiä (esimerkkinä ministeri Stubb), jotka twiittaavat päivittäin ihan jatkuvalla syötöllä. Missä välissä se kiireinen ministeri niitä twiittejä suoltaa? Joo-o, vaan 140 vai 160 merkkiä, mutta se kertaa x päivässä, niin kyllähän siinä naputella saa. Ehkä päivään mahtuu monta niin tylsää kokousta, että ehtii suoltaa ajatuksiaan mikroblogiin.

Itse en ole sen syvemmin Twitterin saloihin perehtynyt, mutta sen olen ymmärtänyt, että mitä useampaa tyyppiä seuraat, sitä enemmän pitää palvelussa notkua. Varsinkin jos ne seurattavat ovat kovin aktiivisia twiittaajia.
Minä kuitenkin mieluummin luen yhden pitkä(hkö)n postauksen kuvineen kuin monta kertaa päivässä jonkun hajanaisen ajatuksen. Olen siis vanhanaikainen.

Enkä ainoastaan vanhanaikainen, vaan myös haluton viettämään kaikkea liikenevää aikaani tietsikalla kärkkymässä jonkun päivityksiä. 
Ja naamakirjan suhteen tunsin itseni ihan metusalemiksi kun töissä kuulin itseäni reilusti vanhempienkin (tyyliin 15 vee) työtovereiden olevan naamakirjassa! Käsitykseni siitä, että sinne en todellakaan mene vain vahvistui. Se mikä naamakirjassa eniten ärsyttää on se, että jos haluaisi käydä jonkun yrityksen "seinällä", joka on siis kaikille avoin, niin se saamarin systeemi läväyttää koko ajan silmille sitä kirjautumis-/rekisteröitymisruutua. Är-syt-tä-vää, kerta kaikkiaan!

JälkiJuttu:
Arvatkaas onko koirankuljetusvälineessä vieläkään talvirenkaita alla...

14 kommenttia:

 1. Pelkästään jo nämä blogit, seuraaminen ja kirjoittelu, vievät tuhottomasti aikaa. Ei ole käynyt mielen vieressäkään ruveta vielä sirkuttelemaankin ! Eikä me olla sun kanssa vanhanaikaisia, vaan antiikkisia. Siinä on vissi ero. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on! Meikäläisen lukulista on suhteellisen lyhyt ja silti täällä Blogistaniassa saa tuhraantumaan aikaa kivasti.

   Juu, ollaan hienoa ja kallista antiikkia, retroksi en suostu. ;D

   Ja olethan nyt muistanut viillellä ranteita sieniveitsellä? ;-P

   Poista
 2. Äitini, tuo kunnioitettavaan ikään ehtinyt eläjä ei halua kuulla olevansa seniori tai vanhus. Hän on muiNainen.

  Ai saakutti, vielä mikrobiologiakinko pitäisi päivittää ;-) Yhdessä blogissa ja jokusessa lukulistalle päätyneessä on jo hommaa riittämiin.

  Fabossa on pari kivaa ajanvietepeliä, emmää siellä muuten notku *köhhöh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Uusiks koko kommentti kun tuli niin montar kirotusvihrettä tuohon edelliseen.

   MuiNainen on hyvä nimitys. Pitääpä pitää mielessä vastaisen varalle.

   Mä en oikeasti tajua miten kukaan ehtii kaikkea sosiaalista mediaa. Ja jos mun pitäis puristaa yhteen tekstarin mittaiseen viestiin joku järkevä ajatus, niin hieroisin sitä varmaan maailman tappiin asti. Juu, ei oo mun juttu. :D

   Naamakirjasta moni argumentoi samaa kuin sinä. ;) *kröhöm*

   Poista
 3. Kai se on sitä julkisuuden kipeyttä, tuo twiittaminen sun muut. Samaa mieltä Hirnakan kanssa, yksi blogi + lukulista riittää, toki tulee etsittyä uusia ja mielenkiintoisia blogeja silloin tällöin. Täytyy tunnustaa että minulla on FB:n puolella profiili, mutta siellä en ole käynyt sitten alkukesän. Sain aika paljon tarpeekseni niistä "tykkäyksistä". Eikä jumalauta aikuisilla ihmisillä ole muuta tekemistä kuin painella sitä yhtä nappulaa sormet rakoilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti. Ja olen miettinyt niitä, jotka twiittaavat, naamakirjailevat, bloggaavat ja mitä kaikkea vielä jatkuvalla syötöllä, ovat varmaan jotenkin ADHD-tapauksia. Mulla on yksi tuttu, joka tekee kaikkea tätä ja on varsin tuottelias kaikessa tässä, mutta on myös ihminen jolle paikallaanolo on miltei sietämätöntä...

   Mä en kans tajua tota tykkää-juttua. Eiks pitäis sit olla myös se en tykkää -vaihtoehto?

   Poista
  2. Sen dissaus - nappulan saa haettua vaikkapa Chromen web -storesta. Tosin se mun käsittääkseni näkyy vain samaa selainta käyttävien kesken. Alunperinhän tämä Dislike - painike (punainen peukku alaspäin) tehtiin firefox:ille, mutta niitä sovitukoodeja saa ainakin Chromelle.

   Poista
  3. Aijaa, että naamattuakin voi tuunata selaimella? :-o
   No enpä tiennyt tuota(kaan). :)
   Onko se sitten niin, että pitää käyttää samaa selainta nähdäkseen ne alaspäin olevat peukut?

   Poista
 4. Ei naamakirjassa mitään ikärajaa ole, meitä vähän vanhempiakin siellä on ja vanhoja kavereita on löytynyt. Pelaan siellää myös muutamaa peliä. Päivitän muutaman kerran viikossa, mun päivitykset ei ole julkisia. Twitter-tilikin on, mutta sinne en ole päivitellyt vuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en mä sillä, että siellä olisi ikäraja, vaan sitä, että mua (kohtuullisesti) vanhemmat on edistyneempiä kuin minä kun ovat siellä. :)
   Mut en mee, pitäydyn kannassani. Twitteristä olen saanut eräältä some-kouluttajalta oppitunnin ja kyllä se oli vähän sekavaa kaikkine twiitteineen ja re-twiitteineen, seuraamisineen yms. Että ei ole senkään takia mun juttu. :D

   Poista
 5. Minä niin toivon, että Faboon tulee sekä keskisormi -napikka, että alapeukku -napikka. Mullekin jotain tekemistä sinne :D

  Serkkupoika avasi twittertilin viime pressanvaalien yhteydessä ja kiitteli, että aika kuluu puhelinta räplätessä. Itse pidin facesta kuukauden tauon kun se ehdokkaiden kannattajien riehunta meni ihan överiksi. Tai sitten mulla on vaan siellä niin pösilöitä "kavereita".

  Nyt joku Lars Kepler (tai jotain) pommittaa mua kaveripyynnöllä, just kun pääsin parista Mehmetistä eroon. Huoh. Paholaisen keksintö koko naamakirja. Paitsi ne pelit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaatko Farmville kakkosta? Tarviin lisää kavereita.

   Poista
  2. Mäkin ymmärsin, että pressanvaalien aikaan meno oli varsin villiä naamakirjan puolella. Puolin ja toisin.
   Tuohon serkkuusi viitaten taisi olla aavistukseni oikea, että Twitteriin jos tarttuu, niin puhelimen pitää kasvaa käteen kiinni...

   Ja mulle riittää jo tää mun änkkäri-koukku peleihin, en tarvitse yhtään enempää addiktioita sillä saralla. ;)

   Mulle tulee säännöllisesti Skypen kautta kaikennäköisiä "kaveripyyntöjä" Ahmedeilta ja Mehmedeiltä. Joukossa saattaa olla myös jokunen Charles tai Graham. :D

   Tsompille tsemppiä pelikavereiden etsintään. Niin, mitäs pelejä se Hirnakka siellä pelaileekaan...? ;)

   Poista